Duben

Jack Black

Rodné jméno:
Thomas Jacob Black
Známý jako:
Brandy Black / Tenacious D / Ignacio
Národnost:
Věk:
54
Narození:
28.8. 1969, Hermosa Beach, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jack Black - Thomas Jack Black, nebo-li Jables (JB), jak mu přezdívají kamarádi. Narodil se 28. srpna 1969 v kalifornské Santa Monice. Studoval na univerzitě v Los Angeles. Ačkoliv je po matce žid, víra nemá v jeho životě mnoho prostoru. V jeho deseti letech se rodiče rozvedli a Jack zůstal s otcem. Školní prospěch mladého Jacka šel prudce dolů, a tak se rodiče rozhodli přihlásit syna do soukromé školy Poseidon School. V té době si mladý Jack stoupl poprvé před kameru v reklamě na legendární hru Pitfall. Tuto svou zkušenost dále rozvíjel v dramatickém kroužku, který začal navštěvovat. Jeho touha po herectví se promítala v jeho školním prospěchu na vysoké škole. Kvůli herecké kariéře nakonec školu opustil. Tímto počínáním však rozzuřil otce natolik, že ten přestal syna finančně podporovat.

Jelikož Jack Black nepatří mezi hezouny, pro které se najde role v kterémkoliv filmu či seriálu, musel si své "místo na slunci" tvrdě vybojovat. Mezi jeho první známější filmy a seriály patřily například: Akta X, Vodní svět, Demolition man, Mrtvý muž přichází nebo Šakal.

Jeho první velká role byla ve filmu Těžce zamilován, kde si zahrál po boku Gwyneth Paltrow. Ovšem na tuto roli nevzpomíná zrovna rád. Bližší mu však byla role rockového fanatika Deweye z filmu Škola ro(c)ku, za níz byl nominován na Zlatý globus. Jack je totiž i v osobním životě hudebním nadšencem a společně s Kylem Grassem založil hudební formaci Tenacious D, která má v zámoří velký úspěch. Mimo velký film si získal takřka nesmrtelnost několika vynikajícími parodiemi na Pána prstenu jménem Lord of the piercing. Video kolovalo na internetu a právě tam si jej možná všiml Peter Jackson, který obsadil Jacka ve svém filmu King Kong. Po King Kongovi přišel Nacho Libre, ujetá komedie o mexickém zápasníkovi, za níž dostal Jack Black osm milionů dolarů. Krátce nato následovala svatba s Tanyou Haden, se kterou má dva chlapce.

Jelikož se jeho doposud poslední film Nacho Libre nesetkal s očekávaným úspěchem, hvězda jménem Jack Black upadá. Přichází však nabídka hrát v romantickém snímku Prázdniny. Krátce nato navázal na pole animáků - Doba ledová, Příběh žraloka a Kung fu panda.

Autor: veverka-zrzka

Životopis (biografie) / Informace:
Black Jack
Narozen 28.08.1969 v Santa Monice, ve státě Kalifornie. Svou kariéru však odstartoval až na počátku 90. let. Mihl se v několika malých rolích ve velkých filmech. Například v akčním trháku se Stallonem Demolition Man, v nepříliš úspěšném Vodním světě a ve scifi frašce Mars útočí. Dále se objevil například v Šakalovi s Brucem Willisem.
V roce 2001 hrál v komedii Pekelná ženská a Těžce zamilován. Druhá jmenovaná komedie byla natolik úspěšná, že se z Blacka stala hvězda (především v USA).
V roce 2002 namluvil tygra Zeka v animované taškařici Ice Age.
Zatím nejúspěšnějším rokem V Blackově kariéře byl rok 2003. Režisér Richard Linklater se rozhodl natočit rockovou komedii ze školního prostředí. Do hlavní role Deweyho Finna potřeboval trochu směšného a živelného týpka. Ta prává chvíle pro Jacka Blacka. Roli Deweyho získal. Za roli potrhlého rockera sklidil ovace a byl nominován na Zlatý glóbus. Právě díky této komedii začal být slavný i v Evropě.
V roce 2004 přišel úspěšný Příběh žraloka a Jack Black namluvil titulní roli žraloka Lennyho. V roce 2005 se objevil V Jacksonově King Kongovi v roli Carla Denhama. V roce 2006 si zahrál v další rockové komedii Králové rocku. Ta však už úspěšnost Školy rocku nepřekonala. Dále se představil ve filmu Boží zápasník, v roli Nacha.

Autor: Ivett

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Stůj, nebo se netrefím (1998)

10:45 - 12:15

67 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

11:30 - 12:20

22 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Lví král (1994)

11:10 - 13:00

42 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo ...

09:55 - 12:15

117 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178391
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jack Black

Black Jack

Naposled navštívené:
Jack Black

Black Jack