Duben

L.Q. Jones

Povolání:
Rodné jméno:
Justus Ellis McQueen Jr.
Známý jako:
Justus McQueen
Národnost:
Narození:
19.8. 1927, Beaumont, Texas, USA
Úmrtí:
9.7. 2022, Los Angeles, Kalifornie, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Tento americký herec se narodil 19. srpna 1927 v americkém městě Beaumont, stát Texas. Hraje především v akčních filmech, westernech a válečných filmech. V těch také zahájil svoji filmovou kariéru. Vlastním jménem se jmenuje Justice Ellis Mc Queen Jr. Je typickým texasanem. Svůj pseudonym L. Q. Jones přijal po své postavě, kterou ztvárnil v roce 1955 ve svém prvním filmu VÁLEČNÝ POKŘIK.

Svoji první významnější roli ztvárnil v roce 1958 ve filmu MLADÍ LVI. V roce 1962 mu lidé okolo režiséra Sama Peckinpaha nabídli roli v jeho filmu RIDE THE HIGH COUNTRY. S tímto režisérem, který si ho navíc oblíbil, spolupracoval L.Q. Jones v následujících letech ještě několikrát.

K jejich nejslavnější spolupráci patří film DIVOKÁ BANDA z roku 1968. Dále se objevil v jeho filmech BALADA O CABLU HOGUEOVI z roku 1970 nebo PAT GARRETT A BILLY THE KID z roku 1973. O dva roky později si zahrál po boku Dona Johnsona v postapokalyptickém filmu CHLAPEC A JEHO PES.

Kromě herectví obrážel také zajímavá kovbojská představení, ve kterých vystupoval. Začátkem osmdesátých let se začal hojně objevovat také v akčních filmech, ve kterých se setkal s takovými akčními hvězdami jako jsou Chuck Norris, Steven Seagal, Michael Dudikoff, Lorenzo Lamas, Tommy Lee Jones, Danny Trejo nebo David Carradine.

V letech 1950 až 1979 byl ženatý s Netou Sue Lewis, s níž má tři děti. Vystudoval texaskou univerzitu v Austinu. V minulosti byl rančerem. Hostoval v seriálech COLUMBO a WALKER, TEXAS RANGER.

Autor: videofil

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377360
Obsahů a biografií: 178512
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
L.Q. Jones

Jones L.Q.

Naposled navštívené:
L.Q. Jones

Jones L.Q.