Duben

Alena Štréblová

Povolání:
Národnost:
Věk:
58
Narození:
27.4. 1966, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Alena Štréblová se narodila 27.4.1966 v Praze. V současnosti má dvě děti: Deboru (17) a Tadeáše (12). V rodině se herectví rozmohlo. Hercem je bratr Jiří a dcera Debora hraje menší role (např. Ordinace v růžové zahradě). Alena studovala DAMU - alternativní divadlo obor Loutkářství. V současnosti ji můžeme vidět v seriálu Ošklivka Katka, kde hraje sekterářku Táňu Bitnerovou. Z divadla jmenujme např. Zasněžená romance, Jasinské přesně ví, jak je důležité být (s) Filipem, Cikánská suita,Princ a vlaštovka,Zázrak v černém domě. Sama měla začátky nelehké. Poprvé byla k vidění ve studiu Rubín s Ondřejem Pavelkou. Později přešla do Studia Ypsilon. Hostovala také v Národním divadle, v divadle Sklep a konečně se objevuje i ve filmu. Z počátku, jak sama přiznala, měla z filmování strach. Teď už ale ne. V jednom rozhovoru uvedla, že nezapomene na natáčení "Ošklivky".

"...Byl poslední natáčecí den a všichni měli pohřební náladu. Když měl někdo poslední natáčecí obraz, tak jsme na konci tleskali na rozloučenou. Došlo i na pláč." Dále se objevila v Cestě do Compostely, Proces s vrahy Martynové a dalších hrách.

Alena se velmi ráda směje a když točí před kamerou, tak obvzlášť. Jak sama řekla, maskérky si ji hlídaly, aby se nesmála, protože při smíchu slzí a potom tráví další půl hodinu v šatně....

Autor: Lpcko

Životopis (biografie) / Informace:
Začátky herecké kariéry Aleny Štréblové jsou spjaty s amatérským A-studiem Rubín. Již během studií na DAMU Alena hostovala ve Studiu Ypsilon a spolupracovala s divadlem Sklep. Později se přidalo hostování v Divadle Na zábradlí. Postupně vystřídala několik angažmá (Divadlo Komedie, Divadlo Rokoko, Městské divadlo Kladno). Nyní je členkou činohry Národního divadla, kde ji můžete vidět v představeních Sen čarovné noci a Spolu/Sami. V roce 2009 se vrátila ke spolupráci s divadlem Rubín, kde ji dodnes můžete vidět v inscenacích Kauza Salome a Svatá země. Hostuje také ve Švandově divadle v Praze.

Za roli Iriny Arkadinové v inscenaci Racek (Daniel Špinar) získala Cenu Českého divadla 2011 za nejlepší ženskou roli.

Z celovečerních filmů, které Alena Štréblová doposud natočila, stojí zejména za zmínku film David mladého začínajícího režiséra J. Těšitele, který měl svou premiéru na posledním Karlovarském festivalu a získal mnoho ocenění na zahraničních festivalech. Naopak Alena sama začínala např. ve filmech J. Smyczka Proč? nebo Nemocný bílý slon… Dále byla k vidění ve filmu Rozmarná (M.Hrůza), Cesta z města (T.Vorel), v poslední době ve filmech Hodinový manžel (T.Svoboda) nebo Padesátka (V.Kotek). Alena hojně účinkuje také v seriálech. Z nejaktuálnějších jmenujme alespoň Zločin v Polné (V. Polesný, 2015),Vraždy v kruhu (I. Pokorný, 2015), Nevinné lži II. (B. Sláma, 2014), Policie Modrava (J. Soukup, 2014), Vraždy 1. oddělení (D. Wlodarczyk, 2013).

Významnou roli hrála též v československém seriálu Odsouzené (Odsúdené, R. Šveda, P. Bebjak, 2009) z prostředí ženského vězení, kde hrála postavu Lešky, odsouzené farmaceutičky.

Alena Štréblová předává svůj herecký um a zkušenosti nejen z jeviště, ale také za katedrou. V letech 2001-2003 vedla kurz Základy herectví (obor arteterapie) pro dálkové studium při FF UK – Brno a v letech 2008, 2009, 2013 a 2014 divadelní dílny Dramasteria (kurz činohry).
Alena mluví anglicky a rusky.

Zdroj: Artagent
http://www.artagent.cz/herci/alena-streblova/

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Meghan, americká princezna

11:05 - 11:55

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

10:30 - 11:45

63 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178398
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alena Štréblová

Štréblová Alena

Naposled navštívené:
Alena Štréblová

Štréblová Alena