Duben

Jennifer Garner

Rodné jméno:
Jennifer Anne Garnerová
Národnost:
Věk:
52
Narození:
17.4. 1972, Houston, Texas, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Studovala chemii na Univerzitě v Denison, ale její pozornost zanedlouho upoutalo drama a herectví. Začínala s menšími filmovými rolemi v televizním seriálu „Zoja“, ve filmech „Harvest of Fire“, „Dead Man's Walk“, „Pozor na Harryho“nebo „Pan Magor!, ale režiséři si ji rychle oblíbili, takže pak následovaly filmové role ve filmech „Hele vole, kde mám káru?“, „Pearl Harbor“, „Chyť mě, jestli to dokážeš“ a „Daredevil“.

Jennifer se narodila 17. dubna 1972 v Houstonu v Texasu v USA. Její matka se jmenovala Pat a byla učitelkou angličtiny. Otec Bill byl původním povoláním inženýr chemie. Jennifer měla jednu starší a jednu mladší sestru. Vyrůstala v Charlestonu a Západní Virginii. 9 let studovala balet. Pak nastoupila na Univerzitu v Denison a studovala chemii jako její otec Bill. Pak ale zjistila, že její touha studovat herectví je silnější než touha studovat přírodní vědy.

Odjela do New Yorku, kde se zpočátku živila jako hosteska v restauraci u Isabelly v New Yorku, pak začala pracovat jako herečka. V roce 1998 ale odjela do Los Angeles, kde se natáčel pořad „Felicity". Zde potkává svého budoucího manžela, stejně starého herce, producenta a režiséra Scotta Foleyho.

Postupně začala získávat popularitu. Režiséři ji obsazují do hlavních rolí filmů: role Wandy ve filmu „Hele vole, kde mám káru?“ (Dude, Where's My Car? - 2000), role sestřičky Sandry ve velkofilmu Pearl Harbor (2001). Ve stejném roce si na ní vzpomněl producent pořadu „Felicity“ J.J.Abrams, který ji chtěl obsadit do role Sydney Bristowové do filmu „Alias“, kde měla hrát agentu CIA. Jennifer přijala.

Následovaly role Cheryl Ann ve filmu „Chyť mě, jestli to dokážeš“ (Catch Me If You Can - 2002) po boku idola dívčích srdčí Leonarda DiCapria a v roce 2003 je to role Elektry ve filmu Daredevil, kde hraje s Colinem Farrellem a Benem Affleckem.

Určitě se můžeme těšit i na další filmy, které už připravuje. V nejbližší době by mělo být dokončeno pokračování filmu „Alias“, pak budou následovat filmy „13 Going On“ a „Happy Endings“ a v roce 2005 bychom jí měli vidět v roli Elektry Natchiosové ve filmu „Elektra“. Určitě se máme na co těšit.

Jennifer žila se svým manželem v údolí San Fernando se dvěma psy a kočkou. V roce 2000 ale pravděpodobně požádala o rozvod. Miluje natáčení, vaření, práci na zahrádce, pěší turistiku a kickbox. Na střední škole hrála na saxofon.

Autor: Redakce

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

00:00 - 00:30

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Amsterdam v ohrožení

23:50 - 00:45

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Zítra vstanu a opařím se čajem...

23:55 - 02:05

33 minut již uběhlo
97 minut zbývá do konce

Prima - Jack Reacher: Nevracej se (201...

23:05 - 01:25

83 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190616
Osobností: 697989
Fotografií: 764500
Plakátů: 376906
Obsahů a biografií: 178376
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jennifer Garner

Garner Jennifer

Naposled navštívené:
Jennifer Garner

Garner Jennifer