Duben

Hayden Panettiere

Povolání:
Rodné jméno:
Hayden Leslie Panettiere
Známá jako:
Hayden Panettier
Národnost:
Věk:
34
Narození:
21.8. 1989, Palisades, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Hayden Panettiere se narodila v New Yorku. Již odmala ji matka tlačila do showbyznysu a už v jedenácti měsících hrála v reklamách. Natočila jich přes padesát a zhruba ve čtyřech letech byla vybrána do seriálu One Life to Live, ale do pamětí Američanů se zapsala rolí Lizzie Spauldingové v seriálu The Guiding Light. Když nehraje, tak ráda tančí, zpívá, jezdí na koni, dělá gymnastiku, karate, box, bere lekce klavíru a plave.

V roce 1999 byla nominována na cenu Grammy za nejlepší mluvené slovo pro děti, za namluvení filmu Život brouka na audio záznam. Měla se objevit v thrilleru Úkryt, kde hrála původně dceru Jodie Foster, ale později byla nahrazena Kristen Stewartovou. Mezi její největší role, kde jsme ji mohli vidět patří Vzpomínka na Titány (s Denzlem Washingtonem) a K.O. (s Timem Allenem), či slyšet jako Dot v Životu Brouka. Mezi její největší a nejznámější role patří Claire Bennetové v seriálu Heroes a Lizzie Spauldingové v Guiding Light.

Celé jméno: Hayden Leslie Panettiere
Výška: 1.55 m
Barva očí: zelená
Barva vlasů: blond
Matka: Lesley Panettiere
Otec: Skip Panettiere
Sourozenci: mladší bratr Jansen Panettiere
Oblíbené: zpívání,gymnastika,ježdění na koni,piano a plavání
Nynější bydlište: Los Angeles, Kalifornie (Bydli zde se svym pritelem Luboss Dreew.)

Autor: vsimo

Životopis (biografie) / Informace:
S přezdívkou Mushroom(houbička)nebo Hayd žije tato 155 cm vysoká herečka stále se svými rodiči Lesley(herečka) a Skipem(hasič) a mladším bratrem Jansenem v NY. Jejich příjmení se vyslovuje "Pan-Uh-Tee-Air-Ee" a překlad z italštiny znamená pekař. Její matka s ní pronikla do showbysnysu již v 11 měsících, kdy natočila reklamu a ve 4,5 letech se již objevila v soap opeře "One Life to Live", kde zůstala až do roku 1997. Od té doby se objevila v mnoha filmech, ale nejvíce ji proslavila role Claire/roztleskávačky v seriálu Heroes.
Z větších filmů se objevila v roce 2000 po boku Denzela Washingtona ve filmu Remember the Titans a o rok později s Timem Allenem v Joe Somebody.
Kromě hraní ráda tancuje, zpívá, jezdí na koni, plave a také dělá gymnastiku a učí se hrát na piano. Mimo jiné chodí také na lekce karate a boxu. Má také dva psy - Penny Lane a Madison a je veganka, podporující společnost ALF(Animal Liberation Front).
Je spjatá také s mnoha animovanými filmy (Život brouka, Dinosaur,..) a videohrami (Kingdom Hearts, The Mark of Kri).
V roce 2000 byla zvolena na Childstarlets.com herečkou roku a také nominována za nejlepší mluvené album pro děti - za Život brouka.

Autor: efCZa

Životopis (biografie) / Informace:
Hayden se narodila manželům Skipovi a Lesley Panettierovým v roce 1989, jako první z jejich dvou potomků. Nyní žije se svými rodiči i mladším bratrem Jansenem v New Yorku. Již odmala ji matka tlačila do showbyznysu a už v jedenácti měsících hrála v reklamách, natočila jich přes padesát a zhruba ve čtyřech letech byla vybrána do seriálu One Life to Live.

Do pamětí Američanů se nicméně zapsala až rolí Lizzie Spauldingové v seriálu The Guiding Light. Když Hayden nehraje, tak ráda tančí, zpívá, jezdí na koni, dělá gymnastiku, karate, box, bere lekce klavíru a plave.

V roce 1999 byla nominována na cenu Grammy za nejlepší mluvené slovo pro děti, za namluvení filmu Život brouka na audio záznam.

Zlom v její kariéře nastal právě po nominaci na cenu Grammy, po níž následovaly filmy Vzpomínka na Titány (s Denzlem Washingtonem), K.O. (s Timem Allenem), Vzkaz v láhvi, Život s Helenou, či Rychlý Stripes. Mezi její největší a nejznámější role patří Claire Bennetová v seriálu Heroes a Lizzie Spauldingová v Guiding Light.

Autor: Jaaanika

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hayden Panettiere

Panettiere Hayden

Naposled navštívené:
Hayden Panettiere

Panettiere Hayden