Duben

Paul Walker

Povolání:
Rodné jméno:
Paul William Walker IV
Národnost:
Narození:
12.9. 1973, Glendale, Kalifornie, USA
Úmrtí:
30.11. 2013, Valencia, Santa Clarita, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Paul William Walker IV. se narodil v Glendale v Kalifornii. Jeho matka je modelka a otec podnikatel. Má dva bratry Codyho a Caleba, sestru Ashlie. Díky práci své matky už od mládí dělal modeling a objevil se v několika televizních reklamách. První malou roli získal v televizním seriálu "Highway to Heaven" (1985). Svůj filmový debut uskutečnil o rok později v hororovém snímku "Monster in the Closet". Dlouhodobější hereckou práci získal v televizním seriálu "Throb" (1986-1987).

Po absolvování střední školy Village Christian (1991), kde se aktivně věnoval sportu, se rozhodl pro studium mořské biologie na Kalifornské univerzitě. Paul se při studiu nadále věnoval herectví a objevil se v televizních seriálech "Charles in Charge" (1990), "Who\'s the Boss?" (1991) a Mladí a neklidní "The Young and the Restless" (1993). Krátce po úspěšném dokončení studia na vysoké škole si zahrál velkou roli v nepříliš známé komedii "Meet the Deedles" (1998). Další významnou roli získal ve sci-fi komedii "Tammy and the T-Rex", kde si hlavní postavu zahrála tehdy ještě neznámá Denise Richards.

Prvním významnějším filmem v němž si zahrál v malé roli byla komedie "Pleasantville" (1998), kde se objevila také Reese Witherspoonová. Jeho filmové úspěchy pokračovaly v romantické komedii Taková normální holka "She\'s All That", kde si hlavní role zahráli Freddie Prinze Jr. a Rachael Leigh Cooková. Film se setkal s velmi příznivým ohlasem jak v USA, tak i v Kanadě, kde už za jeden měsíc od premiéry vydělal přes 57 miliónů dolarů. Stejný rok se ještě objevil v úsměvné komedii z prostředí amerického fotbalu "Varsity Blues" (1999). V thrilleru Lebky "The Skulls" (2000) si zahrál spolu s Joshua Jacksonem.

Rok 2001 se stal v Paulově herecké kariéře zlomový, když si zahrál hlavní roli po boku Vina Diesela v akčním thrilleru Rychle a zběsile "The Fast and the Furious" (2001). Film se stal obrovským hitem který si získal fanoušky po celém světě a z Paula se stala nová Hollywoodská celebrita. Před prací na druhém díle si zahrál s Leelee Sobieskiovou v hororu Jízda do pekel "Joy Ride" (2001).

V roce 2003 Paul natočil volné pokračování úspěšného filmu Rychle a zběsile 2 "2 Fast 2 Furious", v němž hlavní roli hrají supersilná auta a nelegální uliční závody ve speciálně upravených vozech.

S bývalou přítelkyní, modelkou Bliss Eliss má dceru Meadow Rain,která se narodila 28.ledna 1999.Seznámili se v roce 1998 a o šest let později se rozešli.Bliss nyní žije se svou dcerou na Havaji a Paul za svou dceru často dojíždí.

Autor: emons

Životopis (biografie) / Informace:
Paul William Walker se narodil 12.9.1973 ve znamení Panny v Glendale,California,USA.Má dva bratry a sestru .Má také čtyřletou dceru Meadow.Jeho matka je modelka.Už jako malý hrál v reklamě na Pampers.Začal hrát jako dítě,proto vystudoval jen střední školu.Jelikož je modelka jeho matka,je téměř jasné,že i on je nejen herec,ale i model.
V dětství jeho život směroval spíš ke sportu než k herectví.Začínal s fotbalem a plážovým volejbalem.Potom přidal některé extrémní sporty jako surfing a skateboard.Strmé sjezdy na skateboardu dělá dodnes. Taky miluje rychlou jízdu.Strašně rád riskuje.Říká,že se s tím prý narodil.Kdyby nebyl hercem,chtěl být právě fotbalistou.Jeho oblíbení herci jsou Tom Hanks a Jeff Daniels a jeho oblíbený seriál je Star Wars.Taky se moc rád dívá na Animal planet,protože má rád zvířata.I proto vlastní psa jménem Zero.
Kromě toho vlastní dvě auta:Černé Porshe 911 a Nissan Skyline GT-R speciál.
V Pleasantvile hrál s herci Tobeym Maguirem,Williamem Maceym s herečkou Reese Witherspoon.Jeho snem je zahrát si s Paulem Newmanem a Harrisonem Fordem.


Autor: Petík

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

1 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Bojovníci v odboji a ilegalitě...

16:45 - 17:45

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

61 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178383
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Paul Walker

Walker Paul

Naposled navštívené:
Paul Walker

Walker Paul