Duben

Marion Cotillard

Národnost:
Věk:
48
Narození:
30.9. 1975, Paříž, Francie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodila se 30.září 1975 v Paříži.Díky své rodině měla k umění vždy blízko,oba rodiče jsou divadelní herci,otec Jean Claude je uznávaný mim,věnuje se také režii a psaní her.Marion má také dva mladší bratry-dvojčata Guillauma,ten je spisovatel a Quentina ten se živí jako sochař a malíř.
Malá Marion ačkoliv se narodila v Paříži trávila většinu dětství na venkově v Orléansu kde měla rodina venkovské sídlo a tu si zamilovala přírodu a později to ovlivnilo její rozhodnutí o vysokoškolském studiu kde si vybrala jako obor ekologii.Během studii na přání rodičů navštěvovala kurzy herectví což zúročila později kdy tato lehká múza u ní zvítězila.Vstoupila do Greenpeace a později se pracovala také jako jejích mluvčí věnovala finanční výtěžek ze svého prvního alba Dessins pour le climat kterou natočila s přáteli a (při natáčení se setkala se svým vzorem Hawksley Workmanovou) na niž zúročila svůj hudební talent.
Od roku 1994 se začala objevovat v televizi v různých epizodách seriálů v menších rolích(Highlander)a partnerských komediích typickém žánru pro francouzský film.První průlom přišel v roce 1998 s nenáročnou akčně-komediální podívanou Taxi.Tam si zahrála postavu Lilly hubatou přítelkyni mladíka Daniela.Byla nominována na talent roku při vyhlašování Césarů.
Zahrála si také v pokračování film Taxi 2,3 a romantické drama
Jeux d'enfants(Vadí nevadí),to už se psal rok 2003 a přišel první velký mezinárodní úspěch s filmem Velká ryba v režii Tima Burtona ten ji obsadil do role manželky ve svém fantaskně-melancholickém příběhu.
O rok později hrála ve filmu Jeana-Pierra Jeuneta Příliš dlouhé zásnuby a za vedlejší roli vášnivé prostitutky která se mstí za smrt svého milého získala Césara.Ve jemné komedii Dobrý ročník s romantickým nádechem kterou natočil Ridley Scott v roce 2006 se Marion představila jako zpočátku nepřístupná Fanny v krásném prostředí Provence.Po tomto snímku přišla pro Marion dosavadní vrchol její herecké kariéry.Měla přenést na filmové plátno pěveckou legendu šansonu Edith Piaf.Povedlo se,ve Francii na snímek přišlo první víkend 1,5 milionu diváků.Režisér Olivier Dahan řešil při natáčení výšku Marion která je o 22cm vyšší než byla Edith Piaf zvětšenou dekorací a snímal herečku v detailech.Marion Cotillard ztvárnila Edith Piaf,svými gesty,způsobem řeči,dokonce i strnulosti v rukou(artritidou) kterou legenda trpěla,ale i lidské vlastnosti smutného klauna.Sama herečka dodává,že byla od začátku rozhodnutá,že nebude Edith Piaf napodobovat.Chtěla jsem si v sobě vytvořit dostatek místa,abych mohla Edith přijmout,aby se u mě cítila jako doma-vysvětluje pojetí role.
Marion Cotillardová bere své povolaní jako stálou výzvu k překonávání překážek.Tahle práce mi dodává nutnou dávku adrenalinu,který pro svůj život nutně potřebuji.

Autor: drticik

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Dynastie Nováků (1982) [TV ser...

10:35 - 11:30

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Ztracené poklady Egypta

10:15 - 11:05

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

10:30 - 11:45

21 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178397
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marion Cotillard

Cotillard Marion

Naposled navštívené:
Marion Cotillard

Cotillard Marion