Duben

Ryan Merriman

Povolání:
Rodné jméno:
Ryan Earl Merriman
Národnost:
Věk:
41
Narození:
10.4. 1983, Choctaw, Oklahoma, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ryan Earl Merriman je americký, charismatický herec, kterého především můžeme znát jako představitele dětských rolí 90. let a hrál asi v 30ti filmech, které natočil v Hollywoodu. Ryan je synem Earla a Nony Merrimanových. Rodina otce pochází z Německa a rodina matky, aby se to nepletlo, zase z Velké Británie.

Již jako mládenec žil filmem, vystupoval v reklamách a stále věřil tomu, že se z něj stane herec na plný úvazek. K herectví měl nasměrováno křížem od filmu, divadlo, přes televizní učinkování až po hlasový projev. Jednu z prvních větších rolí dostal v televizní sérii Mumie, který se natočil v letech 1993 - 1995 a ve kterém učinkoval ve 30 epizodách a dalších 50 epizod hrál v seriálu Pretender (1996 - 2000).

Hrál i v dalších seriálech; např: Veritas: The Quest (2003 - 2004), Pěkní lháři (2010 - 2011), Smallville, Taken nebo Dangerous Child. Svoje charisma uplatnil i svými rolemi na velkých plátnech kin, ve filmech Halloween: Zmrtvýchvstání, kde hrál zachránce Deckarda nebo ve filmu Ztraceni v moři, kde hraje ztraceného syna, který se po devíti letech odloučení od pravé mámy vrací ke své rodině.

Nedávno proběhl televizí film, kdy název unikl, zde hraje kluka, který utíká přes hranice, z komunistického lágru v Bulharsku. A na své cestě za svobodou, potká dobrou ženu, která mu pomůže až do letadla, které jej přepraví ke své matce, žijící v Dánsku.

Ke svému herectví si přidal ještě další funkci a to je pre - production. Když zrovna má nějaký volný čas, holduje sportovním zálibám všeho druhu , mezi které patří golf, basketbal, vodní a zimní sporty. Po dlouholetém přátelství už od školy se oženil s Micol Duncan.

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Ryan začal svou kariéru v reklamách, tištěných produktech, hlasových studiích a místním divadle.

Za svou filmovou kariéru hrál v mnoha televizních filmech (Ztraceni v moři, Nezvratný osud 3, Kruh 2, Halloween), seriálech (Smallville, Comanche moon, Veritas, Pretender).

Ryanův talent byl i několikrát oceněn cenami pro dětské umělce.
Je aktivním členem v mnoha státních a místních charitativních organizací a aktivně se podílí na podpoře filmové produkce v Oklahomě.

Nedávno byl během sezení s velvyslancem Oklahomy oceněn za svou oddanost k filmu a práci pro charitu.

Ryan miluje všechny venkovní sporty. Je vášnivých golfistou, užívá si jízdu na horském kole, vodní sporty, snowboard, jízdu na koni a veškeré týmové sporty a hrátky se svými rotvajlery.

Ve volném čase si užívá domova v Oklahomě a to se svými příbuznými a přáteli - ať doma, na plavbě, při kempování rybolovu nebo lovu. I když zrovna nepracuje v LA, je pyšný, že může Oklahomu nazývat domovem.

Autor: Vig

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

Fan klub

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:20 - 00:50

35 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Ve víně je vražda

23:15 - 00:00

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:35 - 00:35

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

22:50 - 00:00

65 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377360
Obsahů a biografií: 178512
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ryan Merriman

Merriman Ryan

Naposled navštívené:
Ryan Merriman

Merriman Ryan