Duben

Dwayne Johnson

Povolání:
Rodné jméno:
Dwayne Douglas Johnson
Známý jako:
Dwayne "The Rock" Johnson; Dwayne Johnson; Rocky Maivia; The Rock
Národnost:
Věk:
52
Narození:
2.5. 1972, Hayward, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Dwayne Johnson (193 cm) (celým jménem Dwayne Douglas Johnson) známý také jako The Rock, se narodil 2.5.1972 v kalifornském městečku Hayward, do rodiny se zápasnickou tradicí, jeho dědeček i otec byli totiž wrestlingoví zápasníci.

Dwayne zkoušel štěstí v americkém fotbale, který hrál už na střední škole a pokračoval v něm na University of Miami. V roce 1991 vyhrál univerzitní ligový pohár, ale nakonec se uchytil ve wrestlingu ve kterém získal 7 krát titul šampiona . Poté se dal na filmovou dráhu.

Jednou z jeho prvních filmových rolí byla role v epizodě Star Trek: Voyager (2000), poté se objevil ve velkofilmu Mumie se vrací (2001) a v roce 2002 ve snímku Král škorpion, ve kterém si zahrál s urostlým černochem Michaelem Clarkem Duncanem (196 cm), který král ve filmu udatného bojovníka Balthazara.
Další jeho velké role byly ve filmech Vítejte v džungli (2003) a Kráčející skála (2004), kde hrál vysloužilého elitního vojáka Chrise Vaughna, který se po letech v americké armádě vrací do rodného městečka.

Mezi jeho nejlepší přátelé patří kolega herec Michael Clarke Duncan.

Dwayne miluje vaření, americký fotbal a baseball.

Autor: Tristan_

Životopis (biografie) / Informace:
Dwayne se v mládí vydal po vzoru svých předků na cestu profesionálního zápasníka,ve svých 26 letech se stal nejmladším šampiónem organizace WWE a před začátkem své filmové kariéry celkem 7x zvítězil v soutěži World Wrestling Entertainment. Kromě zápasu se nějaký čas, dokud mu zdraví dovolilo, věnoval fotbalu.
Jeho herecké ambice jej mnohokrát zavedly na televizní obrazovku, kde si zahrál vedlejší role v seriálech jako Star Trek: Voyager nebo DAG. Debutoval ve filmu Mumie se vrací, díky kterému následně získal hlavní roli v úspěšném snímku Král Škorpion, který trhal rekordy návštěvnosti kin. Dále účinkoval i v nočních šou i videoklipech, kde ukázal i komediální talent a zpěv.
V roce 2000 vznikla jeho autobiografie The Rock Says, top bestseller toho roku. Jeho posledním úspěchem je kasovní trhák Kráčející Skála /Walking Tall/ ve kterém znovu exceloval a prakticky ¨udělal¨ celý film.

Autor: hejtman

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dwayne Johnson

Johnson Dwayne

Naposled navštívené:
Dwayne Johnson

Johnson Dwayne