Duben

Ben Foster

Povolání:
Národnost:
Věk:
43
Narození:
29.10. 1980, Boston, Massachusetts, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
"Nesnáším sarkasmus. Zabíjel bych kvůli ironii. Podstatou všech věcí je LÁSKA a OBĚŤ. Všechno ostatní je klam. Nechci tady kázat. Nemůžu nikomu kecat do života, ale myslím si, že život je plný tajemství, plný znamení. Když se na chvíli zastavíme, náš svět dostává nový rozměr."

Když se narodíte v Bostonu, máte celkem na výběr: vystudovat Harvard, začít hrát baseball (Boston Red Sox), hokej (Boston Bruins), nebo basket (Boston Celtics), stát se rockerem (Aerosmith), nebo psát pro noviny (Boston Globe). Pokud vám nevyhovuje žádná z těchto možností, tak se někam přestěhujte. Možností je spoustu.

Fosterovi rodiče zvolili druhou možnost. Když byly Benovi čtyři roky, rodina se přestěhovala do Fairfieldu v Iowě (země kukuřice). Chtěli mít z kluka farmáře, a on zběhl k divadlu. Ve dvanácti napsal, zrežíroval a sehrál vlastní divadelní hru, v šestnácti zdrhnul do Hollywoodu (země celebrit).

Na stříbrné plátno se propracoval přes seriály (ODPOČÍVEJ V POKOJI, UŽ NA TEBE ČEKÁM, SNÍDANĚ S EINSTEINEM) a teenagerovské komedie (ZKURVENÁ NOC, HOLKA JAKO LUSK, VELKÝ PRŮŠVIH). Cesta na červený koberec vedla přes dramata (SRDCE JE ZRÁDNÁ DĚVKA v režii Asie Argento; RUKOJMÍ s Bruce Willisem; X-MEN:POSLEDNÍ VZDOR plný X hereckých eS; ALPHA DOG, ve kterém jde po krku mj. Justinu Timberlakovi; 3:10 TO YUMA, tam hrál s Russellem Crowem, Peterem Fondou a Christianem Balem; a konečně hororový hit Davida Sladea 30 DNÍ DLOUHÁ NOC).

Fosterova divadelní průprava je zřejmá ze všech jeho rolí. Vyznačuje se tím, že jeho záporáci jsou vám často sympatičtější než hlavní postavy - klaďasové. Fandit psychopatovi, který jde po krku Bruce Willisovi je přinejmenším podezřelé, ale když Fosterovi psychopati jsou prostě k sežrání. Mají v sobě něco víc než jen chuť zabíjet - pro LÁSKU jsou schopní přinést tu nejvyšší OBĚŤ:)) AMEN.

Autor: cackles88

Životopis (biografie) / Informace:
Ben Foster se narodil 29. 10. 1980 v Bostonu, ale brzy se přestěhovali do Fairfieldu v Iowě - do města se 4 divadly. Jeho zaujetí pro herectví se projevilo brzy po účinkování v You're A Good Man, Charlie Brown. Když mu bylo 12 napsal, zrežíroval a hrál ve hře, která vyhrála 2. místo v mezinárodní soutěži.
Poté co se zúčasnil ve 14ti letního programu Interlochen Theater Arts v Michiganu, opustil v 16ti školu a přestěhoval se do Los Angeles, kde se uchytil v Disneyho show Flash Forward.
Jeho filmový debut byla malá rolička v neznámém filmu
Kounterfeit, po kterém se dotavil alespoň takový úspěch, že ho začali obsazovat do televizních filmů. Pak přišel další milník jeho kariéry - film Liberty Heights, ve kterém hrál s Adrienem Brodym a Joe Mategnou rebelujícího žida, který si vezme černošku.
Jeho první velká role byla ve filmu Get Over It, kde hrál Kirsten Dunst opuštěného milence a výborně zpracovaný film Bang Bang, You're Dead. Přesto až do roku 2005 dostával převážně jen menší role, i když je výborně zahrál. Pak přišel film Marshalla Krupchecka Hostage, kde jeho horlivý výkon přinutil lidi všimnout si jeho talentu. Od té doby začíná dostávat větší role - ve filmech Alpha Dog a X-Men 3.

Autor: efCZa

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Mahuliena, zlatá panna (1986)

06:30 - 08:00

10 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

06:00 - 06:45

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Divoké vlny 2 (2017)

05:50 - 07:25

50 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

06:40 - 08:10

0 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178389
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Lakomá Barka (1986)

Lakomá Barka
Knihu pohádek Fimfárum jsem   dostal na Vánoce jako malý   kluk (1960, nakladatelství   ČS, vázaný výtisk 8,50-,).   Zařadila se mezi mé   více >

Autor: curil | Hodnocení: 10 / 10

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ben Foster

Foster Ben

Naposled navštívené:
Ben Foster

Foster Ben