Duben

Rjóko Hirosue

Povolání:
Známá jako:
Ryôko Hirosue; 広末 涼子
Národnost:
Věk:
43
Narození:
18.7. 1980, Kóčin, Japonsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ryoko Hirosue je japonská herečka a zpěvačka, která se narodila v japonském Kochi 18. července 1980. Studovala, ale nepromovala na Univerzitě Waseda v Tokiu.

V 15 letech se poprvé ukázala před kamerou v pořadu Heart ni S televize Fuji. O rok později byla nominována na cenu Nejlepší nováček v 9. ročníku cen japonské televizní akademie. V roce 1997 se objevila ve finále lékařského dramatu Hoshi no kinka a ve zvláštní epizodě Odoru Daisousasen.

Průlomovou pro ni byla role v komediálním seriálu Beach Boys, za který dostala ocenění za Nejlepší herečku ve vedlejší roli. Následující rok si zopakovala její roli Makoto Izumi ve zvláštní epizodě Beach Boys a zároveň objevila v dalších čtyřech televizních dramatech: Seija ne Koushin , Sekai de ichiban papa ga suki, Ai wa Chikyuu ka Suku a The last song.

V roce 1999 si zahrála ve dvou filmech Poppoya a Himitsu, za výkony v obou filmech získala uznání kritiky a nominace na nejlepší herečku (Himitsu) a nejlepší herečku ve vedlejší roli (Poppoya). Televizní drama Summer Snow kde si zahrála Yuki Katase, získalo pět ocenění na 26. ročníku cen japonské televizní akademie. Proslavila se především rolí ve filmu Luca Bessona Wasabi po boku francouzského herce Jeana Rena.

V lednu roku 2004 se vdala a v dubnu téhož roku porodila syna. O čtyři roky později se s manželem rozvedli. Mateřství a rodinný život se podepsaly na úbytku jejích rolí. Zahrála si pouze v komediláním dramatu Hana a Alice a televizních seriálu Slow Dance.

V roce 2006 si zahrála ve dvou filmech: Haruka Naru Yakusoku , Ai na Shi ka Mitsumete a ve dvou televizních filmech: Presents a Yonimo Kimyona Monogatari "Kyoko-san". V roce 2008 hrála ve filmu Okuribito, který získal Oscara za nejlepší cizojazyčný film.

Autor: Roux

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190782
Osobností: 698312
Fotografií: 765309
Plakátů: 377425
Obsahů a biografií: 178588
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Zkoušky pro M. Kelsa (2001) [TV ...

Zkoušky pro M. Kelsa
Docela dobrej díl, Jackie   testuje Kelsa zda obstojí   jako pravej muž a bude s ním   znovu chodit. Kitty a Red   nejsou pozváni na večírek k více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Narozeniny Kitty (Jsou dnes?!) (...

Narozeniny Kitty (Jsou dnes?!)
Kitty má narozky, ale Red i   Eric na to zapomenou, vzpomene   si aspoň Hyde, nejlepší je   konec na zábavě "kovbojů"   :-) Kelso se kamarádí s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Žít a zemřít v L.A. (1985)

Žít a zemřít v L.A.
Pro mě opravdu VELMI solidní   akční thriller. Režisér   William Friedkin nejednou   dokázal, že svému řemeslu   fakt rozumí - stačí si   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Boy Kills World (2023)

Boy Kills World

Boy Kills World
tak trochu Street   fighter,
tak trochu Hunger   Games,
ale ve vysledku takova   ironicka slatanina,
ve ktery   exceluje Bill   více >

Autor: SpoonyCz123 | Hodnocení: 5 / 10

Man of the World (1931)

Man of the World
Film se zabývá tématy   lásky, zločinu a   rozčarování v dekadentním   světě amerických emigrantů   v Paříži. Největší   zajímavost ohledně své více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rjóko Hirosue

Hirosue Rjóko

Naposled navštívené:
Rjóko Hirosue

Hirosue Rjóko