Duben
ohodnotit

Apokalypsa 2. světová válka [TV seriál]

Apocalypse - La 2ème guerre mondiale

Další název:
Apokalypsa 2. světové války; Apocalypse: The Second World War; Apocalypse: World War II
Země:
Rok:
2009
Délka:
312 minut, 6 dílů po 52-53 minutách
„Nejnovější 6dílný válečný dokument, známý z televizních obrazovek, s celobarevným zrekonstruovaným obrazem.“

Obsah filmu Apokalypsa 2. světová válka

 
Sledujte válečná utrpení obyčejných lidí i vojáků zabitých v hrůzných bojích největší světové války. Dosud neznámé záběry z fondů filmoték i domácích archivů tvůrci dokumentu zrestaurovali, dobarvili, doplnili zvuky i hudbu a připravili pro vás zcela jedinečný dokumentární seriál. V 6 dílech vás provede Apokalypsou 2. světové války v barvě.

1. DÍL - AGRESE
V roce 1939 se Hitler spojuje se Stalinem kvůli dobytí Polska. Francii a Velké Británii nezbývá nic jiného než vyhlásit Německu válku. Začíná pronásledování Židů.

2. DÍL - DRTIVÝ ÚDER
10. května 1940 je zahájena „Blitzkrieg“ – blesková válka. Německá armáda se valí Belgií,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Oficiální stránka:
programmes.france2.fr/...
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Apokalypsa 2. světová válka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2023
Fakticky strhující dokumentární seriál o   2.světové válce. Francouzští tvůrci se   skutečně vytáhli a já osobně jsem nenašel   nic, za bych mohl strhnout byť jen jedinou   hvězdu.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2014
PEKLO NA ZEMI!!!
Zrestaurovaný, dobarvený a jinak upravený   dokument, který je výborně natočen a   sestříhán a působí opravdu věrohodně a   děsivě!! Vydíme začátek 2.SV a její konec v   šesti dílech, které projdou bojiště i jiná   místa na celém světě. Dokument neuhýbá ani   před drsnými a krvavými detaily. Působivé,   depresivní, dojemné, silné!!
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2013
Troufám si říct, že je to nejlepší dokument   o 2. sv. válce co jsem kdy viděl. Tak do   podrobna vysvětlena válka a všechny válečné   tahy mě připoutaly ke křeslu. Co mě naopak   trochu zamrzelo je pár nedodělávek. Např. o   Československu je jen pár zmínek v rozmezí   dvou minut už náhle Hitler útočí na Polsko a   přitom Mnichovská dohoda znamenala v této   válce hodně. Pak bombardování Londýna jsem   také čekal o kapku víc, ale krom toho tu máme   opravdu velký kus práce a francouzské filmaře   velice chválím.
Co se týče Československa -   myslím si, že jsme bojovat měli, jako každý   jiný napadený stát Hitlerem. Polsko, Francie,   Velká Británie, Rusko. Jediní Čechoslováci se   nechali obsadit. Asi ale víme, jak by to tu   dopadlo, kdybysme se bránili. Nevyhráli bysme v   žádném případě. Hitler by se zase dohodl se   Stalinem o rozdělení Československa a dopadli   bysme jako v Polsku, ale v současné době by   možná o nás byly natočené filmy, ale za jakou   cenu? Možná by umřelo mnohem více lidí. Tak   jako tak, minulost už se nezmění a dopadlo to   tak, jak to dopadlo.

Dokument je krásně   vybarvený, tedy, kromě drastických záběrů a   opravdu mám z tohoto dokumentu ohromnou radost a   čas, který jsem mu věnoval vděčím   filmařům. Skvělá práce!


Hodnocení:n12345678910
Apokalypsa 2. světová válka (2009) [TV seriál]Apokalypsa 2. světová válka (2009) [TV seriál]Apokalypsa 2. světová válka (2009) [TV seriál]Apokalypsa 2. světová válka (2009) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10