Duben
ohodnotit

Obsah filmu Britannia

 
Drama se odehrává v roce 43 našeho letopočtu, kdy se armáda Římské říše vrací zpět do keltského srdce Britannie, tajemné země ovládané divokými válečnicemi a mocnými Druidy, kteří mohou ovládat nebezpečné síly podsvětí. Nebo to aspoň tvrdí.

Když Římané napadnou v roce 43 našeho letopočtu Británii, Kerra (Kelly Reillyová), dcera krále Kantiů, a její úhlavní rivalka, královna Antedia (Zoë Wanamakerová), musí zapomenout na své dřívější neshody a čelit útočníkům společně. Římané, v čele s generálem Aulem Plautiem (David Morrissey), jsou odhodláni uspět tam, kde se to Juliovi Caesarovi nepodařilo, a dobýt tuto mýtickou zemi ležící ve...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2019
Trošku nedoceněný seriál. Nedosahuje kvalit   např. Říma, ale každopádně je to zpracované   velmi kvalitně. Člověk se musí oprostit od   historie a brát to jako fantasy příběh ze   starých dob. Uvidíme, jak se to bude pokračovat   dále. Mimochodem ženské obsazení se velmi   vyvedlo, radost pohledět.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.4.2018
Počkal jsem na ukončení deváté epizody a   konec první série. Mohu konstatovat, že jsem   zklamán. Nehledím na historické skutečnosti,   které musí být téměř vždy zkreslené, aby   seriál nebo film poskytl divákovi to, co si   žádá. Příběh dostatečně napínavý,   romantický, musí být osazen postavami dobrými   i hajzlíky, aby bylo koho nenávidět. Stejně   tak vidím historické reálie, jestli někdo   používá zbroj nebo brnění, které bylo   zavedeno o dvě tři století později, to jsou   vždy věci podružné. To bychom se dostali na   tenký led, jako když jeden komentář k seriálu   "Vyprávěj" zdůraznil, že použitý   kafemlejnek nebo vázička byly na pultech o pět   let později. Nicméně jsem doufal, že seriál   vyzní alespoň podobně jako "Soumrak   templářů". Ale chybí hlavně napětí,   trochu humoru. Pilotní díl + osm pokračování   mi zabralo ze včerejšího pátku přes devět   hodin. Celkem ztracený čas, ale jednou bych to   stejně musel dát.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.2.2018
Římané na ostrovech
Pokus o historický seriál z produkce HBO Europe.   Tento žánr má svá pravidla, pochopit proč se   tvůrci tohoto nedrží je prvním velkým faux   pas na celé sérii.Vše začíná předmluvou,   kdy Julius Caesar roku 43 Př.n.l pluje na ostrovy   údajně hledat cín a jeho mise je neúspěšná.   Fakta ovšem hovoří o tom, že Caesar se v   Británii vylodil dvakrát, neboť se domníval,   že Britanové podporují galský odboj proti   římské nadvládě kde právě jak známo   válčil.První pokus se moc nezdařil, ovšem   druhé, početnější vylodění znamenalo   vojenský i politický úspěch v podobě   vazalství tamních některých náčelníků   vůči Římu.Samotný akt invaze však nastává   až v roce 43 našeho.letopočtu !! A ne jak   nesmyslně napsáno v obsahu distributora, který   se ani neobtěžuje zjistit základní   věci.Císař Claudius pověří senátora a   vojevůdce Aula Plautia obsazením ostrova.   svěří mu 4 legie plus podpůrné sbory o   celkové síle cca 40.000 mužů. Proč nám zase   hned v pilotním díle tvrdí , že jich bylo   polovic je další ostudou produkce.Po shlédnutí   dvou dílů to vypadá tak, že nastavená laťka   historickývh bludů a mystyfikací se v podobné   rovině přenesla i do příběhu.Stejně tak jako   do kvality masek nebo kostýmů.Vcelku   nezáživná selanka kterou zatím nezatracuji   zcela ale po Knightfall další zklamání.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10