Duben
ohodnotit

Jean-Michel Cousteau: Podmořské dobrodružství [TV seriál]

Jean Michel Cousteau: Ocean Adventures

Rok:
2005
Délka:
55 minut, 6 dílů
„Syn proslulého potápěče pokračuje v průzkumu mořských hlubin. Britský dokumentární cyklus“
Popis / Obsah / Info k filmu Jean-Michel Cousteau: Podmořské dobrodružství
1. díl
Cesta na atol Kure
První část dokumentárního cyklu, jehož autorem je syn legendárního potápěče a oceánografa Jean-Michel Cousteau, zavede diváky do oblasti Havajského souostroví. Na palubě průzkumné lodi Searcher se Cousteau se svým týmem chystá na cestu z ostrova na ostrov k nejvzdálenějšímu bodu ostrovního řetězce - maličkému atolu Kure. Expedice, dlouhá dva tisíce kilometrů, zavede tým do podivuhodného kouta naší planety, kde na jednom z nejodlehlejších míst Oceánie budou zkoumat živočichy a rostliny, které jsou tu ztracené v dokonalé izolaci.

2. díl
Atol Kure
Od chvíle, kda výzkumná loď Searcher vyplula z Honolulu směrem ke vzdáleným ostrovům na severozápadě, prozkoumal Jean-Michel Cousteau a jeho tým patnáct set kilometrů tropického ráje, téměř neznámého okolnímu světu. Zvlášť zajímavá byla jejich zastávka na maličkém ostrůvku Laysan Island. Jeho přírodní prostředí je natolik zranitelné cizími rostlinami a živočišnými druhy, že návštěvníci musejí podstoupit přísná preventivní opatření. Od roku 1909 je zdejší příroda zásluhou prezidenta Theodora Roosevelta chráněnou rezervací.

3. díl
Dlouhá cesta mořských obrů
V další části mořského dobrodružství Jeana Michela Cousteaua budeme sledovat jeho cestu za plejtvákovci šedými. Tito obři se vydávají na nejdelší pouť ze všech savců. Byli už na pokraji vyhubení, ale pak se jim začalo zase dařit. V poslední době se však jejich počty opět snižují. Cousteauův tým se pokusí zmapovat všechny překážky, které tito jedineční kytovci musejí překonat na své každoroční pouti z Kalifornského zálivu až do Arktidy.

4. díl
Ohrožení žraloci
Žraloci jsou dokonalí lovci, silní a schopní. Už tisíce let v lidech vzbuzují strach a úctu. Jenže dnešní bezohledné rybářské praktiky a požadavky nových trhů decimují jejich populaci. Tato skutečnost však zatím u veřejnosti nevzbudila dostatečný ohlas. Je pobití milionů žraloků ročně tím správným způsobem, jak se zbavovat hrozby u našich pláží - nebo je v sázce rovnováha oceánů? Jean Michel Cousteau se se svým týmem vydal na dvě pozoruhodné výpravy právě do míst, kde žijí největší hejna žraloků.

5. díl
Poklady moří Severní Ameriky 1. část
V pobřežních vodách a velkých jezerech Spojených států se nacházejí úžasné poklady: jsou to místa překvapivé krásy a nenahraditelných historických hodnot. Američané je často ani neznají a tato místa jsou někde i ohrožena. Americký Kongres v roce 1975 vyhlásil první mořský národní park a vytvořil postupně systém, jak chránit tyto oblasti, které se táhnou od Atlantiku do Pacifiku a kam patří i jedno z nejodlehlejších souostroví na světě. Do těchto národních parků nás zavede další díl cyklu dokumentů o mořském putování Jeana-Michela Cousteaua.

6. díl
Poklady moří Severní Ameriky 2. část
Moře Severní Ameriky skrývají fascinující svět mořských národních parků i množství potopených kulturních a historických památek. Jean-Michel Cousteau a jeho tým navštíví vrak bitevní lodě z časů války Severu proti Jihu i trosky některých dalších plavidel. Pak se potápěči vydají do nejmenší a nejvzdálenější mořské rezervace na Americké Samoe, jejíž obyvatelé tu žijí v důvěrném vztahu s oceánem. Je tam jeden z nejzachovalejších korálových útesů, jaký lze ještě na světě nalézt. Na těchto ostrovech se navíc můžeme poučit, jak se co nejlépe chovat k životnímu prostředí, které nás obklopuje.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Růžový panter znovu zasahuje (...

14:15 - 16:00

92 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

15:20 - 16:15

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

17 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

12 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190650
Osobností: 698092
Fotografií: 764962
Plakátů: 377192
Obsahů a biografií: 178443

Poslední komentáře

Tajný závod (1976)

Tajný závod
Jasně, že tohle není   žádná perla do klenotnice   světové kinematografie, ale   pro mě to byla bezvadná   oddechovka a prvotřídní   akční více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

The End of the F***ing World (20...

The End of the F***ing World
Jak jsem už někde četl a   plně se ztotožňuji. První   díl a ukázky vytvořily   naději, že to bude   "hustokrutopřísná" temná   komedie, ale více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10