Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Kriminálka Anděl



Uvidíme sérii patnácti detektivek, z nichž má každá základ v případu, jenž se skutečně stal.
Fiktivní oddělení Kriminálky Anděl "zabydlují" klasické typy detektivů - hlavní postavou je zkušený a protřelý vyšetřovatel Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Je charismatický, rozhodný, ale přemýšlivý. Pracuje v terénu. Jeho spolupracovníkem je Milan Horák (Miloslav Mejzlík). Nezbytný nováček jednotky je Tomáš Benkovský (David Švehlík), který má postřeh a vytrvalost. Vtipálkem kolektivu je Oliver Hajn (Marek Taclík). Je trošku flink a bordelář, ale když o něco jde, je na svém místě. Ruda Uhlíř (Michal Novotný) zajišťuje všechno, co se týká počítačů a techniky. Psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková) představuje něžnou krásu a půvab v jinak mužském kolektivu. Praktický cynismus zase tradičně zajišťuje patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej).
Pokud máte rádi tradiční české detektivky typu Malý pitaval z velkého města, tak mohu tento cyklus vřele doporučit.


Autor: ajaajena

Popis / Obsah / Info k filmu Kriminálka Anděl



seznam dílů z II. řady seriálu:
1: Minuta ticha
2: Lidská skládačka
3: Legionář
4: Miluj bližního svého
5: Nenávist
6: Otázka víry
7: Klášterní tajemství
8: Švýcarský řez
9: Vesnická balada
10: Zastavárník
11: Balkánská stopa
12: Baronka
13: Pistole
14: Podraz
15: Messenger
16: Slušný chlapec
zdroj: Petr Neubauer zvukař


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kriminálka Anděl



1. díl - Záchvěv lidskosti
2. díl - Bezdomovci
3. díl - Chladnokrevně
4. díl - Mrtvý v hotelu
5. díl - Smrtelný žert
6. díl - Úmyslné nehody
7. díl - Čarodějnice
8. díl - Staré vraždy
9. díl - Baba na zabití
Paní Lerausová, jíž patří malé starožitnictví, je starší protivná a panovačná žena.
Když je nalezeno její brutálně pobodané tělo, je podezřelých hned několik. Může být vrahem někdo z rodiny, kterou po léta terorizovala? Někdo ze sousedů, s nimiž se hádala, či obchodních partnerů, které brala na hůl?

10. díl Loupež
Při loupeži na venkovské poště je zabit policista. Proto je povolána pražská kriminálka, aby případ vyšetřila.

Spolupráce s místními policisty ale vázne, protože ti jsou, jako ostatně celé městečko, přesvědčeni, že loupežnou vraždu spáchal už jednou odsouzený David Sýkora, kterého nedávno pustili z vězení. Detektivům z Kriminálky Anděl se to ale nezdá. Pachatel přijel na místo činu v autě, které odcizil na dvoře místního automechanika, nechal ho se zapnutým motorem před poštou a na přepadené pracovnice mluvil přes měnič hlasu. To by mentálně jednoduchý Sýkora, který s bídou prolezl pomocnou školou, nedokázal. Přesto chlapi z městečka, vyzbrojení puškami, uspořádají za podpory místních policistů na Davida honičku. Nezastřelí ho jen díky tomu, že v poslední chvíli zasáhne vyšetřovatel Tomáš Benkovský, který slyšel střelbu. V tuto chvíli je již pražským kriminalistům jasné, že pachatel loupeže a vrah policisty byl někdo z místních a že to chtěl na Davida Sýkoru svést. Aby ho usvědčili, musejí na rafinovaného zločince nastražit léčku.

11. díl Manželský kosočtverec
Je téměř jisté, že jeden z těch čtyř je vrah. Ale kdo je vlastně oběť? A kdo jen nastrčená loutka?
Když si Matěj Křížek přivedl na noc na hausbót svého kamaráda Bruna Kalivody dvě dívky, netušil, jak strašné probuzení jejich trojku čeká. V koupelně našli Bruna zastřeleného. Detektivové z Kriminálky Anděl při pátrání zjistí, že Kalivoda byl pěkný darebák. Těch, kdo by se ho rádi zbavili, byla pěkná řádka. Z předchozího zaměstnání ho propustili, protože s informacemi o konkurenci, které měl získávat pro svého zaměstnavatele, kšeftoval ve svůj prospěch. A jako soukromý detektiv, kterým se poté stal, využíval získané poznatky k vydírání sledovaných osob. Navíc to byl pěkný proutník. Vyšetřovatelé odhalí poněkud nečekaný vztahový čtyřúhelník. Tři muži – Bruno a spolumajitelé firmy, z níž ho vyhodili, Větrovský a Herman, a jedna žena – Hermanova manželka Simona. Jak se později ukáže, velmi obratná manipulátorka. Navíc tu je Brunův ochotný kamarád a pomocník Matěj Křížek. Je téměř jisté, že jeden z těch čtyř je vrah. Ale jak mu to dokázat?


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Ztracené poklady Egypta

10:15 - 11:05

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:25 - 10:30

124 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:15 - 10:30

74 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178397

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10