Duben
ohodnotit

Letopisy rodu Shannara [TV seriál]

The Shannara Chronicles

Další název:
Shannara; The Elfstones of Shannara; Kronika rodu Shannara
Rok:
2016
Délka:
42 minut, 10 dílů
Popis / Obsah / Info k filmu Letopisy rodu Shannara
1. část - Vyvolení - 1. část

Elfí království Arborlorn je po řadu let ochraňováno bájným stromem Ellcrys před zlými a zákeřnými démony. Ellcrys však začne hynout a elfové se musejí začít připravovat na rozhodující bitvu s démony.

2. část - Vyvolení - 2. část
Elfí princezna Ambere začne mít poté, co se zařadí mezi tzv. vyvolené chránící bájný strom Ellcrys vidiny, že na elfí královtsví Arborlon zaútočí zlí démoni, před kterými království chránil právě strom Ellcrys. Ambere se vydává na pouť, během níž hodlá démony zastavit. Elfům přichází na pomoc druid Allanon, který má rovněž tušení, že síla Ellcrysu se vyčerpává a démoni znovu povstanou. Vyhledá proto mladého Wila Ohmsforda, jehož otec byl slavným hrdinou, který se démonům postavil. Wil zdědl po své zesnulé matce kouzelné elfí kameny elfidy, o které ho však okradla mladá loupežnice Eretria. Ta se se svým lupem svěří svému nevlastnímu otci, lupiči Cephelovi, který kameny poznává a slíbí Eretrie, že pokud mu přivede Wila, daruje jí svobodu. Wil a Allanon jsou mezitím pověřeni pátráním po Ambere, která si tajně dopisovala se svou tetou Pyrií. Pyria byla kdysi Allanonovou láskou, kvůli které na ni dokonce vlastní královská rodina zapomněla. Pyria a Allan se znovu setkávají a Pyria mu vyčítá některé staré křivdy. Mezitím ji však napadne démon vyvolaný tajemným Dagdamorem, který má za cíl elfí království znovu zničit. Démon Pyrii zabije a zaútočí na Ambere s Wilem.

3. část - Fúrie
Mladý elf Wil a elfí princezna Amberle jsou napadeni příšerou fúrií, kterou na ně sesla démon Dagda Mor, který hodlá zničit elfí království. Zkušený druid Allanon však fúrii zabije, je však těžce zraněn. Wil a Amberle jej odtáhnou do druidí jeskyně a vydávají se hledat něco či někoho, co by pomohlo v Allanonově uzdravení. Jsou však zajati lupičkou Eretriou, která se chce Wilovi i Amberle pomstít. Eretria je předhodí svému otci, lupiči Cephelovi, který si již předtím brousil zuby na Wilovy kouzelné kameny elfidy. Cephelo Wilovi vyhrožuje, že nechá Amberle zabít, pokud mu kameny nevydá. Loupežnický tábor však napadne další fúrie, kterou se Wilovi podaří zneškodnit za pomoci elfidů. Allanon je za pomoci magie uzdraven v jeskyni a vydává se do loupežnické osady zachránit Wila a Amberle. Společně pak vyrážejí zpět do královského domu, kde se Amberle hodlá znovu zapojit mezi ochránce bájného stromu Ellfys. Její královská rodina je však rozhořčena jejím předchozím útěkem z paláce. Ačkoliv Wil chtěl původně Amberle i Allanona již opustit, přimluví se za Amberle u jejího dědečka, elfího krále. Rodina pak odsouhlasí, že Amberle se může vrátit mezi tzv. Vyvolené, strážce stromu Ellfys.

4. část - Měnivec
Amberle úspěšně prošla testem pro ochranu království. Allanon však zjistil, že uvnitř paláce je vetřelec. Jedná se o Eretryu, která se znovu pokusí ukrást Wilovy elfeíny, nebo o tajemného démona?

5. díl - Žnec
Současné dění v elfím království Arborlon do značné míry ovlivňují události, které se zde odehrály před deseti lety. Tehdy skupina skřetů vedená Slanterem vnikla do královského paláce a pokusila se o vzpouru. Došlo ke krvavému střetu s králem a jeho syny, který skončil smrtí prince Aine, otce princezny Amberle. Wil s Amberle putují s několika strážci a zajatou Eretrií lesy. Jsou však přepadeni skupinou Cephola, který Wila s Amberle zajme a Eretrii daruje slíbenou svobodu. Wil s Amberle jsou odvlečeni do tábora loupežníků, kde se ji Cephelo pokusí znásilnit. V tu chvíli však do stanu vnikne Eretria, která překvapivě princeznu osvobodí a nechá Cephola zadržet královskými strážnými. Skupina se vydává pokračovat ve své cestě, ale jsou však přepadeni démonem s přezdívkou Žnec, který setne mnoha strážným jejich hlavy. Cepholovi se však podaří ho zastavit, když démona zapálí. V královském paláci Allanon využívá prorocké schopnosti Bandona a ptá se ho na svou smrt a smrt Amberle. Královský syn Arion kritizuje svého otce, krále Eventinea, a zákeřně jej při vzájemném střetu probodne. Ukáže se však, že šlo o měnivce, který na sebe vzal podobu Ariona a s obličejem Eventinea pak usedá na královský trůn.

6. díl - Pykon
Princezně Amberle se stále více zjevují romantické sny o Wilovi, ke kterému podvědomě začíná něco cítit. Skupina se však vydává na další pokračován svého putování. Jelikož byli během cesty napadeni démonem, domnívá se Wil, že Dagda Mor zná jejich cestu a navrhuje trochu pozměnit její plán. Cephelo navrhuje jít přes horskou pevnost Pykon. Skupina se v pevnosti setkává elfem Remem a jeho malou dcerou Mag. Remo se k nim chová velmi pohostinně, ovšem při večeři všechny členy výpravy uspí za pomoci látky přimíchané do jídla. Po probrání jsou všichni připoutáni na mučidla, přičemž Remo si vybere princeznu jako hlavní oběť, kterou hodlá znásilnit. Mag ovšem pomůže Wila osvobodit a ten potom Rema zraní a Amberle zachrání. Remo se ještě pokusí Wila zastřelit, ale trefí Meg a Amberle Rema probodne. Skupinu v pevnosti dostihne démon Žnec, se kterým svede souboj kapitán královské gardy, který ovšem při souboji umírá. V královském paláci mezitím na trůn usedá Měnivec, který po vraždě krále na sebe vzal jeho podobu. Měnivec zahájí kampaň proti Allanonovi a získá na svou stranu i královského syna Ariona. Ten pak při vyostřeném sporu na Měnivcův pokyn Allanona probodne.

7. díl - Hraniční pas
Will se setkává se lovci elfů, kteří pátrají po princezně Amberle. Princové Ander a Arion se vydávají hledat Dagda Mora, aby jej mohli konečně zabít...

8. díl - Utopie
Princ Ander se musí srovnat se smrtí svého bratra i otce a zároveň se připravit na vlastní korunovaci. Amberle a Wil se při pátrání po ztracené Eritreie dostávají do podivuhodné komunity lidí...

Wil, Amberle a Eretria na útěku před démonem padají do propasti. Jako první se po pádu probouzí Wil, který je však zadržen malým elfským chlapíkem jménem Perk. Perk Wilovi svěří, že byl zadržen lovci elfů, kteří odvlekli jeho zvíře a Perkovi uřízli ucho. Wil Perkovi slíbí, že se mu pokusí pomoci zvíře zachránit a zjišťuje, že lovci jsou vedeni střelkyní Zorou, která si stanovila za cíl ukořistit elf princeznu Amberle. Amberle s Eretriou se vydávají na úprk před lovci elfů, dostanou se však do lovci nastražené pasti. Sem si je přichází vyzvednout Zora, Wil však Amberle zachrání a Eretria je při pokusu o útěk Zorou postřelena. V královském paláci Měnivec s tváří krále vysílá prince Andera a Ariona na přímý boj s Dagda Morem. Princové přicházejí k jeho jeskyni, kde jim Dagda Mor svěří, že jejich otce ve skutečnosti nechal zabít a hodlá provést to stejné s nimi. Démon skutečně zabije Ariona, nicméně před smrtí Andera se na místě objeví Allanon, který znovu obživl poté, co jej uzdravil duch jeho starého mistra Bremena. Allanon Andera zachraňuje a odvádí jej zpět do královského paláce, kde Ander zabíjí Měnivce, který nosil tvář jeho otce. Po tomto činu se Ander stává novým elfím králem.

9. díl - Krvavý oheň
Will, Amberle a Eretria se dostávají na konec své cesty - k pobřeží San Francisca, které se ukáže být jimi hledaným Úkrytištěm. Společně procházejí soustavou tunelů, aby nalezli hledaný Krvavý oheň. Po nějaké době však Eretria začne cítit podivné pocity a na kůži se její zjeví propojené jizvy, které dohromady tvoří mapu podzemí, ve kterém se nacházejí. Trojice je však zastavena dvěma podivnými ženami, které se představí jako strážkyně Krvavého ohně. Ženy se snaží rozvrátit vztahy uvnitř skupiny, což se projeví hádkou mezi Amberle a Eretriou. Eretria začne krvácet a ukáže se, že její krev spouští Krvavý oheň. Amberle do ohně vstoupí a Eretria zůstává omráčená po velké ztrátě krve. V královském paláci se Ander ujímá moci, musí však čelit prvnímu spiknutí, které se proti němu snaží zosnovat Kael, s pomocí armády skřetů se však Kael podaří přesvědčit, aby spiknutí nerozvíjela. Allanon se snaží z Bandona vychovat nového druida, Bandon se však chová stále více podivně. Jeho mysl totiž stále ovládá Dagda Mor a snaží se ho přesvědčit, aby zabíjel. Bandon tak postupně zaútočí na Andera i na Allanona. Ze stromu Ellcrys spadne poslední list, tudíž Dagda Morova síla se znovu vrací a démon může znovu zaútočit na Čtyřzemí.

10. díl - Ellcrys
Amberle se po vstupu do Krvavého ohně dozvídá, že ona je tím hledaným semenem, které musí znovu oživit uvadající Ellcrys. Společně s Eretriou a Wilem se vydávají na cestu zpět, jsou ovšem zadrženi trolly. Eretria dobrovolně zůstává uvnitř labyrintu, aby trolly odlákala, Amberle a Will pak pokračují dále ke královskému paláci a cestou si vyznají lásku. Dagda Mor vyhlásí útok své armády démonů proti armádě nově zvoleného elfího krále Andera. Ander s Allanonem začnou připravovat vlastní armádu s nadějí, že Amberle se semenem brzy dorazí. Bandonovi se podaří utéct z cely a přidat se na stranu démonů. Dochází k rozhodující bitvě, při které se ukáže, že na straně démonů bojuje i Anderův bratr Arion, ten však Andera poprosí, aby jej zabil. Ke královskému paláci spěchají Amberle a Wil, jsou však zadrženi Dagda Morem, který je rozhodnutý je za každou cenu zničit. Wil jej však zastaví za pomoci elfidů a Allanonovi se podaří setnout jeho hlavu. Amberle se promění v nový Ellfys a ochrana království se znovu obnoví, armáda démonů je zničena. Wil se loučí s Allanonem, který mu řekne, že o takovém průběhu událostí měl tušení. Wil se vydává pátrat po Eretrie, aby ji zachránil před trolly.

Zdroj: FTV Prima


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

18:10 - 19:00

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Počasí

18:52 - 18:55

2 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376918
Obsahů a biografií: 178389

Poslední komentáře

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10