Duben
ohodnotit

Síla myšlenky [TV seriál]

Connexions

Žánr:
Rok:
2012
Délka:
24 minut, 12 dílů
„Dvě procenta lidské váhy ovlivňují veškerý jeho život.“
Popis / Obsah / Info k filmu Síla myšlenky
1. Kouzlo improvizace
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. K uvolnění kreativního myšlení je nejlepší improvizovat. Komik John popisuje, jakým způsobem předvádí se svými kolegy improvizované představení. Uvidíme pár nepovedených scének z natáčení různých amerických, dobových filmů.

2. Jak probudit kreativitu
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. V této epizodě svým divákům předkládá pohled na to, jak mozek funguje. Vysvětluje jeho rozdělení na dvě části. Levá strana mozku využívá logiky a dominuje, zatímco pravá strana je spíše kreativněji zaměřená. Je nám vysvětlen způsob, jak se lidé rozhodují a jak dospívají k závěrům při řešení svých problémů. Tyto závěry jsou bohužel ovlivňovány levou stranou mozku, logicky zaměřenou, a řešení bývá proto často rychlé a občas i zkostnatělé. Pravá strana mozku by nám poskytla jiná, možná různorodější řešení. A je na nás, abychom ji dokázali co nejvíce využít.

3. Kreativní myšlenky v akci
Doktor David J. Hall chce naučit co největší počet lidí využívat k myšlení a k řešení problémů pravou stranu mozku. Tak, jak to nevědomky dělají děti. Na skupinkách dětí nám ukazuje, jak přímočaře a efektivně dokáží děti řešit problémy složitého, dospělého světa obchodu. Jejich nápady jsou sice dětské, ale pokud se jimi necháme inspirovat, můžeme dosáhnout netušených možností a výsledků. To se snaží doktor Hall naučit všechny dospělé a také velké organizace.

4. Definice problému
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. V této části dr. Hall rozebírá to, jak je důležité využívat kreativní část mozku k pochopení problému. Pomocí brainstormingu, přemýšlením o zdánlivě nesmyslných slovech, můžeme dospět k mnohem lepšímu řešení, než za pomoci levé, logické strany mozku. Dr. Hall vysvětluje, jak pomocí různých metod a technik omezit vliv levé hemisféry a zapojit pravou, tvořivou část. Vše názorně vysvětluje na několika příkladech pomocí myšlenkové mapy.

5. Zdánlivě nemožné
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. Na začátku slyšíme malé shrnutí toho, co jsme se dozvěděli v předchozích epizodách. Poté začíná dr. Hall vysvětlovat techniku obratu k horšímu a využití metody zdánlivě nemožného. Pomocí naprosto nesmyslných a logicky nemožných řešení dospívá k novým, originálním nápadům a způsobům řešení konkrétních problémů. To vše vysvětluje na několika praktických ukázkách.

6. Kouzlo improvizace
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. K uvolnění kreativního myšlení je nejlepší improvizovat. Komik John popisuje, jakým způsobem předvádí se svými kolegy improvizované představení. Uvidíme pár nepovedených scének z natáčení různých amerických, dobových filmů.

7. Potenciál v nás
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. Dostáváme se k podrobnému popisu toho, jak funguje mozek. Dozvíme se o neuronech a o tom, jak si mezi sebou předávají synaptickými vlákny informace. Naučíme se, jak vytvářet nová spojení mezi neurony, což jsou vlastně nová schémata chování a jak lépe využívat kreativního myšlení.

8. Proces inovace
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. Naučili jsme se kreativně myslet, kreativně řešit problémy a to teď vše můžeme využít k inovacím. Odborník na inovace Will společně s dr. Hallem popisují druhy inovací a to, jak vylepšit svůj výrobek tak, aby obstál na trhu. Na několika příkladech je vysvětleno, jakým způsobem se v praxi s inovacemi pracuje a co všechno předchází tomu, než se podaří inovovaný výrobek, či službu, úspěšně dostat na nové trhy.

9. Schémata a bariéry
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. Podle dr. Halla nám tvořivé myšlení otevírá netušené možnosti a naopak zažitá schémata naše možnosti zužují. Malým dětem ve snech nebrání nic, starší děti už mají v mozku omezení, která ztěžují jejich rozhodování, mají-li si vybrat své budoucí povolání. Také ženy mají omezené možnosti volby, chovají-li se podle zaběhnutých schémat. Odbornice na pracující ženy nám vysvětluje, s čím vším se ženy musí při nástupu do zaměstnání potýkat, s čím se musí vyrovnat v pracovním prostředí ovládaném muži a také se dozvíme, jaký dopad má schématická výchova žen v dětství na jejich kariéru.

10. Kreativita v praxi
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. Kreativita v praxi. Dr. Hall a zástupci několika úspěšných firem vysvětlují, jak změnou svého přístupu a změnou způsobu myšlení dosáhli mnohem lepších výsledků v práci.

11. Síla značky
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. V tomto díle se podíváme na reklamy a reklamní společnosti. Ty se právě zaměřují na zaběhnutá schémata, podle kterých lidé jednají. Dozvíme se, jak se snaží reklamní společnosti působit na zákazníky tak, aby kupovali reklamované výrobky a také to, jak je pro každou společnost důležité uvědomit si, na jaké pozici na trhu stojí a kdo jsou její zákazníci.

12. Myšlení je hra
Doktor David J. Hall je velice uznávanou kapacitou na lidské myšlení. V této epizodě dr. Hall stručně shrnuje obsah epizod minulých. Dochází k závěru, že chceme-li změnit způsob svého myšlení, měli bychom přemýšlet více jako děti, využívat hry.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - RumplCimprCampr (1997) [TV fil...

15:55 - 17:25

46 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Namibie, naděje a budoucnost

16:00 - 16:55

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Nebe a dudy (1941)

15:00 - 16:55

101 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Jak se budí princezny (1977)

16:00 - 17:55

41 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190604
Osobností: 697946
Fotografií: 764379
Plakátů: 376814
Obsahů a biografií: 178343

Poslední komentáře

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Fakjů pane učiteli 3 (2017) [DCP...

Fakjů pane učiteli 3
Jednoznačně nejslabší díl   a doufám, že je poslední.   Že to bude přehnaná   nereálná ptákovina člověk   čekal, ale že to bude až   takhle špatný, to jsem   nečekal....

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Tři muži a nemluvně (1987)

Tři muži a nemluvně
Celkem příjemná rodinná   komedie, kde člověk nesmí   moc přemýšlet nad naivitou   a kýčovitostí, které   snímek doprovází od   začátku do konce.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10