Duben

Komentáře uživatele MildaX

MildaX

MildaX zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 803
12 let v řetězech (12 Years a Slave)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2015
12 let je dlouhá doba a 130 minut také
Není se čemu divit, že film   získal tolik oskarových   ocenění.Ne proto, že by byl   tak výborný, ale dobrý je   dost a k tomu má všechny   atributy potřebné pro   úspěch u amerického   publika. Příběh založený   na skutečné postavě,   otroctví a osvobození jako   oslavu americké svobody.   Režie zručná, obsazení   herců velmi dobré (i Brada   Pitta tam máte).
12   let v otroctví byla jistě   šíleně dlouhá doba ale   dnes je víc jak dvouhodinová   stopáž skoro nekonečná.   Přesto se tvůrci zhostili   adaptace knižní předlohy se   ctí a to neworleanské veddro   bylo díky délce filmu skoro   k nevydržení, tak film lze   doporučit.
13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (13 Hours: Secret Soldiers of Benghazi)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.6.2016
Akční válečné drama o   statečných amerických   bojovnících, které natočil   Pan Transformer Michael Bay,   ten slavný Michael Bay,   který se v roce 2014 tak   "nestatečně"   složil trémou na prezentaci   Samsungu a utekl z pódia. Je   to paradox.
Film sám o   sobě je ovšem postaven   klasicky a řemeslně velmi   zručně, prostě takový   další Černý jestřáb   sestřelen. Jenom se tu hodně   střílí ze střechy s   noktovizory, Američané jsou   ti správní, mají výcvik i   vybavení a Libyjci jsou s   kalašnikovy jak ze špatné   akční hry, tedy kachny na   ráně.
Některá   klišé si režisér prostě   neodpoustil (rozstřílená   americká vlajka, útok na   Dvojčata, vňukání po   vzdálené rodině s těhotnou   manželkou a řeči před   bojem), jenže to k tomuto   žánru prostě patří a to   že je film podle skutečné   události neznamená, že se   to takto stalo.
Zábava   tedy průměrná a zážitek z   akční podívané velmi   rychle zapadne mezi ostatní   nezapamatovatelné válečné   akční filmy z moderní   historie. Mezi nimi naopak   zmíněný Stoneův Černý   jestřáb sestřelen stále   velmi jasně vyčnívá.   Škoda.
1911: Pád poslední říše (Sin chaj ke ming)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.2.2016
Věděl jsem, že to není   typická Chanova akční   kungfu komedie a přesto jsem   byl zvědavý jak se s tím   vypořádá. Pokud o   objasnění novodobé   čínské historie byl sice   technicky zpracován dobře,   ale z pohledu příběhu   (scénáře) půdobí dost   chaoticky a bez další   znalosti čínské historie se   neobejdete. Škoda.
1917
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2020
Podle traileru to vypadalo na   válečný velkofilm, realita   byla ovšem jiná, žádné   velké scény, spíš jen   běhačka v zákopech.   Kameraman si máknul. :-)   Celkově spíš zklamání.
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
No vida. Inárritu v americké   produkci... a ve skvělé   formě. Drama o lidských   osudech ve třech zdánlivě   nesouvisejících   příbězích. Zpočátku je   třeba trochu trpělivosti   než se film rozjede a divák   pochopí souvislosti, ale pak   už je to jeno lepší a   lepší.
Nevím jestli   lidská duše váží právě   21 gramů. Dost pochybuji,   protože z těla toho   odchází často mnohem víc   co nestojí za zmínku... ale   Inárritových 21gramů je   sakra těžká váha.   Doporučuji.
21 Jump Street
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.12.2015
21 Jump... 21 minut mě to   bavilo, pak už klasická nic   moc americká komedie ze   školního prostředí... ale   i tak to je úspěch. :-)
22. míle (Mile 22)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2019
Takový běžný špionážní   akčňák s Markem Wahlbergem,   který plní přesně to co   lze čekat a brzy zapomenete,   že jste ho viděli.
24 hodin (24)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Mohl to být dobrý akční   krimi seriál s rychlým   spádem. A v první sérii   tomu tak skutečně bylo.   Prvních 24 hodin mě ještě   bavilo. Nejsem sice   příznivce náhlých   dějových zvratů v   posledních hodinách   seriálu, ale tak už tomu   prostě v tomto žánru   bývá.
Přesto mě   prvních 24 hodin celkem   bavilo. Další série jsou   už bohužel až příliš   nastavovaná kaše a tak se i   scénáristům trochu vymyká   z rukou a dopouštějí se   opakování i logických chyb.   Tam už skutečně lze   předvídat a úspěšně   odhadovat a především v   průběhu série to celkem   nudí a zřetelně je vidět,   že dalších 24 hodin je pro   tvůrce už dlouhá doba a   dobrých 16hodin ve všech   následujících sériích   působí jako šílená vata.   Každý přece ví, že se to   rozlouskne až v posledních   epizodách. :-/
3 dny na zabití (3 Days to Kill)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2015
Zajímavá zápletka s   umírajícím agentem, který   ma ještě něco na práci:   Vylepšit vztah s dcerou.   Kostnerovi se to povedlo   dobře.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Už ani ty horory nejsou co   bývaly.
Nudná   slátanina s obvyklým   titulkem "natočeno podle   skutečné události",   který má vzbudit zdání   pravdivosti, což je u hororu   trochu úsměvné. Ale jistě   existovala zavražděná   holčička s medvídkem,   který měl utržené   očíčko. :-/
A   nejtrapnější je, že je to   vlastně jenom trapný remake   série hororů z přelomu 80.   a 90. let. A po tak krátké   době bych tomu snad neříkal   remake, ale kopie. :-/
30 minut po půlnoci (Zero Dark Thirty)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Další kousek od Bigelow,   která natočila oceňovaný a   pro mě nepovedený Smrt   čeká všude i dnes už   kultovní Bod zlomu.   Tentokrát o honbě na Bin   Ládina bez Bin Ládina, o   změně charakteru hlavní   hrdinky (výborná Jessica   Chastain) z mírně naivní na   velmi urputnou agentku, která   nakonec tu informaci o pobytu   hlavního arcilotra získá.   Všichni víme jak to dopadne   a přesto mě bavilo film   sledovat. Výslechové metody   podané brutálně, úspěchy   naopak celkem bez patosu a   finální akce působila   rozhodně uvěřitelně.   Rozhodně lepší pohled na   "boj s terorismem"   než Eastwoodův Americký   sniper.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2015
300 je po Sin City další   zfilmovaný komiks Franka   Millera. Působivá barevná   atmosféra a klasický   příběh naplněný   pořádnou akcí. Provedení   je trochu jiné a o to   zajímější než u   klasických akčně   historických filmů a právě   proto je tak zajímavý.   Jakékoliv další filmová   provedení Millerových   komiksů už nebudou nijak   překvapivé, to je jen první   povedený pokus.
300: Vzestup říše (300: Rise of An Empire)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2015
Pokráčování Millerova   komiksu 300. Předchozí film   300 byl podobně jako třeba   Sin City zajímavým   překvapením.
Ale co   udělat v pokračování   lépe? Všeho je tu víc,   akce, hromadných   digitálních scén i   hrdinských kousků. I prsou.   Sice hlavně těch mužských,   ale s kombinací s pekáči   buchet je to pěkná fitness   podívaná. A Eva Green také   přispěje. Na lepší   hodnocení to nestačí, ale   úroveň zůstala stejná...   jen už to není žádná   pecka.
33 životů (The 33)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Banderas sice s   přibývajícími roky už   nemá role nějakých velkých   fešáků, ale to nic nemění   na tom, že film je dobrý.   Zajímavý příběh, který   možná někteří pamatují z   televizních zpráv.
3Bobule
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2021
Filmové řemeslo. Další   bobulová letní komedie.   Všichni hrají dobře a s   přehledem, není to nic   složitého. Scénář   nekomplikovaný a běžná   dávka product placementu.   Jako reklama na vinařství a   Moravu to už dávno   nefunguje.
50/50
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2015
Celkem zajímavý příběh,   sice předem odsouzený k   happyendu, ale s tím se musí   počítat. Hlavně že se   najdou i vtipné momenty,.
6 Underground: Tajné operace (6 Underground)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.2.2020
Takových peněz to stálo a   taková blbost. Příběh   hloupý, scénář nudný,   střih není pro epileptiky.   Jen ty peníze co to stálo   jsou znát.
Od té doby   co Michael Bay utekl z keynote   prezentace Samsungu se ještě   nevzpamatoval a točí   blbosti.
7 životů (Seven Sisters)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2018
Povedené scifi s Noomi Rapace   v hlavní sedmiroli. Ještě   že ji udělali jiné účesy,   jinak bych se v identitách   trochu ztratil, ale příběh   i jeho zpracování velmi   dobré.
8 hlav šílenství
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.6.2018
Já nějak nevím. Chvíli   satira, chvíli drama, chvíli   freska, nějak jsem se v   příběhu i tvaru ztrácel.   Asi je to na mě až příliš   intelektuální dílo, nebo   jsem jen nebyl správně   naladěn.
90 minut v nebi (90 Minutes in Heaven)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.2.2017
Televizní příběh o   baptistickém kazateli, který   po autonehodě strávil své   bezvědomí v nebi. Ale také   si zpřelámal ruce nohy.   Celý film pak leží, léčí   se, čeká až mu dorostou   kosti. A hlavně přemýšlí   jak to říct manželce. No   vymyslí to až na konci. Zato   scénárista to nevymyslel   vůbec. Příliš dlouhé a   nudné. Taková reklama na   Ježíše a americké   baptisty. Až do konce. :-)   Nuda od začátku a na konci   10min scénáristova výronu   invence. A kupodivu je to   podle s skutečnosti a Don   Piper fakt žije a se svojí   pohádkou obráží kostely a   Americe. A to je ten   největší fór. :-)
96 hodin: Zúčtování (Taken 3)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Podtitulek "tímhle to   končí" doplním o   "to teda doufám",   protože i třetí   pokračování 96 hodin má   sestupnou tendenci a není   hodno Liama Neesona se toho   účastnit. Podává klasicky   dobrý výkon v akční roli,   jen jich natočil tolik, že   se v tom začínám ztrácet.   Scénář je už nastavovaná   kaše a zábavnosti prvního   filmu se už nepřiblíží.   Nikdy to nebyl filmový   majstrštyk, protože   zápletka "otec   zachraňuje dceru a s ničím   se nesere" je dávné   klišé, ale v rámci žánru   dobré. Akční scény jsou   slabší (nevím jestli   nezměnili choreografa nebo   rozpočet), ale na výsledku   to nic moc nemění. Prostě   ať už to skončí...
A dost! (Enough Said)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2015
Příjemná romantická   komedie s klasickou   zápletkou, kdy jeden s páru   odkládá sdělení podstatné   informace tomu druhému tak   dlouho až ho to přeroste a   když se to provalí, tak je   malér... ale ne na furt, od   toho jsou romantické   příběhy.
A jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichije...)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.10.2018
Je to ruský film a není   špatný, bude to asi tím,   že to je remake čtyřicet   let staré předlohy. Ničím   nepřekvapí, ale ani   neurazí.
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Hey Mrs.Robinson od Simona a   Garfunkela není to jediné co   si z tohoto klasického filmu   pamatuji. Výborný výkon   mladého Dustina Hoffmana,   závěrečná tolik   osvobozující scéna útěku   z kostela. To všechno   dohromady dělá z Absolventa   klasik kterou je nezbytné   vidět.
Ace Ventura: Zvířecí detektiv (Ace Ventura: Pet Detective)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
První invaze Jima Carreyho na   plátna českých kin. Vtipné   a zábavné. V dalších   komediích sice už Jim Carrey   trochu nudí a jeho humor   devalvuje, ale to nic nemění   na tom, že tahle komedie   pobavit dokáže.
Jsou   i jiné role Jima Carreyho ve   kterých se snaží z toho   věčného pitvoření   vymanit, ale Ace Venturu mu   už nikdo neodpáře. :-)
Advokátní kancelář (Studio Illegale)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.12.2015
Mohla to být romantická   komedie o zamilovaném   právníkovi proplétanou   sarkastickými hláškami. Jen   se to italům moc nepovedlo.
Aeon Flux (Æon Flux)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2021
Vzhledem k roku výroby a   rozpočtu to bylo rozumné   scifi a lecos se dá   prominout. Havně že se   Charlize Theron v botách na   platformě dobře bojovalo.
Akta Pentagon: Skrytá válka (The Post)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Spielberg furt umí a jeho   filmy stojí za shlédnutí. A   k tomu hvězdy Tom Hanks a   Meryl Streepová... dá se to   vůbec pokazit? Dá, ale   nestalo se. Velmi povedené   drama o části americké   historie kterou příliš   neznáme.
Alfa (Alpha)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.9.2019
Jako pohádka prp děti by to   asi šlo, jako vážně   dobrodružný film pro   dospělé ani náhodou.   Produkce a provedeni tomu   neodpovídá.
Alibi na klíč (Alibi.com)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2018
Bláznivá, romantická a   francouzská komedie. Klasicky   stavěná zápletka   nepřekvapí, ale to nevadí,   úkol pobavit odpoledne byl   splněn.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190632
Osobností: 698044
Fotografií: 764592
Plakátů: 377035
Obsahů a biografií: 178417
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Kouzelná chůva Nanny McPhee (200...

Kouzelná chůva Nanny McPhee
Ačkoliv nejsem cílová   skupina, musím uznat, že mě   to celkem bavilo. Jasně, byly   tam slabší a nesmyslné   momenty, ale jako celek   dobrý. Dobře zahrané,   natočené a i občas vtipné

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10