Cerven

Komentáře uživatele MajkaMarka

MajkaMarka

MajkaMarka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
Dny zrady I., II.
 
Přidáno: 16.12.2019
Nádherně zpracovaný   film,určitě trochu   zidealizovaný Gottwald,ale   zrada Anglie a Francie   vykreslená popravdě. Jiří   Pleskot skvěle ztvárnil   prezidenta Beneše a i   ostatní herci výborní.   Většina dialogů   historických postav je dle   skutečnosti a velká škoda,   že tento film nedává naše   TV.
Jan Žižka
 
Přidáno: 16.12.2019
Výborná režie i herci a   kompars. Jedná se skutečně   o historický film, natočený   za zlomek ceny, kterou vydal   český stát na film Jan   Žižka pana Jákla. A tam o   historii ani nejde - taky se   to nebude pro zahraniční trh   jmenovat Jan Žižka, to jen   tady u nás, kvůli dotacím.   Otakar Vávra byl skutečně   jen jeden. A Zdeněk   Štěpánek v hlavní roli   nezastupitelný.
Velmi zdařilý historický   snímek, jistě trochu   poplatný době, ale v mezích   normy. Nabízí celkový   pohled na SNP od začátku až   do konce a postavy nejsou   černobílé...Viděla jsem   již několikrát a stále mi   má co dát
Roky prelomu
 
Přidáno: 16.12.2019
Velmi zdařilé pokračování   Povstalecké historie, možná   ještě lepší. Byť bylo   natočené za komunistů, jsou   zde odsuzovány vady   komunistů (jednání ministra   Noska a jeho podřízených,   povýšené chování   některých funkcionářů)   až se nechce věřit, že to   prošlo. Jiřina Švorcová   zde ztvárnila nádherně a s   velkou grácií Hanu   Benešovou. Velké mínus   oproti tomu   "slovensky"   hovořící čeští herci   zejména Vladimír Brabec.   Seriál velmi dobře mapuje   léta 1945 - 1948, škoda, že   ho nevysílá i televize dnes.
Salón Eliott (The House of Eliott)
 
Přidáno: 16.12.2019
dá se někde sehnat? viděla   jsem ho před lety a ráda   bych ho znovu zkoukla..byla v   něm historie i romantika...
Sokolovo
 
Přidáno: 16.12.2019
Nechápu co je na tomto filmu   "zideologované".   Svobodova armáda snad   existovala, ne? Bitva u   Sokolova a na Dukle taky. Že   potom přišli soudruzi v roce   1948 i k nám to je jiná   věc. Ale snad nikdo   nezpochybňuje, že Hitlera   porazili Sověti. Padlo jich   20000000! Američanů 360000.   To jsou fakta. A řemeslně je   tento film zpracován   perfektně, to by už dnes   nikdo nenatočil. A když tak   by to stálo rozpočet   republiky na několik let.
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Šindisi (Shindisi)

Šindisi
Shindisi

Fifth gear (5th Gear)

Fifth gear
5th Gear

Brad Thomason

Thomason Brad

Freddie Young

Young Freddie

Doug Alchin

Alchin Doug

Matka (Madeo)

Matka
Madeo

Naposled navštívené:
Šindisi (Shindisi)

Šindisi
Shindisi

Fifth gear (5th Gear)

Fifth gear
5th Gear

Brad Thomason

Thomason Brad

Freddie Young

Young Freddie

Doug Alchin

Alchin Doug

Matka (Madeo)

Matka
Madeo