Cerven

Komentáře uživatele MajkaMarka

MajkaMarka

MajkaMarka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
Dny zrady I., II.
 
Přidáno: 16.12.2019
Nádherně zpracovaný   film,určitě trochu   zidealizovaný Gottwald,ale   zrada Anglie a Francie   vykreslená popravdě. Jiří   Pleskot skvěle ztvárnil   prezidenta Beneše a i   ostatní herci výborní.   Většina dialogů   historických postav je dle   skutečnosti a velká škoda,   že tento film nedává naše   TV.
Jan Žižka
 
Přidáno: 16.12.2019
Výborná režie i herci a   kompars. Jedná se skutečně   o historický film, natočený   za zlomek ceny, kterou vydal   český stát na film Jan   Žižka pana Jákla. A tam o   historii ani nejde - taky se   to nebude pro zahraniční trh   jmenovat Jan Žižka, to jen   tady u nás, kvůli dotacím.   Otakar Vávra byl skutečně   jen jeden. A Zdeněk   Štěpánek v hlavní roli   nezastupitelný.
Velmi zdařilý historický   snímek, jistě trochu   poplatný době, ale v mezích   normy. Nabízí celkový   pohled na SNP od začátku až   do konce a postavy nejsou   černobílé...Viděla jsem   již několikrát a stále mi   má co dát
Roky prelomu
 
Přidáno: 16.12.2019
Velmi zdařilé pokračování   Povstalecké historie, možná   ještě lepší. Byť bylo   natočené za komunistů, jsou   zde odsuzovány vady   komunistů (jednání ministra   Noska a jeho podřízených,   povýšené chování   některých funkcionářů)   až se nechce věřit, že to   prošlo. Jiřina Švorcová   zde ztvárnila nádherně a s   velkou grácií Hanu   Benešovou. Velké mínus   oproti tomu   "slovensky"   hovořící čeští herci   zejména Vladimír Brabec.   Seriál velmi dobře mapuje   léta 1945 - 1948, škoda, že   ho nevysílá i televize dnes.
Salón Eliott (The House of Eliott)
 
Přidáno: 16.12.2019
dá se někde sehnat? viděla   jsem ho před lety a ráda   bych ho znovu zkoukla..byla v   něm historie i romantika...
Sokolovo
 
Přidáno: 16.12.2019
Nechápu co je na tomto filmu   "zideologované".   Svobodova armáda snad   existovala, ne? Bitva u   Sokolova a na Dukle taky. Že   potom přišli soudruzi v roce   1948 i k nám to je jiná   věc. Ale snad nikdo   nezpochybňuje, že Hitlera   porazili Sověti. Padlo jich   20000000! Američanů 360000.   To jsou fakta. A řemeslně je   tento film zpracován   perfektně, to by už dnes   nikdo nenatočil. A když tak   by to stálo rozpočet   republiky na několik let.