Cerven

Komentáře uživatele agatha

agatha

agatha zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 7
Dveře v podlaze (The Door in the Floor)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2009
Neuvěřitelná kniha Johna   Irwinga a o filmu se dá   říct to samé. Jediné v   čem se film s knižní   předlohou (1. částí)   rozchází je doba děje: 1.   část knihy, ze které je   zpracován film, se odehrává   v roce 1958, kdežto film je   zasazen do současnosti. Ale   kdo četl knihu tak pochopí,   že jinak to udělat   nešlo...Jinak se téměř   vše do nejmenších detailů   opírá o předlohu, což   nanejvýš oceňuji! Po   filmařské stránce není co   vytýkat, téměř nezkušený   režisér Tod Williams si s   tím poradil až překvapivě   výborně: skvělé herecké   obsazení s vynikajícími   výkony (Jeff Brigdes, Kim   Basinger, Jon Foster),   famózní instrumentální   hudba, vynikající kamera   atd. Tento film se mi zdá   kritikou nedoceněn nebo   možná spíše opomenut. Ti z   vás, kteří jste ve filmu   něco nepochopili nebo vás   zajímá co se bude s   hlavními postavami   odehrávát v dalších dvou   částech knihy, tak   neváhejte a přečtete si ji   - stojí to za to!
L.A. - Přísně tajné (L.A. Confidential)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
L.A. Přísně tajné
Prvotřídní kriminálka s   prvotřídními herci.   Spičkově a do detailů   promyšlená a vytvořená   atmosféra a prostředí 50.   let. Napínavé od začátku   až do konce, výborná hudba,   spletitý ale fantastický   scénář, vynikající   herecké výkony. Nedá mi to   a musím se zmínit, že v   tomto filmu mě asi nadobro   uchvátila Kim Basiger, kterou   od té doby považuju za   nekrásnější na světě.   Při jejích scénách se mi   tajil dech. Oscara si   zasloužila právem, v její   roli si nedovedu představit   nikoho jiného a navíc z i z   pětice nominovaných mi   přišla nejlepší. Curtis   Hanson moc dobře věděl   proč ji má obsadit. Bez ní   by to nebylo ono! Jedinečné   a i po dvacáté   neodolatelné!
Majlant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Četnické humoresky 3
Na 3. řadu Četnických   humoresek jsem se strašně   moc těšil a musím uznat,   že mě zpočátku trošku   zklamaly. Po vynikajícím   prvním díle se zdálo, že   už to nebude tak dokonalé.   Ale nedávno jsem se na celou   3. řadu podíval znovu a   nevím proč, ale najednou se   mi to zdá skoro stejně   dobré jako řada 2. Asi to   bude tím že na   pokračování se člověk   vždycky dívá tak nějak   kriticky. Vzpomínám si, že   když vysílali premiérově   2. řadu, tak se mi to taky   nezdálo, ale časem se mi   taky zalíbila. Napodruhé si   totiž divák všímá daleko   víc věcí než pri   premiéře. Rozhodně si   myslim, že Četnické   humoresky jako celek jsou   nejlepším českým seriálem   po roce 1989.
Nemocnice na kraji města - nové osudy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2008
Se zdejšími komentáři teda   zásadně nesouhlasím. Kdo   viděl celý seriál od   prvního do posledního, tak   absolutně nemůže hodnotit   1. Dost mě mrzí, že   Nemocnice skončila, protože   nevim na co se budu v pátek   těšit. Jediný současný   český seriál, který se dá   sledovat, aniž byste se   smáli jeho trapnosti, končí   a jemu alespoň částěčně   podobný projekt je v   nedohlednu. Myslím, že pan   Dietl může spokojeně   odpočít, protože jsem si   jistý, že vzhledem k době a   s prominutím   "sračkám", které   běží v televizi, by jistě   proti 3. seríii nic   nenamítal. Konášová   dokázala vmíchat do postav   jejich bývalou energii a   ambice. Stará herecká garda   se nemusí obávat mladé   konkurence, žádnou totiž   nemá. Díky ČT a tvůtrcům   seriálu. Vždycky rád   zaplatím poplatek za TV,   když vím, že občas mi   nabídne kvalitní český   výrobek, ze kterého si   druhý den po shlédnutí   něco zapamatujete!
Snila jsem o Africe (I Dreamed of Africa)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Snila jsem o Africe
Pro mě naprosto jedinečný   zážitek z Afriky! Osobně   nechápu ty negativní ohlasy,   žádné nedostatky jsem   nenašel a snad ani nehledal.   Neustále srovnávání se   Vzpomínkami na Afriku taky   jaksi nechápu, filmy mají   společného snad jen tu   Afriku, takže to by šlo s   rovnávat s dalšími 1000   snímky o Africe. Příběh   plyne poklidně, ale přesto   je dojmený a srdceryvný.   Skutečná Kuki Gallmann si   hodně prožila a osud jí   nešetřil, Kim basinger se to   podařilo zahrát na   jedničku, aspoń podle mě.   když jsem film viděl poprvé   tak slza ukápla i mě a to je   co říct...To se mi u   Vzpomínek nestalo...   Vzpomínky s Meryll jsem   viděl jako malý a znovu jsem   se na ně díval teprve   nedávno, ale k filmu Snila   jsem o Africe mě to táhne   víc. Jsem možná jediný,   ale upřímně je mi to fuk.   Film můžu doporučit už jen   proto, že byl natočen podle   skutečné události a že mě   ještě neomrzelo jeho celkem   časté přehrávání.
Svědkem zločinu (While She Was Out)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2008
Žádné veledílo, v   poslední době se ale jedná   o nápaditý thriller, který   by mohl být trhákem, avšak   scénář by musel vzít do   rukou někdo jiný. Kim   Basinger se snaží zachránit   co se dá, ale jediný   člověk na celý film   nestačí. Ale zase s   rozpočtem 6 milionů dolarů   co bychom chtěli za zázrak   že? Napínavé to bylo,   nápadité taky, bavil jsem a   tak nemám co řešit.
Trůn pro mořskou pannu (The Mermaid Chair)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2008
The Mermaid Chair
Velmi zajímavý snímek s   vynikajícími hereckými   výkony. Oscaroví herci jen   tak v ledajakém TV filmu   většinou nehrají. Příběh   zfilmovaný podle známé   knihy Sue Monk Kidd. Velmi mi   učarovala hudba a výprava.   Všudypřítomná tajuplná   atmosféra a krásná Kim mi   asi nejvíc utkvěla v   paměti.

TV Program

ČT1 - Jako malé děti (1974) [TV insc...

07:25 - 08:15

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

07:25 - 08:20

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Novoty (1997) [TV pořad]

07:45 - 09:00

16 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:35 - 08:05

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Čertí brko

Čertí brko
Čertí brko

Jan Honig

Honig Jan

Enrico Oldoini

Oldoini Enrico

Hrdinové z pohádek

Hrdinové z pohádek

Hatari!

Hatari!
Hatari!

Derek Haas

Haas Derek

Evžen Oněgin

Evžen Oněgin
Evžen Oněgin

Piłsudski

Piłsudski
Piłsudski

Naposled navštívené:
Čertí brko

Čertí brko
Čertí brko

Jan Honig

Honig Jan

Enrico Oldoini

Oldoini Enrico

Hrdinové z pohádek

Hrdinové z pohádek

Hatari!

Hatari!
Hatari!

Derek Haas

Haas Derek

Evžen Oněgin

Evžen Oněgin
Evžen Oněgin

Piłsudski

Piłsudski
Piłsudski