Cerven

Komentáře uživatele kvietek

kvietek

kvietek zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 29
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Liam!
Pane jo, to byl film. O čem   to je, neni třeba řikat.   Nadechnete se na začátku a   pak už jen doufáte, že to   brzo skončí, abyste mohli   opět dýchat. ..tak nějak mi   to příjde jako jedna hodně   dlouhá akce :) A je to fajn.   Pravda, že díky tomu, mi to   přišlo docela krátké a   taky bych trochu vytkl, že   hlavní hrdina jde a všechno   roseká, rozláme a sem tam i   rozstřílí, prostě takový   neprůstřelný supertáta.   Ale proč ne, třeba jsou   agenti CIA opravdu tak   dobří. Naopak...herecký   výkon Liama Neesona je   naprosto dokonalý,   věrohodný a ..prostě nemám   slov. Zato dceruška (Maggie   Grace) by mohla být trochu   překvapenější, když   vidí, že si tatínek, podle   ní hodný státní   úředníček, prostřílí   cestu až k ní. A na letišti   snad trochu víc emocí...a   nebo během letu přes oceán   zapomněla, že z ní měla   být šlapka kdesi v Evropě?   Jinak naprostá euforie :)
Avatar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Byl jsem na verzi 2D a osobně   si myslim, že je lepší. V   3D verzi tam toho moc navíc   (skutečně 3D) není. Četl   jsem sice spoustu nadšených   recenzí, ale co jsem viděl v   ukázkách, to mě moc   nezaujalo. Poté, co jsem   zašel do kina, bylo mi   jasné, že si hodně věcí   pro diváka schovali. Film má   skvělý a promyšlený   příběh a dokonce tady   ocením love story mariňáka   s modrou obřandou :) Po   stránce příběhu nemůžu   nic vytknout. Efekty jsou   naprosto krásný, občes snad   trochu nepřehledné - při   rychlých scénách. Celkově   dobrý poměr délky úvodu a   dalších částí filmu.   Režie a sestříhání scén   se také povedlo, takže bych   jen řekl, že to je jeden z   nejlepších, ne-li nejlepší   film roku 2009.
Cesta (The Road)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Tohle jsem nečekal...
Předem upozorňuju, že   miluju apokaliptické filmy.   Vždycky jsem si to   představoval,že lidi začnou   žít jak před pár set lety.   Ale tohle je brutální   syrová katastrofa- žádná   zvířata, žádné rostliny,   nic k jídlu...tedy vlastně   jen lidi :) Možná se film   trochu vleče, ale i těch   pár napínavých okamžiků   mě udrželo v pozoru celou   dobu.
Den, kdy se zastavila Země (The Day the Earth Stood Still)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Hrůůůůza, víc jsem se   snad v kině nikdy nenudil..i   když jo, byla to nějaká   zmatená romantika o   čarodejnici... Možná že   knižní předloha filmu je   výborná, ale filmově z toho   udělali brak.Ani se nedá   jmenovat, co zvorali...prostě   všechno a aby to mělo aspoň   trochu úspěch, tak použili   podmanivého Keanu Reevse.   Zajímalo by mě, jestli už   Keanu nemá peníze a proto   musí brát takový ....... !
Dotkni se ohně (Catch a Fire)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2011
Kdo čeká efekty, tak bude   zklamaný. Místo toho   můžete vidět, jak se ze   slušného člověka stane   terorista. Proč? Kdo zaseje   zlo, zlo taky sklidí.
Hanna
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.7.2011
Film, kde v podstatě celou   dobu nevíte, o co jde. Víte   akorát, že někdo se mstí   někomu. Kdo je dobrý a kdo   zlý taky dlouho netušíte a   když už si myslíte, že to   víte, celý se to   zašmodrchá. Tenhle film je o   ničem :-(
Iron Sky
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.6.2012
ostuda
Námět - náckové na   Měsíci a nerušeně se 50   let vyvíjeli je brilantní,   ale takhle to zprznit tím,   že z toho udělali komedii?   Nestydim se to říct - je to   sr.... . Bohužel, slušněji   se to říct nedá. Herecké   výkony bídné, horší jsem   asi nikdy neviděl. Celý   děj, americká prezidentka,   nějaká módní opice   vedoucí tajnou vesmírnou   flotilu do boje - fakt   směšné. Nechápu, že se   nějaký producent pod tohle   podepíše. Jediné, co je   relativně na úrovni, jsou   efekty.
Já, legenda (I Am Legend)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Začátek filmu je naprosto   úžasný po vizuální   stránce, zelený a prázdný   New York, prostě paráda.   Scénárista a režisér se   snažili propracovat i   určitou psychologii-hlavní   postava je z té samoty tak na   hlavu, že si povídá s   figurínama a jednu chce   dokonce sbalit. V dalších   částech...ač uvedeno jako   sci-fi, akce, tak sem se   často leknul víc i než u   horroru, výborná temná   atmosféra. Co se týče   konce...ano je trochu   uspěchaný,ale oceňuju, že   z toho neudělali klisickej   hollywoodskej happy end- když   se objeví na scéně živá   ženská, tak jí hned   nestrčej hrdinovi do   postele,atd.
Podle   mého názoru je tenhle film   dobrý počin :)
Kazatel (Priest)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2011
Film příběhem nepřekvapil-   prostě boj lidí a upírů,   kterých už bylo natočeno   habaděj. Naopak co se mi   líbilo, že upíři nebyli   lidi. Dost drsná byla i   postapokaliptická doba..a to   je asi tak vše.
Kniha přežití (The Book of Eli)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Film mnoha tváří
Musim se na tenhle film   podívat ještě jednou,   proč? Asi proto, že film   není jen o tom, co by se   mohlo na první pohled zdát.   Krajina legendárního   Falloutu (postapokaliptická   krajina) vyzývá k   představě, že půjde o film   "přežití v nouzi s   hordou krvežíznivých   vrahounů v zádech".   Prvních 10 minut filmu mě   doslova mrazilo v zádech,   připadalo mi to tak   realistické a syrové...brr.   Nechci se dožít něčeho   podobného. Nějaký   zajímavější akce byla jen   na začátku, pokud hledáte   akčňárnu, tady neuspějete.   Film je o ostudu   "chodce", který   přenáší "knihu".   Poslední Bibli na Zemi. Ano,   někdo jen uslyší slovo   Bible a film odepíše. Je to   o tom, že někdo chce udělat   něco "víc" než   jen připitomnělý žití v   pustině, rvát se o vodu,   vraždit a žrát lidi. I osud   majitele baru, který Bibli   chce je zajímavý, ne z   hlediska filmu, ale spíš v   tom, jak moc po knize touží,   až tomu úplně podlehne a to   doslova. Zajímavý je taky   konec, přece někdo se   našel, kdo chce obnovit   lidstvo a nehledá v tom   vlastní prospěch. ...Proto   film mnoha tváří. *pěkně   mě dostalo: "Book of Eli   - nakladatelství   Alcatraz" :)
Kronika (Chronicle)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2013
dokument
Ani horror ani jako drama bych   to nenazval. Spíš jako   psychologický dokument   "co by kdyby".   Myšlenka nadpřirozených   schopností je možná   ohraná, ale ukázat, co to s   člověkem může udělat,   obzvlášť když ho okolnosti   donutí. Jen ta kamera mě   občas trochu vadila.
Let's Dance 2 (Step Up 2: The Streets)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.3.2008
opravdu tak dobré?
Prrr, já bych byl s tím   hodnocením opatrnější.   Skoro k tomu není co říct,   film, který je jako   nepovedené dvojče   předchozího dílu. Příběh   jak přes kopírák-to už   neni ono. A i kdyby tohle byl   jakoby první díl...tak ten   příběh stojí za houby-jeho   zpracování. Jediné, kdy   jsem se ve filmu nenudil, byly   taneční scény. Konec filmu   mě opravdu nadchl, ale   právě jen choreografií. A   nemyslete si, že mám snad   radši jiný žánry- Let´s   dance 1 jsem si úplně   zamiloval. A pro ty, co snad   viděli jedničku...trošku   pro mě bylo zklamáním i ten   tanec...teď čistě street   dance-ale v jedničce velice   zajímavě a famózně   spletené s baletními prvky.   Takže komu se tancování moc   nelíbí-tak nedoporučuji,   nebo si to radši pujčte.
Lord of the Dance (Ronan H., Flatley M. / Lord of the Dance)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2008
co říct, nemám slov, ....je   to super :) Ale úplně to   nejlepší je irsko - keltská   hudba ...a do toho ten klapot   a tanec..no prostě všechno.   :)
Mikulášovy patálie (Le petit Nicolas)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Ne, že bych snímek hned   zatracoval, jak to může   vypadat z počtu hvězdiček,   ale film mě ani ničím   výrazně nezaujal. Je to   taková slátanina několika   Mikulášových příběhů.   které jsou v knížce, ale   tady to spatlali tak nějak   dohromady. Co se týče   efektů- tak na to zapomeňte;   pak už zbývají jen herecké   výkony (které mimochodem   jsou dost slabé) a pak už   jen humor. Pravda je, že   několik momentů, kdy jsem se   zasmál tam bylo, ale jen tak   tak to stačili nadávkovat,   abych se nezačal mezi tim   nudit. Určitě to není film,   který bych si dobrovolně   pustil znovu...
Než si pro nás přijde (The Bucket List)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Stačilo vidět ukázku a byl   jsem pěvně rozhodnut to   vidět.
M.Freeman a   Nicholson, člověk by sotva   uvěřil, že to půjde   dohromady, každý hraje   úplně jinak a jiné postavy.   Tady se naprosto perfektně   doplňují. Kromě toho ty   jejih hlášky, to se vážně   pobavíte. Co se týče   "moralizování" na   konci...to nic neni, prostě   když už něco takovýho   natočíte, tak by to mělo ve   vás zanechat takovej   určitej
melodramatickej nádech,   zkusit zapřemýšlet. Ale i   kdybyste nesdíleli muj   názor, stojí to za   shlídnutí :)
P.S. Miluji Tě (P.S. I Love You)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Po dlouhé době dobrý film
Začátek filmu- hádka   hlavních postav a idilka   sladkého milostného života   nikde... Což neni tak úplně   pravda, autoři vám nedají   nic zadarmo, musíte číst   mezi řádky. Bum a je   pohřeb. Přichází syrová   realita, že i to pěkný se   občas zvrtne, naštěstí pro   "citově slabší"   povahy to zachranuje irský   humor. (to jsou vážně   Irové tak střelený? :) )   Hrdinka Holly se zmítá v   absolutní letargii,smutku a   kdo ví čeho ještě, z toho   jí však vytrhuje dopis od   jejího mrtvého manžela. A   příjdou další. Celý film,   jak začít znovu život, i   když jste na dně, je velice   jemně natočen, s mnoha   opravdu veselými momenty s   častou retrospektivou a   rozhodně to není další   klasický hollywoodský   slaďák. Stojí to za to. :)
Pavouci z vesmíru (Skyline)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Co se týče hereckého   obsazení, sice téměř   neznámí herci, ale o to   lepší - nečekáte   žádného hrdinu ala Neo,   kterej všem nakope zadky.   Příběh- začátek   zajímavej, určitý části   taky, ale jinak spousta   dlouhých a nudných   pasáží. Efekty super,   hlavně vysávání lidí a   zajímavý nápad s použitim   lidských mozků :D ...takoví   ufo zombie. Bohužel (ač mám   rád sci-fi), je to jen   čistokrevný sci-fi, kde se   nevyužilo potenciálu.
Sedm životů (Seven Pounds)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.10.2009
Ačkoliv někdo řiká, že je   již od počátku jasné, co   se stane a tudíž to není   moc zajímavé, nemůžu   souhlasit. Film, který je   perfektně zrežírovaný a   naprosto geniálně   sestříhaný, přechody mezi   jednotlivými scénami   inteligentně maskované   hudbou či zvuky v pozadí,   ...prostě natočený je ten   film opravdu výborně, a   kdyby bylo i víc jak 10   hvězdiček, dal bych mu je.   Abych neoopomenul   námět...skutečně   zajímavá myšlenka,   obzvláště vynikající mezi   Hollywoodskými filmy. Co se   týče hereckých dovedností:   Film není o mnoha postavách   a tudíž se dostalo hercům   hodně času, kde by se mohli   předvést. Začněme u Connie   (Elpidia Carrillo) - tak   skvělá scéna, kdy utíká   od svého surového přítele   a brečí, její zoufalství   ve tváři, tak   přesvědčivě zahrané, že   bych až uvěřil, že jí   režisér jednu švihnul, aby   si pořádně zabrečela.   Slepecký výkon Ezry (Woody   Harrelson)taktéž totálně   přesvědčivý obzvlášť   jeho pohyby, ktéré jsou pro   slepce signifikantní. Barry-   scéna v motelovém pokoji a   nebo v posteli, když mu   "Ben" zavolá -   perfektní. Emili Posa   (Rosario Dawson) - Takový   herecký výkon jsem už   dlouho neviděl...obzvlášť   pak směsice emocí v   garáži, když jí   "Ben" opravil   "bestii".   Bohužel..tak nějak mi moc   nezapadl výkon Willa Smitha.   Ano bylo to skvěle zahrané,   ale pořád ho mám   zapasovaného jako nějakého   tvrďáka z akčních filmů.   Na druhou stranu hraje   bývalého úspěšného   konstruktéra raket, což na   něj sedí. Sečteno a   podtrženo - dal bych 9 a půl   hvězdičky... :)
Sherlock Holmes: Hra stínů (Sherlock Holmes: A Game of Shadows)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2012
knižní i filmová bomba
Co si budeme povídat, po   dlouhé době zase jeden   výborný film. Obsazení   naprosto výborné, kostýmy a   scény perfektní, efekty   pompézní, humor a akce akce   akce. To je možná to co mi   trošku vadilo. Z přemíry   akce především od poloviny   filmu dál jsem přestával   stíhat. Přestával jsem   vnímat detaily, Sherlockovy   dedukce, i děj filmu. Jednou   byli tu a teď jsou zas tady,   někoho honí a někdo zase   honí je. Ke konci filmu jsem   z toho byl mírně v   rozpacích. Tak trochu jsem   očekával také něco   nového, neotřelého - asi   tak jako byl neotřelý první   díl. Přesto musím říct,   že konec nezklamal a jsem   rád, že Sherlocka   scénáristi vzkřísili   dříve než v knižní verzi   :)
Star Trek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Věděl jsem, že určitě   půjde o skvělý film, ale   tak nějak v podvědomí jsem   tušil, že bude spíš pro   fandy Star Treku. Ačkoliv   tenhle seriál nežeru, tak   tohle se mi vážně   líbilo...skoro bych ani   nemusel vědět, že nějaký   seriál existuje. Moc se mi   líbily herecké výkony a co   se týče efektů, tak to byla   naprostá bomba.
Strom života (The Tree of Life)
 
Přidáno: 2.1.2012
Nekonvenční , hutný, psychologický film
Je to hodně těžký film.   Hodně pomalu plynoucí a   přiznám se, že jsem ho na   jedno posezení nedokázal   shlédnout. Střihy jsou   dlouhé, postavy se pomalu   vyvíjí, téma filmu se   postupně vyvíjí, je tu   hodně retrospektivy.   Depresivní ale i visuálně a   scénograficky úžasné   obrazy. Nedovažuju se hádat,   co bylo záměrem   scénáristy, jestli   zamyšlení nad tématem   ztáty, nebo změny pohledu na   život nebo snad téma   hledání nadpřirozena?   Každopádně i když nemůžu   říct, že by se mi film   líbil, jsou v něm určité   body, které vždy někoho   osloví.
Super 8
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.4.2012
Super, které zas tak super neni
Žánrové označení Sci-fi a   horor...pár lekaček tam je a   scifi - na konci uvidíte   mimozemšťana. Podle ukázek   by člověk čekal, že to   bude naprostý nářez,   režisérské obsazení tomu   určitě naznačovalo. Když   aspoň trochu tušíte o co   jde, stále hledáte drobnou   paralelu s ET mimozemšťanem.   Bohužel už od začátku vás   doslova prudí parta dětí,   kteří mají dialogy jako   dospělí (scénárista by   zasloužil na zadek :D ) a   snaží se chovat jako   dospělí. Najednou se   přiřítí úplně jiná   část filmu s americkým   letectvem, jehož filmoví   představitelé mají   skutečně zelené mozky.   Nejvíc mě znechutila scéna,   kdy vojáci jakoby honí   mimozemšťana po městě -   občas je slyšet jeho   chrochtání, ale vojáci jak   idioti střílí po všech   domech ve městě - i tam, kde   milej mimík neni. Na konec si   mimík postaví loď během   pár minut i když předtim se   mu to během padesáti let   nepovedlo - tomu řikám pech.   Od filmu jsem stále čekal   nějakou zajímavou podívanou   alá ET, místo toho jsem   dostal naservírovaý mišmaš   s nepřehlednou kamerou,   tupými dialogy a hereckými   výkony a spoustou   vybuchujících efektů. Tak   tohle se vážně nepovedlo...
Světová invaze (Battle: Los Angeles)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Současně s timhle   promítají Skyline. Tohle je   mnohem mnohem lepší. Hlavně   proto, že to neni jen o   mimozemšťanech. V podstatě   by to mohl být nějaký   válečný film. Začátek   trochu zdlouhavej, ale pak se   to rozjelo a závěr parádně   eskaloval. Zároveň to neni   úplně bezduchá   střílečka. Efekty pěkné,   občas trochu nepřehledné,   ale to k tomu asi patří.
Tahle země není pro starý (No Country for Old Men)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2011
Nic moc.
Všichni hledaj prachy. Zjeví   se nějakej týpek, co   všechny povraždí bourací   pistolí. Pak se zjeví na   chvíli druhej. Oba jsou   hrozně dobrý a vždycky se   objeví na správném místě.   Jak? Kdoví? Na to, že   vidíme zabití kdejaký   zbytečný postavy ve filmu   ale zabití hlavního hrdiny   ne, tak to neberu. Pak ještě   nějaký nesmyslený   filozofování a najednou   konec. Pravda nepatřím mezi   milovníky Coenových filmů,   ale to ani většina   filmových diváků a proto   rada pro většinu - na tohle   nekoukejte ;)
Temný rytíř (The Dark Knight)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Začnu tím, že oprotí   Batman začíná, se mi tento   film nelíbil.
Ládovat   do mě samou akci- minutu co   minutu, to mi vážně vadilo.   Film už ani nebyl tak o   Batmanovi jako o Jokerovi.
Pravda je, že herecké   výkony Jokera a Batmanova   sluhy, pro mě úroveň filmu   pozvedly, ale ... Pravda, že   někomu se to hodně líbilo,   jiní tento díl zas   zatracují...
Terminator Salvation
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
nevěřte každý recenzi!
Je zvláštní, že většina   recenzí kritizovala tenhle   film. A tak jsem na něj do   kina nešel...a teď toho   llituju. Pořád jsem hledal   nějaký pekný   postapokaliptický film,   který by měl fakt parádní   exteriéry a konečně jsem na   něj narazil. Takhle si   vážně představuju Zemi po   nukleární válce. Je pravda,   že z hereckých výkonůjsem   nebyl nadšený jak malý   kluk, co prozkoumává tátovu   garáž, ale rozhodně bych   tomu nic nevytýkal...prostě   tam nebylo až tak moc, co   hrát. Efekty nádherný,   celkové zpracování naprosto   super!
Valkýra (Valkyrie)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2009
realita?
Ano ano, podle toho, co jsme   porovnávali, tak se film   snaží o opravdu hodnověrné   zobrazení události, ale   samozřejmě taky krapet víc   napětí a emocí. Po   chvíli..kdy byl začátek v   Africe, jsem měl dojem, že   jsem se přenesl do dob   minulých a jsem jako   pozorovatel. Naprosto mě   dostalo, vidět, jak to v   Německu v té době   chodilo...přeci jen dějepis,   co se učí, nahrává   Američanum...a já měl dík   tomu Němce za agresivní   pralesní mužiky. Taky   vidět, jaký masy lidí,   chtěli Německo od Hitlera   osvobodit, je doslova   fascinující.
Velká ryba (Big Fish)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Nestává se mi často, abych   nějaký film doslova   proskákal na konec s   přánim, aby už to dlouho   netrvalo. Tahle pseudo   psychologická pohádka pro   dospělé se mi vážně   nelíbila. Scénograficky   pěkné, ale přišlo mi to o   ničem. Sada krátkých   příběhů bez ladu a skladu   za sebe sázených s tim, že   na konec to dopadne ala happy   end. Pro mě, zbytečná   ztráta času.
Zombieland
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Nenechte se zmást malým   počtem hvězdiček, film to   byl dobrý, nenudil jsem   se..tak nějak jsem se musel   furt smát..dobrá kombinace   akce, slaďáku, apokalypsy a   co oceňuju, ani to nebylo moc   nechutný. Bohužel existujou   i jiný mnohem lepší filmy a   hvezdičky si musim šetřit   pro ně :)

TV Program

ČT1 - My všichni školou povinní (198...

10:00 - 11:05

30 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Bedekr

10:05 - 10:35

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina

09:40 - 10:55

50 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

09:25 - 10:40

65 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce