Cerven

Komentáře uživatele d.lilien

d.lilien

d.lilien zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 44
Aféra Thomase Crowna (The Thomas Crown Affair)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Schovejte obrazy:-)
Úžasný film, kterému se   nedá nic vytknout. Herecké   obsazení, hudba, děj,   erotické jiskření. Tak   trochu Dannyho parťáci, ale   tady tu atmosféru zvládli ve   dvou lidech.
Bestiář
 
Přidáno: 13.11.2009
Zkuste si to!
No, po nevypípaném   komentáři rádoby filmového   kritika si troufnu film trochu   obhájit:-)
Myslím,   že film se jen tak někomu   líbit nebude a taky asi vím,   proč. Protože je o nás a   spoustu lidí se v něm   nejspíš poznalo! Dobrák   kamarád pro všechno, na dně   paměti, zmatená holka v   nejlepších letech, její   kamarádka, co nekouká   napravo nalevo, když se jí   někdo líbí a v neposlední   řadě chlap, který se bojí   aby ho náhodou neubylo, kdyby   se vyznal ze svých citů,   nebo dal do vztahu víc. Je   pravda, že ti ostatní   chlapi, které hl.hrdinka   vystřídá asi nejsou z této   planety, ale v závěru je   film téměř pravdivým   obrazem našeho chování a   vlivu moderní doby. Proto ho   doporučuji! I když vzhledem   k problematice v kontaktu mezi   lidmi se na to paní   Pavlásková kouká ještě s   jistou nadsázkou. A když už   ne tohle, dejte šanci aspoň   F.A.Brabcovi a jeho skvělé   kameře!
Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Když se na film kouknu i   podruhé ráda, něco to   znamená. U tohoto filmu bych   to doporučovala, protože   vyznat se ve všech těch   jménech, módních stylech,   návrhářích, asistentkách   a co já vím v čem ještě   je napoprvé docela umění a   když už se přinutíte   podruhé(načež nemusíte   být přímo módní fanatici)   právě tahle pestrost je na   filmu asi to nejlepší.   Ovšem Meryl Streep jako to   nejlepší ve filmu je   pochopitelně samozřejmost.   Mě osobně se ale líbily   všechny postavy, zvlášť   takové ty kontroverzní,   které ve svém životě   nejspíš nikdy nepotkám:-)
Fakulta (The Faculty)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Po pravdě jsem si film   koupila hlavně kvůli   hereckému obsazení, protože   Elijah Wood, nebo Josh   Hartnett a ještě takhle   pohromadě mi za to stáli.   Film není zrovna moje   parketa, ale právě, že   herecké obsazení je tak   atraktivní, přiřadila bych   ho mezi takové ty místy   zábavné horory a nevadí mi   se na něj občas kouknout, i   když dopředu vím, jak   dopadne. Za jedno shlédnutí   zaručeně stojí!
Gilmorova děvčata (Gilmore Girls)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Tohle je nejlepší rodinný   seriál za poslední dobu.   Tedy alespoň pro mě. Líbí   se mi na něm hlavně, že   běžné životní zápletky,   toliko propírané v jiných   amerických seriálech berou   tvůrci z jiných úhlů,   takových těch   normálnějších, bližších   normálním lidem. A ten humor   prostě nemá chybu, zvlášť   když se na to díváte s   českým dabingem Simony   Postlerové a Kláry Jandové.   Lépe to snad ani nikdo   namluvit nemohl! Je škoda,   že televize ho v takovém   světle neviděla a rovnou   šoupla do neatraktivního   vysílacího času. Věčná   škoda!!
Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Instruktáž
Filmy jsou fajn, o to víc,   že jsem četla všechny   knížky. Ty jsou samozřejmě   mnohem obsáhlejší, ale já   mám ráda i vizuální   zpracování. Vlastně jsem   kolikrát naštvaná, když si   něco přečtu, že to nikdo   nezfilmoval, abych si to mohla   lépe představit.
Ledově ostří (Blades of Glory)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2009
To tu ještě nebylo!
Už jen ten námět vás   láká. Vidět dva chlapy v   páru bruslit. Dokonce bych si   troufla říct, že je tam   toho bruslení ještě víc   než v originálu. Byla jsem   sice trochu skeptická,   Zprávař s Willem Farrelem   byl zatím poslední film, co   jsem viděla a trochu mě   zklamal, ale Ledově ostří   mi to vynahradili:-) Podívám   se klidně znovu, až si budu   chtít odpočinout, jako   oddychovka skvělé!!
Liga výjimečných (The League of Extraordinary Gentlemen)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Oddechovka
Může být oddechovka   akční? Určitě ano, v   případě Ligy vyjímečných   to pro mě platí. Usmívám   se, když se v jedné   místnosti sejde Draculova   Mína s Jekyllem a Hydem. Jsem   okouzlena Nemovými   nadčasovými dopravními   prostředky, tajemností   Doriana Graye, kterého by   snad nikdo nemohl lépe   ztvárnit, než Stuart   Townsend a všechno to vede   Sean Connery, kterého si   snadno spletete s Indiana   Jonesem. Osobně si myslím,   že takové slátaniny jsou   občas zapotřebí, ne snad   proto aby se vidělo, kam se   dokážou vrazit peníze (tedy   to asi taky:-)) ale i proto,   že taková fantasy musí   vaší mysl zákonitě   odpoutat od reality a to si   myslím by mělo být   poslání všech filmů!!
Little Ashes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2010
A proč ne?
Tento film pojednává o   utajovaném vztahu Salvatora   Dalího s mladým básníkem   Federicem Garcíou Lorcou. Dá   se říci, že to mluví za   vše, film ovšem ukazuje   především Salvatorovu   rozpolcenost a nemožnost   smířit se s tím, co   skutečně je, ve spoustě   směrech. Na rozdíl od   Federica, který si své   vlastní já uvědomuje až   příliš. Film určitě   stojí za shlédnutí, donutí   vás zjistit si o těchto dvou   mužích něco bližšího,   pokud jste to tedy před   shlédnutím nevěděli.   Snímek je srozumitelný, ač   se opírá o Federicovy   básně, či o zmatené   chování samotného Dalího.   Vřele doporučuji!
Lola Zipper
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Taková slabší love story s   dobrým koncem, nepříliš   pohledným a nepříliš   charismatickým hlavním   hrdinou a někdy ukřičenou,   někdy tichou hlavní   hrdinkou. Na druhou stranu   musím uznat, že po   amerických romantických   trhácích je tahle oddychovka   v evropském stylu docela   dobrá záplata. A změna   ošklivého káčátka v   labuť opravdu stojí za to.
Mamma Mia!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2009
100% oddychovka
V kině se mi zadek sám od   sebe zvedal ze sedadla a   chodidla si podupávaly do   rytmu celý film.   DOPORUČUJI!!!
Maska (The Mask)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Při prvním shlédnutí jsem   se málem počurala smíchy.   Byl to první film, který   jsem s Jimem Carrym viděla a   bylo mi hned jasné, že o   něm ještě někdy uslyším!
Most do země Terabithia (Bridge to Terabithia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Když jsem šla z kina, byla   jsem nešťastná...a víte   proč? Protože jsem na film   vzala kamaráda, který mi   při odchodu ze sálu řekl,   že větší kravinu v   životě neviděl:-( Já   osobně miluju dětské filmy.   Ty jediné v sobě mají   ještě kus skutečné   naivity. Tenhle je nádherně   zpracovaný, odehraný,   doplněný skvělou hudbou a   kupodivu to není žádná   fantasmagorie, jak jsem o tom   někde četla. Doporučuji:-)
Nabít a zabít (Lucky Number Slevin)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2008
Výborný
Skvělý film ke kterému   nemám co dodat. Spoustu   hvězd v povedené a pekelně   zamotané kriminálce. S   kamarádkou jsme se ještě   druhý den dohadovaly o   hodinkách. No koukněte,   pochopíte sami. Stojí to   fakt za to!
Návrh (The Proposal)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Svěží
Tenhle film má vtipu dost,   víc než jiné romanťáky.   Ale nebýt tam Sandra Bullock,   nevím nevím. Ona je prostě   jedinečná komediální   herečka. Sečteno podtrženo   - mezi námi na nic nového v   Hollywoodu už asi nepřijdou,   ale když dají roli někomu,   kdo má sílu ten film   podržet, tak ať je točí   dál. Bylo to svěží,   vtipné, romantické, prostě   klasika:-))
Nekonečný příběh (Die unendliche Geschichte)
 
Přidáno: 30.10.2007
Film jsem viděla, když mi   bylo deset let a dodnes bude   asi můj nejoblíbenější   dětský. Slzy v bažinách   smutku, kouzlo létajícího   psa, zářící brány,   kamenný obr...Na tohle nejde   prostě zapomenout při   vzpomínce na krásu, pravdu a   zároveň ojedinělost tohoto   příběhu.
Penelope
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Vynikající romantická   komedie úplně jinak. Citové   pasáže střídají vtipné a   všechno působí velice   barevně. Skoro by jste   čekali, že se do   režisérské židle posadil   Tim Burton. Film Penelope je   svěží, nenásilný,   líbivý a velice   netradiční.
Pětka s hvězdičkou
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Netradiční dětský film,   kde se těžilo právě z   výkonů nepříliš známých   herců. Když vidím Jana   Hartla v jakékoliv roli,   vzpomenu si vždy na Pětku s   hvězdičkou, kde si zahrál   zakřiknutého učitele na   malém městečku. I místo   děje je mi blízké, sama   jsem z maloměsta a když na   obrazovce vidím hloučky   tetek, sousedek a do toho   místního pošťáka, jak se   jim z úst derou nové a nové   drby, musím se vždycky   pousmát. Je to tak moc   věrné:-)
Pokání (Atonement)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Milostný vztah aristokratky a   syna kuchařky mladickou   nerozvážností překazí   sestra hlavní hrdinky. Film   Pokání vás v prvních   minutách nemusí vůbec   ničím zaujmout. Když se ale   objeví první časová   smyška, čekáte na další a   najednou se octnete v   příběhu, který nemůžete   ani náhodou předvídat a   přesně to vás přinutí   zůstat a dokoukat jej do   konce. Stejně tak herecké   výkony obou milenců v   podání Jamese McAvoye, Keiry   Knightley a všech tří   představitelek Briony.   Válečné pozadí celého   příběhu je dechberoucí a   srdceryvné.
Poslední skotský král (The Last King of Scotland)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Masakr
Jsou i drsnější filmy, při   kterých se mi nesvírá   žaludek, tady se ovšem   svíral. Začátek je téměř   idylický a i kdyby jste si   předtím nepřečetli o čem   to bude, cítíte z té idylky   něco špatného, záludného.   O Aminovi jsem nevěděla nic,   film se ke mě dostal   náhodou, spíš díky Jamesi   McAvoyovi. Výkon obou   hlavních představitelů je   herecký koncert. Někdo   napsal, že hrůzy které se   tam děly, byly mnohem   větší, což si opravdu   nedokážu představit. Je to   takový ten film, kde už v   prvních dvaceti minutách,   ač to tak nevypadá,   nezávidíte mladému   doktorovi, co ho potkalo, i   když je to přepych a   přízeň samotného   prezidenta. Film zachycuje   jejich vztah, mladickou   nerozvážnost, diktaturu,   nádherné africké exteriéry   i interiéry a mnohem víc.
Proroctví (Knowing)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Včera jsem na tom byla, s   přáteli. Když jsme   vycházeli ze sálu, mlčeli   jsme a pouze se na sebe   významně dívali. Každý   čekal, kdy začne někdo   mluvit...
Film možná   nemá hloubku, nebo spíš jí   postrádá tím, že v   poslední době je těhle   "hlubokých" filmů   fakt dost, ale pokud cítíte,   že celý sál téměř   nedýchá, na konci nikdo   zbrkle nestoupá, ticho, že   by se dalo krájet a právě   prožité dvě hodiny skvělé   akce se vám do paměti   určitě vryjí. Jestli je to   prvotřídní film? Nejsem   kritik, neposoudím...jen   vím, že mi za to stálo jet   do šedesát kilometrů   vzdáleného města a dát za   vstupenku nekřesťanské   peníze a troufám si říct,   že bych si to v kině   určitě ještě jednou dala.   Moc doporučuju!
Průvodce k rozpoznání tvých svatých (A Guide to Recognizing Your Saints)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Životopisný
Příběh představuje Dita   Montiela, který film i   režíroval ve dvou časových   liniích. Jak v době svého   mládí, tak v dospělosti. A   především, jak byl jeho   život ovlivněn přáteli,   rodinou a místem, kde   vyrůstal a ze kterého se   rozhodl později utéct. Film   působí místy velice   autenticky, tedy dost   běžně, takže lépe vtáhne   do atmosféry. Vynikající   výkon zde předvedl Shia   LaBeouf coby mladý Dito!
Přísně tajné! (Top Secret!)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Kdysi jsem četla kritiku k   tomuto filmu ve znění,   nejhorší film, který   bratři Zuckerové natočili.   A víte co, já si to   nemyslím! Musím tedy uznat,   že volba hlavního   představitele byla správná   a asi to ovlivňuje i můj   úsudek (protože už jen   vidět Vala Kilmera v takové   roli stojí za to), ale   přesto že mi doba, která   má filmem přiblížit nic   moc neříká (bude mi   třicet), nasmála jsem se   dost a směju se pokaždé,   když si film pustím. Je to   prostě normální parodie se   všímvšudy.
Rebel z mé školy (Tuff Turf)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2007
James Spader se přistěhuje s   rodiči do chudé čtvrti v   Los Angeles a nastupuje na   střední školu. Sebou si   nese nehezkou minulost z   předchozí školy a touží   po nápravě sebe samotného.   Bohužel s partou, která je   na nové škole a která ho   obklopuje to bude hodně   těžké.
Rocker (The Rocker)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2009
A na konci dosáhl   zadostiučinění. Ano,   přesně na to celý film   čekáte a zároveň se při   tom čekání příjemně   bavíte a přemýšlíte, jak   se zviditelnit přes youtube.   Má to pár nápadů, pár   vážných chvilek (opravdu   jen pár) a muzika se dá   poslouchat. Jako celek, dobrá   oddychovka:-)
Romeo a Julie (Romeo and Juliet)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2007
nádherná hudba, kostýmy, o   příběhu samozřejmě   nemluvím:-)Vkusně vybraní   herci, nedokážu si tam   představit někoho jiného!
Ruka zabiják (Idle Hands)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Tenhle film se mi líbí   proto, že se nedá nijak   zaškatulkovat. Je to horor,   komedie, romance, drama,   pohádka.... tohle všechno   dohromady a pokaždé se   náramně pobavím!
S Madonnou v posteli (Madonna: Truth or Dare)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Film má úžasné autentické   zpracování. Upozorňuji, že   pokud nejste fanouškem   Madonny asi vám to nic   neřekne, takže nevím jestli   je můj nároz na film   (skvělý) objektivní. Asi by   bylo lepší se podívat:-)
Sametová extáze (Velvet Goldmine)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
nejlepší!
Tenhle film je přesně podle   mého gusta - poutavý   příběh, nádherná hudba,   barevnost, krutost, zajímaví   a neokoukaní herci... Po   prvním shlédnutí jsem měla   zatajený dech a hned jsem   věděla, že to bude můj   nejoblíbenější film. Taky,   když se mě na to někdo   zeptá, automaticky odpovím -   Sametová extáze:-)
Sin City - Město hříchu (Sin City)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Nechtěla jsem se držet   střídmě při hodnocení,   protože film mě vážně   dostal. Něco takového jsem   vlastně ani nečekala a to   nejsem fanoušek komiksů,   jenže po Spidermanovi,   Batmanovi a jim podobných   prostě čekáte i vy něco   podobného. Doufám že se tak   nevšedně ponurého, přesto   barvitého filmu ještě   někdy dočkám!

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Vzkaz Jana Rokyty

05:30 - 05:45

4 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - nevysílá se

Prima - Bostonské tornádo (2013) [TV f...

04:15 - 05:59

79 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce