Cerven

Komentáře uživatele Kapesnick

Kapesnick

Kapesnick zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 5
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Jedná se o naprostou pecku.   Skvělý příběh (přeci jen   ho napsal sám život),   parádní herecké výkony a   excelentní kamera. Takto se   dá shrnout tento úžasný   počin, který popisuje jednu   ze stěžejních bitev v   dějinách starověkého   řecka.
P.S.   Doporučuji film shlédnout v   anglickém originále:o)
Bratrstvo neohrožených (Band Of Brothers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Komu se líbil Spielbergův   film Zachraňte vojína Ryana,   bude si u této serie přímo   chrochtat. Dokonalá   provázanost jednotlivých   dílů, skvělé postavy a   zajímavá kamera dělají z   tohoto díla skutečně   zajímavou podívanou.   Doporučují Vám skouknout   Band Of Brothers na jeden   nádech, což při chytlavosti   děje není žádný problém.   Velmi zajímavá je i knížka   od Stephena E. Ambrose, která   se stala předlohou pro tuto   serii!
Jednoznačně za   10, nelze jinak!
Jánošík. Pravdivá historie (Pravdivá história o Jurajovi Jánošíkovi a Tomášovi Uhorčíkovi)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.9.2009
Jánošík. Pravdivé zklamání
Na film Jánošík jsem se já   i moje přítelkyně těšili   od doby, kdy jsme poprvé   viděli trailer tohoto filmu v   kině. Vyrazili jsme na něj   dnes večer s velkým   očekáváním. Přes dvě   hodiny trvající film,   historický základ, legenda.   Ten film přece musí být   skvělý. Během čekání na   otevření sálu jsem si   (bohužel) přečetl recenzi v   jednom z těch gratis   časopisů, kterými si   člověk v kině krátí   čekání.
Takřka   výhradně záporně napsaná   kritika ve mě vzbudila první   pochybnosti, ale stále jsem   si říkal, že konečný   dojem si chci udělat sám.
První minuty filmu mě   naplňovalo velké   očekávání a doufání v   rozjezd snímku v pekelném   tempu. Toto se ale bohužel   nedostavilo, místo toho jsem   si již po hodině filmu   začal přát, aby byl konec a   stále častěji jsem sledoval   čas na mobilním telefonu. Z   negativ stojí za zmínku   jednoznačně až příliš   rozklepaná kamera, díky   které si neužijete ani málo   z těch několika bojových   scén, nulová dějová linie,   naprostá utahanost a   zbytečný surrealismus   (setkání s Bohem,   létající Jánošík) a   korunu všemu nasadí sám   hlavní představitel   Jánošíka. Ten rozhodně   svým chováním   nepřipomíná vůdce   zbojníků a v českém   dabingu, který je ke   slyšení v našich kinech se   dočkáte nepříjemné   skoro-fistule.
Jedna z   mála scén, která je   povedená je finální   Jánošíkovo mučení a   pověšení na hák, které v   člověku probudí alespoň   nějaké emoce. Zbytek filmu   tak bohužel neučiní.
Kód Navajo (Windtalkers)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Na jedno zkouknutí...
...a při absenci vyšších   nároků. Nějaká ta krev,   slow-motion scény s textem   "Vy   sviněěěěěěě" nebo   "Chcípnětééééé&quo   t; a naprosto plochá hlavní   postava. Jak mám Cage rád,   tak mi příjde, že v tomhle   filmu hrál snad zadarmo,   jinak by takhle mizerný   výkon nepodal. Pro vyslovené   nadšence válečných filmů   a Cage je to určitě   příjemně strávená chvilka   u tohoto filmu. Pro ty   ostatní bohužel nikoliv.
Obchodník se smrtí (Lord of War)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Fantastický film se   strhujícím příběhem,   který popisuje život   obchodníka se zbraněmi.   Neuvěřitelný spád dělá z   koukání na tento film   skutečnou lahodu a herecký   výkon Nicolase Cage nelze v   tomto případě hodnotit   jinak něž kladně.