Cerven

Komentáře uživatele Area

Area

Area zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 21
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Opravdu neskutečný paskvil,   až se člověk musí ptát,   čemu má takové dílo   sloužit, když ani k   pobavení to není.   Neuvěřitelá slátanina   historických,   přírodovědných a   teologických nesmyslů   tvářící se jako   historicko-poučné   pojednání. Kdyby aspoň   autoři presentovali film jako   fantasy žánr a ten   šavlozubý tygr promluvil   (jak je psáno ve vtipné   recenzi), dalo by se tomu s   výhradami porozumět. Takto   lze jen s obavou očekávat,   jakou další historickou   "dardu"   přichystají producenti na   skutečnou historií a   dějepisem víceméně   nedotčenou mládež -   pomyšlení, že takovéto   výklady pojmou za pravdivý   obraz historie lidstva, je až   děsivé.
Expendables: Postradatelní (The Expendables)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.11.2010
Pouze další film   nabobulovaného trpaslíka,   nabubřujícího si   prostřednictvím svých   filmů své napoleonské ego.   Pouze v nich už může být   tím nejstatečnějším,   nejnepřemožitelnějším,   nejtvrdším,   nejspravedlivějším...
Ale film asi splnil svůj   účel, divák se nemusí   přílišně zamýšlet, děj   velmi předvídatelně spěje   k šablonovitému   konci.Věřím, že tyto filmy   mají svůj i široký okruh   příznivců (což nikterak   neodsuzuji), ale můj šálek   kávy to není. Proto 4...
Extrémní Trucky (Extreme Trucks Big Rigs and Heavy)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Na britské dokumenty je to   zklamání, efektní záběry   jsou určeny spíše pro   diváky zabívající se   tématikou velkých vozů jen   povrchně.
Hobit: Šmakova dračí poušť (The Hobbit: The Desolation of Smaug)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2014
...cesta od nikud nikam
Zcela jasně nejslabší film   z celé Tolkienovské série.   Takzvaně Tolkienovské,   bohužel. Tvůrci si   nejspíše ve snaze naplnit   čas celého dílu přidali   mnohé co v knize   není,včetně postav, a aby   posunovali dějem, jsme pouze   svědky nekonečných honiček   a i probuzení draka a jeho   odlet se záměrem ničit je   dost nevýrazným ukončením   filmu. Druhý díl Pána   prstenů končil alespoň   pořádnou bitvou. Toto   působí jako předfilm dílu   třetího, nebo taková   vata...Co se týká   řemeslného zpracování,   není co vytknout , ale   neomrzí se to časem díky   plytkému příběhu , co   tvůrci nabízejí...
Hrdý Budžes
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.5.2010
Myslím, že tato televizní   adaptace je zářným   příkladem toho, jak televize   dokáže pokazit   neopakovatelnou atmosféru,   kterou divák zažije při   přímém sledování v   divadle či klubu. U tohoto   titulu jsem viděl obojí a   věřte, nedá se to porovnat.   A myslím že takových tv   zpotvořenin je víc.
Indiana Jones a Království křišťálové lebky (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Nevím, jestli to bylo mým   velkým očekáváním, nebo   opravdu velkým časovým   odstupem od posledního dílu   původní   "trilogie", kterou   jsem si s postupem času   postavil na vysoký stupínek   oblíbených filmů, že jsem   z kina odcházel trochu na   rozpacích. Vím , že to   nebude názor většiny, ale   já jsem očekával asi   skutečně víc moderních   filmařských postupů, třeba   trikových, hodných přeci   jen datumu vzniku filmu. Podle   mého soudu nejslabší ze   série.
Kluci nepláčou (Boys Don't Cry)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Skvělý film a hlavně   vynikající herecký výkon   H.S. , naprosto dokonale   líčící atmosféru a vztahy   na americkém malém městě a   po delší době film, který   se z danou tématikou   vypořádává bez obvyklého   balastu a postupů.
Komando (Commando)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Naprostá úchylnost, vůbec   mě nenapadá, k čemu takovou   zhůvěřilost přirovnat, to   se snad ani jinde v celém   světě natočit nedá, k tomu   by se nesnížili ani v   Mosfilmu blahé paměti, ani v   Bollywoodu ani snad v Severní   Koreji...Kdyby se dala dát   nula, nebo něco v záporných   číslech, takto hodnotím jak   hodnotím - odpad, brak,   škvár , nevím jak to   ještě nazvat...
Král Šumavy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2008
Co se týče dramatické   stavby příběhu, kamery,   hereckých výkonů a   gradování příběhu není ,   ostatní tvůrci(i   současní)prominou, v naší   kinematografii podobně   kvalitní film s   "dobrodružnou"   tématikou. Že je poplatný   době, kdy se natáčel, s   tím již nic nenaděláme, a   mladší, kteří tu dobu   znají jen zprostředkovaně,   se na to rovněž moc   ohlížet nebudou.
Moskva slzám nevěří (Moskva slezam neverit)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2009
V roce 1981 film dostal "   Oscara " za nejlepší   cizojazyčný film . V těch   letech - to je co říct.
Kolega "curil"   zde píše o filmu Miloše   Formana, ten jsem bohužel   neviděl, ale myslím, že   kdyby byl tak světoborný,   tak si ho, při Formanově   renomé, američtí akademici   jistě všimli.
Nepřemožitelná Leontýna (Faut Pas Prendre Les Enfants Du Bon Dieu Pour Des canards sauvages)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Jsem si téměř jist, že se   tento vtipný film vysílal v   ČST pod názvem   Nepřemožitelná   Leontýna...Už je to ale   řada let..
Neviditelný útočník (Black Thunder)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Typická americká pitomina,   jedna z řady   "béčkových"   rádoby hrdinských   příběhů , kde nepřítele   lze dosadit vždy podle   vývoje politiky ve světě -   zde je to osvědčená Lybie,   jež se "nečestným a   nepřátelským   "způsobem zmocní   (zrada) prototypu   nejnovějšího letadla .Zde   ovšem jejich umění a   schopnosti končí. Nastoupí   samozřejmě hrdina,který   vše napraví a potrestá...   Víceméně ztráta času ani   jako oddechovka.
Okres na severu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Tento seriál by měl být   uchován pro případ, kdy je   potřeba vysvětlit situaci ve   státě před 89 rokem mladým   lidem,kteří tuto éru   nazažili i těm , kteří   chtějí vědět, jak vypadá   tendenční,politicky   poplatné umění byť velmi   profesionálně podané.
Opravdová kuráž (True Grit)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2011
Film se mi líbil, ale jen   takový postřeh naokraj - ta   dívka (Hailee Seinfeld -   14let) ve filmu téměř   nesejde z obrazu a co se   týká mluveného textu   rovněž má mezi ostatními   herci jasně největší part,   ale byla nominována na Oscara   za nejlepší výkon ve   VEDLEJŠÍ roli...
Společnice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2008
Komorní příběh postavený   na hereckých výkonech -   (jako vždy skvělé Tatiany   Vilhelmové a spolehlivého   Miroslava Donutila) - přinesl   na televizní obrazovku po   delší době inscenaci s   "uvěřitelným"   obsahem ze současného   života.
Stealth - Přísně tajná mise (Stealth)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Neuvěřitelná   ubohost(použil bych i   neslušnější výraz, např.   začínající od p, ale jak   je níže uvedeno,mohl by být   komentář smazán) určená   snad jen k sebeukájení   amerických pseudovlastenců a   amerikanofilů . Opět   čestní a spravedlivý lidé   od "maríny"   hubící po světě padouchy i   ty, co jim nedpatřením   přijdou pod ruku. Slaboduchý   rádoby sci-fi děj s   milostnou zápletkou, dle   současné politiky vybraní   nepřátelé (severokorejští   padouši, barmské hnízdo   teroristů i blíže   neurčený generál -   diktátor v zemi bývalého   SSSR) plus pár domácích   padouchů, všichni postiženi   náhlou nemohoucností   tváří v tvář hrdinům. Je   to už zažité klišé   amerických filmů tohoto   typu, ať už rádoby   Áčkových, béček a těch   dalších. Dva body pouze za   technické zpracování   futuristických letadel...
Tobruk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Tak tohle se Vám pane   Marhoule tedy nepovedlo, nuda,   dvakrát nuda, rádoby   hlubokomyslné náhledy do   konání vojáků, které jsou   na úkor alespoň nějakého   spádu děje...Možná to   něco řekne pamětníkům,   nebo military příznivcům,   ale mám obavy, že mladé   diváky tak akorát unudíte a   otrávíte...
Tři mušketýři (The Three Musketeers)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.10.2011
Anderson opět nezklamal, zdá   se že stupiditu svých filmů   dokáže stále stupňovat.   Kdo má v oblibě klasický   příběh "Velkého   vyprvěče" A.Dumase a   očekává něco v tom stylu,   ať si radši ušetří nervy   a peníze a kinu se obloukem   vyhne. Ocení ho snad jen   četbou a dřívějším   filmovým zpracováním   nedotčení jedinci,   slintající nad snad jen   technickým provedením scén,   jinak je to směska Verneovek,   karibských pirátů a   nelogičností a jestli měl   autor nějaký umělecký   záměr, rozhodně to nejde   rozpoznat...Dvě hvězdičky   maximum - hlavně za triky
Údolí stínů (We Were Soldiers)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Nevím čím si tento film   zasluhuje takové kladné   ohlasy zde. Vždyť je to   plné trapných   klišé,vlastních US   vojenským filmů - např.   vybíhajících (zcela   bezlavě) nepřátelských   vojáků z úkrytu do   otevřených prostor nechat se   zastřelit,zatímco američtí   hrdinové jsou nejspíše   natření odpuzovačem kulek.   Je to jen další z filmů   brnkající na   pseudovlasteneckou notu a   přitom urážející   skutečné válečné   veterány, kteří to zde   zmiňované hvízdání kulek   nad hlavou skutečně   zažili.Vypadá to tak, že   tento film je jen další z   řady filmů o válce v   Indočíně, hojící mindrák   Ameriky z tohoto prohraného   konfliktu.
Zachraňte vojína Ryana (Saving Private Ryan)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2008
Po skvělém , opravdu   realisticky pojatém začátku   se scénami vylodění a   dobývání pobřeží tempo   bohužel upadá a filmu by z   mého pohledu prospělo   prostříhání řady   "vatových" scén. I   ten závěr (na pohřebišti   padlých s otázkou rodině)   je pojat opravdu až moc   "Hollywoodsky" což   ovšem asi ke Spielbergovým   už patří a na diváky to   zabírá. Jen na okraj :   český dabing se nedržel v   některých scénách moc   originálu,(scéna se   vzdávajícími se německými   vojáky u bungru nad pláží   atd.)kdo chcete a můžete,   pro zajímavost si to   zkoukněte.
Zlaté časy ve Spessartu (Herrliche Zeiten im Spessart)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Na svoji dobu vynikající   protiválečný film -   pokračování více než   zdařilých komedií o   Spessartských strašidlech,   podpořený zdařilým   dabingem i výbornou hudbou s   pěknými písničkami a   Liselotte Pulverová v hlavní   roli jako vždy výborná.
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sara Sálamo

Sálamo Sara

John Stuart

Stuart John

Lorena Gale

Gale Lorena

James Needs

Needs James

Naposled navštívené:
Sara Sálamo

Sálamo Sara

John Stuart

Stuart John

Lorena Gale

Gale Lorena

James Needs

Needs James