Rijen

Komentáře uživatele enza

enza

enza zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 12
Bad Taste - Vesmírní kanibalové (Bad Taste)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Bad taste spolu s Evil dead,   patří mezi špičku splatter   hororů. U žádnýho jinýho   hororu jsem se tak nebavil(u   jiných hororů jsem se bavil   taky, ale to bylo většinou z   jiných důvodů). Je   zvláštní že oba pánové,   dříve opovrhováni,   natočili dvě   nejuspěšnější série   poslední doby: Pán prstenů   a Spiderman. Je vidět že že   Jackson si vždycky prosadí   co chce, on je tak trochu Carl   Denham, nebo spíš Derek a   Derekové přece neutíkají.
Brána do záhrobí (E tu vivrai nel terrore - L'aldilà)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2008
Fulci ve své nejčistší   podobě. Mistr předvádí   naprosto úchvatné giali   plné krve, slizu, zombíků.   Nechybí ani vylouplé oči na   které má fulci zřejmě   nějakou úchylku. Nemohu než   doporučit jako zástupce k   seznámení s Králem smrti
Geisha vs Ninja
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Klasický japonský   "fukushu" film. Děj   je naprosto banální a nijak   originální. Řídkou   dějovou zápletku ovšem   vyvažují naprosto perfektní   souboje, které mají   výbornou choreografii a jsou   dobře nasnímané. U tohohle   filmu nemusíte moc   přemýšlet, stačí vypnout   a užít si skvělou akci.
Grindhouse: Auto zabiják (Death Proof)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Death Proof, je pro mě ta   lepší polovina   Grindhouse(tím nechci říct,   že by Rodriguezova půlka   byla špatná, právě   naopak). Tenhle fil v mnohém   předčil moje   očekávání(možná to   umocnil fakt, že jsem si   počkal na uvedení v   místním kinosále, kde jsou   tvrdé a nepohodlné sedačky   a kde mi společnost dělala   lahvinka ultralevného vína).   S jeho vícerým shlédnutím   se mi začíná čím dál   víc líbit. Navíc ve mě   vzbudil i trochu nostalgie kdy   jsem zavzpomínal na snímky   jako jsou Divocí andělé a   Faster Pusycat Kill,Kill!,   staré grindhousové klasiky.
Ichi the Killer (Koroshiya  Ichi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Miikeho miluju a tohle je pro   mě jeho nejlepší film.   Připouštím, že to není   snímek pro širokou diváckou   veřejnost a i kdejaký   cinefil, tenhle film těžce   vydýchává ale pro fanouška   šikmooké, obzvláště té   japonské, kinematografie je   to nezapomenutelný zážitek.   Miike prokazuje svoje kvality   a jeho vize které přenáší   do filmu mají   nezpochybnitelný punc   originality.
Konkurz na smrt (Ôdishon)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Film se ve své první   polovině tváří jako   existencilní drama o   hledání štěstí a   vyznačuje se až nezviklou   poetikou, ovšem pohled na   cukající se pytel v pokoji   Asami dává tušit že film   není tím čím se zdá být.   Druhá polovina filmu je pak   čistou exploatací   japonského typu. Vím že se   opakuju, ale Miike opět   dokazuje svůj talent, ze   snových sekvencí by se mohl   lecčemu přiučit i Lynch.   Tenhle film nemohu než   doporučit. Kiri, kiri, kiri.
Lesní duch (The Evil Dead)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Uf, co s tímhle snímkem?   Rozčilovat se nad tím, jak   mi zprznili moji milovanou   sérii nemá smysl. To v čem   exceluje původní Evil dead   tady prostě není. Proto k   tomu budu přistupovat jako k   rozdílným filmům.
Z   mé strany, si autoři   zaslouží poklonu, za to že   se nabáli přijít s takovou   porcí gore scén. To je, v   době dnešních   "korektních" filmů   nevídané. No a tady s   chválou končím!
Popravdě, já se u filmu   trošku nudil. Nebýt v druhé   polovině tolik dobrých   brutálních scén asi bych z   kina odešel. Možná jsem už   takový cynik ale tvůrci mě   do děje nevtáhli a osud   všech zůčastněných mi byl   naprosto ukradený. Možná to   je tím, že jsou všichni   docela nesympatičtí. Hlavní   hrdinka, než se změní na   ultra bububu parodii   Vymítače ďábla, celkem   přehrává (a ne, nemá to   takový koule jako   přehrávání Bruce   Campbella). Vzhled démona,   jako by jim poradil Hideo   Nakata, nebo jiný režisér   jakékoliv japonské   duchařiny. Tenhle film stojí   a padá na gore scénách a to   je taky to jediné , co ho v   mých očích dotáhlo na   lehký nadpůměr.
Páter Thomas (Paura nella città dei morti viventi)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2008
U tohohle filmu jsem se hodně   smál (ostatně jako u všech   Fulciho filmů) a zároveň   tetelil blahem. Naprosto   úchvatné vymačkávání   mozků z hlavy a   nezapomenutelná scéna se   stolní vrtačkou.
Poslední kanibalové (Ultimo mondo cannibale)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Starší, často opomíjený   (nutno říct že neprávem),   bratříček Cannibal   holocaust. Ultimo mondo   cannibale mám mnohem raději   než zmiňovaný Cannibal   holocaust. Už jen proto že   má oproti Kanibalům   výraznější děj (někdo   může říct že má oproti   Kanibalům aspoň nějaký   děj), i tak je tu dost   nechutných scén, které se   osvědčily u pozdějších   Kanibalů a které máme u   mondo filmů tak rádi.
Smrtící spona (Murderock - uccide a passo di danza)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2008
Z tohohle Fulciho jsem byl   upřímně zklamanej, po   shlédnutí jeho   dřívějších mistrovských   filmů, jsem tady těžko   rozeznával jeho   nezamněnitelný rukopis.
The Machine Girl (Kataude mashin gâru)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Když jsem viděl poprvé   trailer řekl jsem si že to   bude bomba, samotný film mi   to pouze potrvdil. Naprosto   šílený Japonský   exploatation film plný gore   scén. Navíc natočený s   notnou dávkou nadsázky a s   "malým" rozpočtem.   Tohle je film kterým měl   být Grindhouse:Planeta teror   (který považuji za   geniální).
Zombi 2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Zombi 2, je film který   dosáhl kultovnosti,   přinejmenším jeho dvě   scény: souboj zombíka se   žralokem a tříska v oku.   Dočkáme se několika   dobrých gore scén   podmalovaných neuvěřitelnou   syntetickou hudbou. A   závěrečný pochod zombíků   na New York, má na Fulciho   nečekaný přesah. Rozhodně   jeden z nejlepších Fulciho   filmů

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

18:00 - 18:55

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

9 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sekerka (Small Axe)

Sekerka
Small Axe

Naposled navštívené:
Sekerka (Small Axe)

Sekerka
Small Axe