Cerven

Komentáře uživatele reli

reli

reli zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 11
322
 
Přidáno: 8.12.2008
Sugestívna dokumentaristicky   ladená dráma muža s   vážnou chorobou a doby   taktiež postihnutou   chorobou.Návod na to, ako   spraviť zo súvislého   príbehu strihový film a zo   strihového filmu súvislý   príbeh. A ako z toho   všetkého ostane skvelý   pocit.
Bobby Z (The Death and Life of Bobby Z)
 
Přidáno: 24.11.2008
Bobby Z je takové lehce   akční drama o Timovi,   bývalém mariňákovi   lítající z průseru do   průseru, kterej si hraje na   drogového dealera Bobbyho Z a   celkem se do toho zamotá.   Film nemá nějak obzlášť   rozsáhlý scénář, ale to   mi vůbec nevadí. Dobře se   mi na to koukalo a bavilo mě   to...
Bojovník (The Brave)
 
Přidáno: 2.11.2008
Neskutečně smutný   příběh. Neutěšenou   situaci se rozhodne řešit   ještě zoufalejším činem.   Celou dobu jsem si říkal,   že to neudělá, že to   nesmí udělat. No a nakonec   to samozřejmě udělal.   Docela mě ten konec sebral.
Erupce hory Svaté Heleny - IMAX (The Eruption of Mount St. Helens)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2008
"Erupce hory Svaté   Heleny" zaznamenává   katastrofické události   jedné z nejproslulejších   přírodních pohrom Ameriky,   zachycuje dva dramatické   výbuchy, které začaly v   neděli 18. května 1980 v   8.32 hodin. Když erupce   skončily, ztratil kdysi   krásný symetrický kužel   vysoký 3200 metrů 7 miliard   kubických metrů ledu, kamene   a hlíny a jeho výška se   snížila o 420 metrů. Film   byl natočen ve formátu IMAX   a obsahuje záběry natočené   ze záchranných helikoptér,   které pročesávaly oblast   při hledání přeživších   po první erupci. Tyto   úžasné scény zachycují   nadpozemskou krajinu bláta,   popela a dýmajících   kráterů, které jsou v   kontrastu s původní   scenérií sněhem pokrytých   vrcholků a křištálově   čisté vody Jezera Spirit   před výbuchem.   Prostřednictvím filmu   navštívíme oblast znovu po   deseti letech. Po takové   devastaci je překvapující   vidět neuvěřitelně rychlé   znovuzrození krajiny.   "Erupce hory Svaté   Heleny" je oslavou   přírody a ukazuje sílu   přírody ničit i léčit, v   cyklu zkázy a tvoření,   který neustále mění svět,   ve kterém žijeme.
Hoši z Brazílie (Boys from Brasil)
 
Přidáno: 28.9.2008
Snímek se znepokojivým   námětem, zvláště v   dnešní době, kdy se   klonování pomalu, ale jistě   stává běžnou věcí.   Tenhle film bych povinně   promítl všem vědcům,   zabývajícím se tímto   oborem, aby věděli, kde   také nakonec může jejich   činnost skončit.
Jánošík I, II
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2008
Skvelý scenár, herci i   réžia. Kuchta,Filčík,   Jariabek a ďalší sedeli k   svojim postavám ako uliaty.   Bielik vyobrazil ďalšiu   verziu Jánošika, mna osobne   jej celková kvalita   potešila. A či to tak bolo v   skutočnosti nevadí, predsa   len je to príbeh.
Kmen Andromeda (The Andromeda Strain)
 
Přidáno: 7.10.2008
Velmi napínavé sci-fi a   zároveň zvednutý varující   ukazováček blížící-se   možné hrozby budoucnosti....
Oblečen na zabíjení (Dressed to Kill)
 
Přidáno: 28.9.2008
Tak tenhle film je pocta   Hitchcockovi od De Palmy. Ted   se da jen spekulovat, jak by   to velky mistr natocil. Ale   musi se nechat, ze to je velmi   povedeny thriller. Nektere   lekaci scenky jsou perfektne   natoceny :). Nejlepsi je   tenhle snimek si pustit pozde   vecer :).
Organ
 
Přidáno: 6.11.2008
Nadčasový, metaforický,   rafinovane esteticky   štylizovaný, ale zároveň   plný autentickej drobnokresby   postáv. Film Štefana Uhera   Organ patrí nesporne k   vrcholom slovenskej filmovej   tvorby. Po snímke Boxer a   smrť bol druhým slovenským   filmom oceneným aj v   zahraničí. Na XII.   medzinárodnom filmovom   festivale v Locarne získal v   roku 1965 zvláštnu cenu   poroty. Bolo to v tom čase   najvyššie uznanie, aké   dovtedy slovenský hraný film   dosiahol.
Pieseň o sivom holubovi
 
Přidáno: 6.10.2008
Vojna očami detí z malej   dedinky v strede Slovenska v   súbore mikropríbehov,   ohraničených dobou od   vypuknutia SNP až po prvé   povojnové dni. Zjemnenie   zobrazení doby zabezpečujú   nielen scény záchrany   holubice, korčuľovania v   kostole..., ale aj vyhýbanie   sa explicitne zobrazenému   násiliu. Poetický vojnový   film s určitou dávkou   schematickosti a   jednorozmernosti (najmä v   zobrazení sovietskych   partizánov) istí   spoľahlivá hudba Zdeňka   Lišku. Pozn. Spoluautor   scenára Albert Marenčin v   rozhovore spomína, že   slovenským súdruhom vadili v   scenári slová ako   "hovno", hoci v   konečnej podobe sa objavili,   pretože ústredie v Prahe   odobrilo scenár aj s   "neslušnými   slovami".
Dinosaurov,tak tých ja   môžem.Veľmi dobre   spracovaný dokument,môžem   len odporučiť...BBC sa   vážne nezaprie svojou   kvalitou,super...
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Olivier Bériot

Bériot Olivier

Cory Hardrict

Hardrict Cory

Naposled navštívené:
Olivier Bériot

Bériot Olivier

Cory Hardrict

Hardrict Cory