Cerven

Komentáře uživatele Otir

Otir

Otir zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 10
Avatar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Kde jsou ty časy, kdy se   filmovými triky honosily   filmy jako Vynález zkázy,   Ukradená vzducholoď... V   tomhle filmu už ztrácím   představu o tom, co je   počítačová animace a co   zahráli skuteční herci. Je   to úžasné, prostředí a   děj mě vtáhly do sebe a 3   hodiny utekly aniž bych si to   uvědomil. Režisér Cameron   opět vytvořil film, ve   kterém silně oslovuje   divákovy city, pojednávaje o   věcech, které se týkají   každého obyvatele naší   planety. Myslím, že tento   film vznikl přesně ve   správné době a bude mít   dozajista velký úspěch.
Cvokové (Les cracks)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2014
Vnikající obsazení,   skvělá atmosféra, bavil   jsem se až do konce. Velká   škoda, že upadl v   zapomnění a velmi těžko se   shání. Celý dojem   umocňovaly klasické filmové   triky, ale tak perfektně   udělané, že působí   autenticky. Hned od začátku   je nastaveno rychlé tempo a   divák si nemá šanci   všimnout drobných   nedokonalostí, ale ikdyž je   postřehne, působí mile. Mě   se líbí filmy, kde je vidět   poctivá filmařská a   herecká práce a k těm tento   film řadím. Dodat lze jen,   že se jedná opět o skvělý   francozský film.
Hoří, má panenko!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2011
VYNIKAJÍCÍ. Čím vícekrát   ten film vidím, tím víc se   mi líbí. Tak promyšlené   dialogy, výkony herců i   neherců, prostředí, hudba   ... a kamera - prostě super.   Každou sekundu děje je   vidět, že film tvořili   Machři v oboru. A jak se to   trefně shodovalo s tehdejší   realitou! Je fakt, že   nejvíce to pochopí a pobaví   jen lidi, kteří to   prostředí znají a jsou   schopni přijmout tuto hořkou   ironii, což v Itálii asi   není. Ale to je často osud   takových filmů.
Hvězda padá vzhůru
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.11.2018
Z celého filmu jsem poznal je   jednu skladbu, jinak všechny   další byly pro mě   neznámé. Mistra Karla Gotta   si velmi vážím. Film se ale   nepovedl, působil na mě   velmi naivně.
Kawasakiho růže
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2011
Nemyslím si, že by film   Kawasakiho růže patřil mezi   špatné filmy, ba naopak.   Včera jsem ho viděl a ikdyž   zpočátku byl děj dosti   rozplizlý a nebylo jasné, co   je hlavní myšlenkou, od 2.   třetiny jsem se začal dobře   orientovat. Chválím   vynikající výkon M. Huby,   D. Kolářové a L. Chudíka.   Tím nechci říct, že   ostatní byli průměrní.   Byli taky výborní, ale tito   tři vynikli. Tak citlivě a   pravdivě mluvit o tomto   tématu není jednoduché a   natočit film rovněž. Je   dobře, že se scénář   mírně vymyká ustálenému   klišé, podle kterého se dá   dobředu typnou vývoj děje.   Já za to tvůrce chválím a   nevzpomínám si na nic, co   bych jim kategoricky vytkl.   Proto dávám 10.
Líbánky
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2015
Nepochopil jsem
Začátek filmu se zdá   zajímavý. Ale pak jaksi   začíná děj stagnovat,   hlavně některými   neúměrně dlouhými scénami   např. svatební veselice,   zdlouhavé záběry na   indiferentní objekty,   šukací scéna v podkroví,   které ještě více   rozmělňují až mažou   hlavní dějovou linii, k   čemuž významně přispívá   i zdlouhavé lítostivé   čtení dopisu A. Geislerovou,   které jsem skoro vůbec   nerozuměl. Co záběr, to   jiná myšlenka, samostatný   děj. Scény, kolikrát dobře   celkově provedené a   zahrané, působí hodně   autenticky, ale připomíná   mně to rodinné video.   Udržet si pak hlavní děj   filmu a najít souvislost mezi   jednotlivými záběry je pro   mě skoro nemožné. Ke všemu   se začínají na sebe vršit   další dílčí problémy,   které nevyřešeny,   vnášejí do děje další   zmatek. Velmi bych pochválil   filmařský výkon autorů,   ale hlavně herecký výkon   mně zatím neznámého herce   J. Černého ve scénách ve   vaně, které svou syrovostí   na mě působily nejvíc. Film   končí rozplizle do ztracena.
Rebelové
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2011
Líbil moc
Získávám jakousi averzi k   novým filmům, kterým vždy   předchází velkolepá   reklama, a to ke všem. Jaksi   se na ně ani nechci potom   dívat. Stejně tak film   Rebelové ve své premiéře   jsem ani vidět netoužil.   Muzikály nejsou právě tím,   co bych obdivoval. Poprvé   jsem ho viděl až po určité   době (cca 10 let) a byl jsem   nadšený a dojatý vpodstatě   vším, co ve filmu bylo.   Hezká dobová hudba vkusně   upravená, skvělý výběr   herců, kteří teda zahráli   fakt super včetně   choreografie, hezké   prostředí a hlavně   precizně vytvořený   scénář a filmové   provedení, zakomponované   animace i včetně tragického   konce, který dodává filmu   značný kus reality. Jediné,   co bych vytkl jsou takové   drobné faktické detaily, ale   třeba si to tvůrci přáli,   nebo nevím: V 68. roce   neexistovalo rádijko z   Ukrajiny SIGNÁL (prodával se   v druhé polovině 70. let),   tlampač na oprýskané   budově nebyl v provedení   jako ve filmu (ten je taky až   ze 70. let). Ale to mi   nebrání, abych dal filmu   téměř maximální počet   bodů. Fakt se mi moc líbil!
Válka barev
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.10.2015
Můj pohled přesně vystihla   Petra.Barbie. Já bych ještě   vyzdvihl scénu s Helgou   Čočkovou při první módní   přehlídce, kdy si nevypla   mikrofon a v šatnách řvala   a nadávala. Myslel jsem, že   se smíchy potrhám. Nicméně   záměr filmu byl asi jiný.
Vánice
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2011
Staré české filmy mám rád   a hlavně, když v nich vidím   oblíbené herce. Příběh   tohoto filmu se mi zdá   naivní a jeho ztvárnění   mírně amatérské. Nejvíc   mě zlobí, když vidím, jak   se postavy nelogicky a hloupě   chovají, čímž pak vzniká   složitá a rádoby napínavá   situace. Nechat nezkušeného   lyžaře na hřebenech hor,   ať si dělá co chce, je   velmi nezodpovědné, hlavně,   když potom se toho lituje a   burcují se záchranáři.   Malá smečka hastrošů,   kteří zde jedou na   "velký karneval",   se chová naprosto diletantsky   v nepříznivém počasí na   horách. Ale jinak film   oplývá hezkými exteriéry   ještě nezničenými komercí   a dýchl na mě duchem své   doby, kterou mám asi z   nostalgie rád.
Zlatá reneta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Tohle není film pro   kdejakého konzumenta. Osloví   asi jen malou, úzce   vyhraněnou skupinu diváků,   kteří poznají, o čem je.   Pak budou do sebe všechny   scény zapadat. Na takový   film se musíte podívat za   určitých podmínek, určité   situace a stavu vědomí,   majíce určité životní   zkušenosti a prožitky za   sebou. V žádném případě   nejde o komerční film,   který si klade za cíl   pobavit co největší skupinu   diváků, dosáhnout   maximální zisk a   návštěvnost, čímž má   velmi malou šanci uspět mezi   ostatními. Vynikající zvuk   a hudba, herecký koncert   Karla Högera, krásné   prostředí a citlivě   neuspěchané jednotlivé   scény, které v černobílém   provedení, jenž výrazně   umocňuje celkový dojem,   dávají maximalní možnost   přemýšlet nejen o filmu,   ale i o sobě. Pro mě je film   výborný, ale obávám se ho   jen tak někomu doporučit.

TV Program

ČT1 - To byl Jiří Sovák

22:40 - 23:34

21 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Řeka zlého muže

21:50 - 23:20

71 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Blíženec (2019)

22:45 - 01:05

16 minut již uběhlo
124 minut zbývá do konce

Prima - Základní instinkt (1992)

22:40 - 01:15

21 minut již uběhlo
134 minut zbývá do konce