Cerven

Komentáře uživatele lawren

lawren

lawren zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 9
96 hodin: Zúčtování (Taken 3)
 
Přidáno: 8.2.2015
Tohle není Jim Beam ...
Ne, tohle vážně není Jim   Beam. Taken(1) to bohužel   nesahá ani po paty. A to mám   ráda Liama Neesona a k jeho   filmům bývám obvykle   mírně nekritická. Pěkné   akce, to ano, ale   předvídatelné. A   současnými možnosti   techniky a animace nic   výjimečného. Děj tak   trochu prázdný. Špatně   vystavěná gradace. Jediný   dobře modelovaný moment   překvapení je objevení   zavražděné a několik scén   poté (pak opět už zase   příliš dlouhá   pronásledovačka). Škoda.
Americký Sniper (American Sniper)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Na ovčáka kaprál mává
... dej se k nám a neminete   tě sláva (cf. Spirituál   kvintet). Ano, a tak se z   kovbojského vidláka stane   Legenda. Bála jsem se, že   mě zavalí vlna americké   dokonalosti a patosu, a byla   jsem mile překvapena, že se   to nestalo. Ne že by nebyly   přítomny, ale tsunami se   nekonalo. Oceňuji   instrospektivu psychologie   války. Dlouhé pasáže   věnované střílečkám mě   ale, přiznám se, nudily.   Konec mě dostal.
Faunův labyrint (El laberinto del Fauno)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Bez nadsázky jeden z   nejlepších filmů poslední   doby. Vynikající   příběh,scénaristicky   výborně zvládnutý.   Fascinující vizualita a   výtvarnost. Výborné   herecké výkony. A to   mrazení v zádech, když   opouštíte sál kina a   vrháte se do šedi ulic a   běžného života...
Lítám v tom (Up in the Air)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2010
S nadšeným hodnocením bych   byla jistě opatrnější.   Film má pomalý rozjezd,   první třetinu jsem se trochu   nudila a jen netrpělivě   čekala, kdy už to tedy   začne. V druhé třetině se   rozjedou emoce a vášně,   takže už se divák   chytí.
Sám příběh   nicméně není špatný.
Rozhodně to však není   komedie, spíš melodrama s   pár dobrými hláškami.
Je to tak trochu reklama   na manželství a koncepci   "je důležité mít se   kam vracet". Svoji   "message" dokáže   předat.
Rozhodně to   není film pro singly či pro   osamnělé návštěvníky   kina. Pak by fungoval spíš   jako spolehlivá motivace pro   skok z mostu. Naopak, pro   letité manžele a páry je to   dobrá motivačka do let   příštích.
Padesát odstínů šedi (Fifty Shades of Grey)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2015
Venuše je na větvi, Mars si rve vlasy
Na film jsem šla nezatížena   literární předlohou a v   hlavě chiméru o těžké   pornografii. Nemohla jsem být   tedy zklamána jakýmkoliv   případným nesouladem s   knihou a naopak jsem byla   překvapena, že "tam zas   tolik sexu není" :o)))   Herecké výkony řekla bych   slušné, skvělý soundtrack.   Děj se zatím jen lehce   rozehrál, to podstatné by   měly přinést další dva   díly, které by se měly   nést více v detektivním   duchu. Je to každopádně   žánr pro ženy a chápu, že   většina mužů v recenzích   níže byla spíš otrávená   (zvláště, pokud čekali ten   S°E°X v jejich pojetí a   testosterový prvoplán se   nekonal ;)
Poslední vládce větru (The Last Airbender)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Pěkná materie,vizualita a   výtvarnost. Leč scénář   šlo jistě napsat lépe a   dialogy psal někdo, kdo se   domnívá, že průměrný   divák disponuje toliko   půlkou mozku. Méně je   někdy více, divákovi není   nutno říkat polopaticky   vše, řadu věcí si zvládne   domyslet sám. Stejně tak   některé scény jsou   nadbytečné, jiné zbytečně   patetické. Miluju fantasy a   sci-fi a mrzí mě, že tyhle   žánry většinou převádí   na plátno lidé, kteří   trpí tragickým nedostatkem   vkusu a soudnosti. Očividně   jde o falešný (čili   nepřiznaný) první díl   větší ságy. Další díly   zřejmě budou jen za   předpokladu, že první   uspěje...
Rango
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2011
Proč tolik nářků?
Asi se opět projevím jako   naprostý konzument, ale mne   RANGO potěšil. Je milý a   ftipný. Povedená parodonie   na všechny vážně míněné   westerny. Je pravdou, že   není pro děcka. To však   není chyba filmu jako   takového, ale distributora,   který jej tak prezentuje.   Zejména v Čechách vládne   utkvělá představa, že   vše, co je kreslené, je pro   malé diváky. Už by bylo na   čase, aby konečně   pochopili, že ne všechny   animáci jsou "cartoons   for kids", jak dobře   vědí naši japonští   přátelé (taková Cesta do   fantazie taky nemá s dětsky   laskavou pohádkou nic   společného). Taktéž je   pravdou, že myšlenka vodou   zásobené mechanické oázy   pro všechny jiné obyvatele   než pro ty z obce DIRT, mne   rovněž trochu minula. Ale   jak říkám, vzhledem k tomu,   že jsem se celý film   náramně bavila, bych i toto   Rangovi odpustila...
Seriózní muž (A Serious Man)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.8.2013
Od nikam do nikam
Film, který vede od nikam do   nikam. Marně jsem čekala na   pointu. Snad jedině, pokud   měla být hlavní message   nihilistické konstatování,   že všechno je stejně k   ničemu. Proč ten židovský   kontext? Proč nesouvisející   vražda rabína na úvod? Do   kategorie "komedie"   se tohle u mě určitě   nekvalifikovalo. Smála jsem   se slovy jednou (Číňan   popisuje střet kultur).   Intelektuálně mě to   nicméně taky neobohatilo.   Jen zanechalo divnou pachuť   ...
Velká šestka (Big Hero Six)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Pixar vs. Disney
Tak trochu pocta klasickému   japonskému animé a tak   trochu parafráze na americké   super heroes. Nice fusion :)   Animace je vyloženě   pixarovská, i background je   krásně ostrý, dokonalý   vjem prostoru. Rozjezd je   výborný, tak první třetinu   se povezete na vlně vtipů (i   já bych ovšem radila se   dopředu nedívat na   trailery). Pak se scénář   ale bohužel trochu rozvolní   a dostaví se i známý   Disneyovský patos. Kdo je   hlavní padouch je tak trochu   odhadnutelné, ale to nevadí,   ještě chvíli vám potrvá,   než zjistíte, proč   vlastně. Každopádně,   slušný animák, který   dostal Oscara dozajista   právem!
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
David Mitchell

Mitchell David

Drotár

Drotár
Drotár

Naposled navštívené:
David Mitchell

Mitchell David

Drotár

Drotár
Drotár