Cerven

Komentáře uživatele monikom

monikom

monikom zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Monika K.

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
Hranice smrti (Bordertown)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2014
Shodou okolností jsem právě   dočetla knihu 2666 od Roberta   Bolaña, která se v jedné   své části zabývá   stejnými událostmi -   vraždami dělnic z místních   montoven, jen město Juarez je   tam přejmenováno na Santa   Teresa. O 2 roky později   natočený film byl knihou   pravděpodobně inspirovaný.   Velmi silné téma o situaci v   chudých částech Mexika a   postavení žen v Mexiku   obecně je zpracováno formou   napínavého thrilleru.   Nejhorší na tom je, že   příběh vychází ze   skutečné denní mexické   reality, a ve skutečnosti je   spíš sociálním dramatem   než thrillerem. Věřím, že   mnoha středoevropanům,   kteří do Mexika jezdí s   cestovkou jako rozesmátí   turisté, připadá film   přehnaný. Ale není to tak.   Situace tamních žen je o to   horší, že je ukradená   nejen místní mexické   samosprávě, ale i   nadnárodním korporacím,   kterým z montoven na   hranicích s USA plynou   obrovské zisky, a maří   proto veškeré snahy o   nápravu.
Na výkonu   J.Lo je naopak vidět, že ji   situace ve Střední Americe,   kde má své kořeny, chytla   za srdce.
Dobrý film.
Ida
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2014
Vizuálně velmi zajímavý   film se zajímavým námětem,   výborná kamera, obdivuhodné   jsou výkony obou hlavních   představitelek. Díky tomu   všemu vydržíte bez   problémů dokoukat   černobílý film ve formátu   4:3 s minimem dialogů a   dlouhými tichými záběry a   nenudíte se. Přes to   všechno se mi film nějak   nedokázal dostat pod kůži.   Jsem ráda, že jsem jej   viděla, ale z kina jsem   odcházela víceméně bez   emocí. Proto jen za 7.
Mandolína kapitána Corelliho (Captain Corelli's Mandolin)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.7.2014
Na film jsem se po přečtení   stejnojmenné knihy velmi   těšila. Bohužel jsem při   jeho sledování měla pocit,   že to je úplně jiný   příběh, než v knize.   Chyběla jakákoliv vášeň:   láska, humor i kontrast s   naturalisticky vylíčenými   válečnými hrůzami.   Hollywood ze silného   příběhu zase jednou udělal   nezáživnou sladkobolnou   romanci. Tři hvězdy jsou za   hvězdné obsazení a krásné   autentické exteriéry.
Prometheus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.8.2014
Na film jsem šla celkem   skepticky naladěná, spíš   jako doprovod, než že bych   ho chtěla sama vidět.   Každé další pokračování   Vetřelce bylo horší a   horší, takže pro by právě   prequel měl být najednou   dobrý?
Hutná a   temná atmosféra, hrozivě   vyhlížející technika (k   čemu bude asi potřeba?) a   náznaky neznámé hrozby mě   ale vtáhly do děje hned od   začátku. Nechutností typu   příšerek ve slizu nebo   červíků v očních bulvách   nadávkováno přesně tak   akorát – autooperace a   následné šitíčko Noomi   Rapace nemělo chybu. K tomu   odkazy na bájnou mystiku,   dostatečně nechutný Michael   Fassbender jako robot   závěrečná „velká   bitva“ a otevřený konec   – podle mě výborné   řemeslo, Ridley Scott   nezklamal.
Sorry, ale   jestli někdo od Promethea   očekával „chytré   postavy“ a „inteligentní   dialogy“, tak si asi malinko   spletl žánry a měl spíš   zamířit do jiného sálu na   nějakého Woody Allena nebo   Václava Havla.
Slečna Golem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2014
Absolutně nesouhlasím s   anotací filmu, hlavně se   závěrem, kde je film   hodnocen jako nezáživný a   nudný. Když nic jiného,   film je zajímavý vizuálně,   jsou v něm krásné a   neobvyklé záběry z   pražských střech, kde se   ústřední dvojice schází.   Film nepostrádá vtip,   romantiku ani napětí. V   několika recenzích   zmiňovaní "zlí   kapitalisté" mi ani   nepřišli na mysl. Zkrátka   zamilovaná dvojice bojuje s   padouchy, tak jako v mnoha   jiných romantických   komediích. A tak jako v   jiných filmech tohoto žánru   láska vítězí. Dle mého   názoru neprávem opomíjená   česká komedie.
Výchozí bod (I Origins)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2014
Dokážou vedle sebe žít dva   lidé s úplně odlišným   pohledem na svět? Mladý   vědec, který věří jen   ověřitelným faktům a   dívka, která naopak věří,   že je něco-někdo tam   nahoře, o čem toho víme jen   velmi málo? Romantické drama   je pro tento film podle mě   úzká škatulka. Nechybí   vášeň, láska, tragédie,   humor, módní Indie,   úžasná kamera ani krásná   hudba. Hodně emocí, film   ocení nejen ten, kdo alespoň   v koutku duše přemýšlí o   tom, že my lidi zdaleka   nevíme všechno. Nechápu,   že film zatím nejde do   normální distribuce.

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

8 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Fotbal: Chance Národní Liga 20...

17:20 - 19:30

108 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Hospoda (1996) [TV seriál]

18:55 - 19:30

13 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

13 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Akta 51 (Le dossier 51)

Akta 51
Le dossier 51

Elena Maganini

Maganini Elena

Péter Andorai

Andorai Péter

Lajos Koltai

Koltai Lajos

Když chcípne pes

Když chcípne pes
Když chcípne pes

Ed Decter

Decter Ed

72 ga cho hak

72 ga cho hak
72 ga cho hak

Hammerhead

Hammerhead
Hammerhead

Korytári

Korytári

Naposled navštívené:
Akta 51 (Le dossier 51)

Akta 51
Le dossier 51

Elena Maganini

Maganini Elena

Péter Andorai

Andorai Péter

Lajos Koltai

Koltai Lajos

Když chcípne pes

Když chcípne pes
Když chcípne pes

Ed Decter

Decter Ed

72 ga cho hak

72 ga cho hak
72 ga cho hak

Hammerhead

Hammerhead
Hammerhead

Korytári

Korytári