Duben

Komentáře uživatele fuchsdal

fuchsdal

fuchsdal zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 13
Absolvent (The Graduate)
 
Přidáno: 16.2.2016
Viděl jsem tento film poprvé   a byl jsem překvapen. Muzika,   kterou jsem léta letoucí   znal a miloval, přesto jsem   nevěděl, že patří k   tomuto filmu. Jeden z mých   nejoblíbenějších   herců(Dustin) ve vrcholném   výkonu ve svém prvním filmu   a tak mladičký. Ten se snad   narodil rovnou jako Herec. Co   víc si přát k pěknému   filmovému večeru, že?
Baron Prášil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Tak jsem chytil po dlouhé   době film s Buriánem a musel   jsem plakat. Burian jako otec   dcery a Nový jako jeho   nesmělý, utajený zeť,   smrtelná kombinace. Stačí   pár hlášek a ač je   zřejmé o co jde nejde to   zastavit pláč, pláč a   smích. Excelentní výkon   obou herců doplněn výkony v   době natáčení našich   dalších nejlepších herců   v čele s Marvanem   nepřekonatelný zážitek,   který zažene všechny   chmury. Buriánova imitace   nástrojů nemá obdobu a   další a další špičkové   scény, jedna za druhou.
Collateral Beauty: Druhá šance (Collateral Beauty)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2022
Opět se ukázalo, že Smith   umí hrát. Navíc mu zdárně   sekundují další hvězdy a   nelze říci kdo je z nich   lepší. Ano, konec se +-dal   očekávat, já si   vychutnával cestu k němu.   Možná to někomu přijde   jako ulítlý slaďák, proč   by něco takového jim být   nemohlo a přesto to může   něco dávat, třeba i   přidanou hodnotu.
Grinch (The Grinch)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2012
Na tento film se v době   vánoční vždycky rád   podívám. Jeho základní   myšlenka je tak pravdivá a   přitom hezky poddaná.   Zpracování je fakt na   úrovní. Grinch v podání   Jima je nepřekonatelný,   stejně jako ostatní postavy   dobře vykreslen, výprava a   masky jsou udělány přesně   jak je třeba. Navíc jsou v   tom i emoce patřící k   Vánocům. Korunu tomu všemu   dává český dabing v čele   s famózním(jako vždy)   Zdeňkem Svěrákem   dávající šťavu dokonale   vtipnému a poetickému   překladu. Takže pokud   člověk chce něco vtipného,   ztřeštěného vidět v době   Vánoc a přitom v rámci   blaznivých komedii zažít   kvalitu je to film pro něj.   Dávám 100%-
Tak jsem se podíval opět na   poslední díl celé série a   opět nezklamal jako všechny   díly. Efekty , hlášky a   další atributy na velmi   vysoké úrovní, jen   vynechání některých   souvislostí/vazeb z   originálu(což je problém   celé filmové série) je   leckdy na škodu.
Inferno
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2016
Že jsem musel shlédnout film   s titulky neboť jiná   možnost nebyla a to bylo v   projekci Atmos rušivé. Či   spíše naopak zvuk nedal dost   "času" na čtení,   teda pokud si ho   vychutnáváte. No jsem   přesto schopen tolerovat   danou realitu, obzvláště s   ohledem na kvalitu filmu.   Ohromný zážitek jak po   vizuální či akustický   stránce mne uchvátil i když   jako 3 díl trilogie by v   některých ohledech měl na   víc a byl nejslabší. Ovšem   co mi zásadně vadí a   nemůžu skousnout je kvalita   adaptace předlohy.   Vypuštění některých více   či méně důležitých   pasáží není nic proti   tomu, že byla brutálně   změněna pointa/závěr   filmu, to fakt   nevydýchám.
Pro ty   neznalé zmíním jak to autor   napsal.
Lidstvo je   nakaženo, tudíž jeho   plodnost díky viru je cca   1/3, Sienna přežívá, s   pomocí Roberta uniká policii   a mizí v davu.
Kouzelné hůlky (Magic Sticks)
 
Přidáno: 9.12.2013
Pěkný film bez náročného   příběhu, ovšem s kvalitní   muzikou zaměřenou na   bubnová sóla. Vrcholem pak v   tomto směru je hlavní,   závěrečná scéna, která   je velmi zajímavá a   originální. Kdo má   takovýto filmy rád má se na   co koukat.
Nepřemožitelný Samson (Samson)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.7.2022
Tak jsem zahlédl tuto   "adaptaci"   biblického příběhu.   Stejně jako v případě Noa   jsem byl šokován co se dá   udělat se zajímavým   tématem. Na rozdíl od   zmíněného filmu jsem tento   ani nedokoukal. Vydržel jsem   až do svatby, dál jsem to   zkrátka nedal. Tohle je   úplně jiný příběh,   dokonce ještě víc než Noe.   Naprosto souhlasím s   kritickými komentáři. Jen   bych obzvláště vypíchnul   zde zmíněné Indiány a   Egypťany (nic proti ním),   tady zkrátka nemají co   dělat. Vyjmenovávat další   nedostatky už nemám sílu,   ani prostor.
P. S.   Pelištejec je mnohem starší   než Filištín. Dokonce   hebrejského původu, kdežto   druhé pojmenování je   staročeské cca z doby   Kralické bible. Takže v   originále není o   Filištínech ani zmínka.
Noe (Noah)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.8.2021
Rád se dívám na filmy s   biblickou tématikou a   nebráním se ani   nekonvenčním pohledům na   dané téma, ale v tomto   případě i na mne to bylo   moc. Hned po několika   minutách jsem měl pocit, že   to je natočeno na základě   objednávky nějaké   vegetariánské/veganské   sekty. Další rána přišla   v případě rodiny Noa. Noe   byl vybrán z více důvodů a   tohle byl jeden z nich.

Právě toho dne   vešli Noe i Šém, Chám a   Jefet, synové Noeho, i žena   Noeho a tři ženy jeho synů   s nimi do archy, oni i   všechna zvěř rozmanitých   druhů, všechen dobytek   rozmanitých druhů, všichni   plazící se zeměplazi   rozmanitých druhů i všechno   ptactvo rozmanitých druhů,   každý pták, každý   okřídlenec. Vešli k Noemu   do archy vždy pár po páru   ze všeho tvorstva, v němž   je duch života.
Genesis 7,13-15

Takže jakožto adaptace   předlohy tento film je   totální fiasko a to i s   přihlédnutím k možnosti   autorské invence tvůrců.   Toto už je jiný příběh,   než z kterého vzešel.
Z důvodu výše   uvedeného dávám pouze 3   hvězdičky. Dvě za herecké   výkony, které s ohledem na   obsazení se daly   předpokládat, a za   zajímavé efekty. Jednu pak   za několik zajímavých   invencí, které by nerušily   ani v původním příběhu.   Konkrétně za Tubal-Kaina a   jeho lid, pomocí kterého   byla krásně vykreslena   zvrhlost tehdejšího lidstva   a vlastně i toho dnešního.   Jen kdyby se nedostal na tu   archu, to byl další rušivý   prvek. Tato hvězdička je   také za padlé anděly a za   oázu pro Noa. Více pozitiv   na tomto díle nevidím a   tím tak končí můj   příděl hvězdiček.
Odvážná hyena 2 (Long teng hu yue)
 
Přidáno: 19.12.2013
Nic moc, občas zajímavé   momenty, sem tam vtipné. Pár   akcí dobrých,   obzvláště(relativně) ta   poslední. Jackie jak bylo   již řečeno měl i lepší.   Teda když je něco 2,...   očekávám návaznost na   předchozí. Tady to ovšem   neplatí, spíš to jde proti   sobě. No vlastně je tam   návaznost, několikrát   stejné akce
Tenkrát na Západě (Once Upon a Time in the West)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2012
Tak jsem opět zhlédl tento   film, pokolikáté už a opět   mne dostal. Před mnooha lety   jako malý když jsem ho   zhlédl poprvé uchvátil mne   svým zpracováním,   atmosférou, příběhem,   hereckými výkony a v   neposlední řadě hudbou   Morriconeho. Jeho ústřední   hudební motiv byl a zůstal   jedinou melodii kterou jsem se   naučil zpaměti zahrát hned   po té co jsem si pořídil   vhodný nástroj. Hraju   příležitostně do dnes, ale   bez jakéhokoliv dalšího   doprovodu zvládám jenom toto   a rád. Zkrátka   nepřekonatelný film na   který vždycky zaberu i po   tolika desítkách let.
Teorie všeho (The Theory of Everything)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2020
Hawkinga jsem znal z různých   reportáží apod. v jeho   pozdějším věku, zajímal   mne, ale že byl za mlada   zdráv jsem netušil. Tento   film mi rozšířil obzory a   zásadní měrou k tomu   přispěli i herecké výkony   v čele s Eddie Redmaynem.   Jeho projev mi od první   chvíle přišel tak   autentický a shodný s   předobrazem až mi   přecházel mráz po zádech.   Rozhodně ovšem musím   zmínit i dabing na, v   dnešní době, až nevídané   úrovni, který měl také   svůj podíl na celkovém   dojmu.
Vinnetou (Winnetou)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2017
Chudák May se po posledním   filmovém zpracování jeho   díla se musí obracet v   hrobě. Mám pročteny i   prokoukány všechny mayovky   co kdy u nás byly dostupné,   ale co vzniklo teď je   všechno možné jen né   mayovka. To, že z Old   Shaterhanda, ač autor sám   implicitně nikdy, nikde tak   neučinil, udělali Maye   samotného je přípustně,   vždyť je známo o něm, se s   ním v podstatě   ztotožňoval.
Začátek byl dokonce   zajímavý, neboť bylo   přidána cesta hrdiny na   západ, avšak tím pozitiva   končí, zhruba při prvním   kontaktu s indiány. Autorova   poetika je pryč, ztrácí se   některé   postavy(Kleki-petra), jiné   umírají, jsou zabiti, dřív   než mají(Inču-čuna -   místo Kleki-petry), další   mění charaktery(Sam Hawkens)   a o ději samém ani   nemluvě(osvobození Vinnetoua   se změní na zachránění   když umírá zraněn ze   spáru smrti). Takových změn   je v tom co jsem viděl   povícero a vše tvrdě   tlačeno do nadměrné   akčnosti. Jestli to bylo   myšleno jako parodie, tak se   to nepovedlo, viděl jsem   různé parodie i na téma   Vinnetou & co a rozhodně   lepší. Zkrátka jsem toto   zpracování nezkousl,   nelíbilo se, ani jsem nebyl   schopen dokoukat první díl a   při pokračování radši   přepnu jinam.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377360
Obsahů a biografií: 178512
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10