Cerven
ohodnotit

Obsah filmu 11. září 2001: Čas krize

 
Tento snímek lze charakterizovat jako dokumentární rekonstrukci. Jeho děj zavádí diváka do osudových dopoledních hodin dne 11. září 2001. Do Severní a Jižní věže Světového obchodního centra došlo k nárazu unesených letadel. Během několika desítek minut se obě věže zřítily a pohřbily pod svými troskami tisíce mrtvých. V tom okamžiku se změnily dějiny nejen New Yorku, Spojených států, ale vlastně i celého světa. Sledujeme minutu po minutě kroky prezidenta George Bushe, od chvíle, kdy je informován o teroristických útocích na USA. Třetí letadlo zasahuje Pentagon, jen poslední čtvrté míjí cíl (snad Bílý dům?) a zřítí se v Pennsylvánii. Z minuty...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.9.2010
Uznávám, že ve stínu United 93 a World Trade   Center tento snímek rozhodně nemá šanci   obstát jako skutečná výpověď o událostech z   11. září 2001. Má hodně nedostatků, chybí   mu přirozená autentičnost, kterou oba   jmenované filmy mají. Ale neztotožňuji se s   tím, že by to měl být vyloženě odpad.   Nedávno jsme se s mým přítelem bavili o tom,   jak nás mnohdy udivují postoje lidí k Americe.   Názory bychom rozdělili na černé a bílé.   Jsou tací, kteří cokoliv, co je americké,   okamžitě zavrhují a opovrhují tím, o USA   neřeknou dobrého slova a i významné americké   osobnosti (nemyslím jen politické!, ani já   nejsem příznivec Bushe), které se nějak   zapsaly do dějin, jsou považovány za zrůdy jen   proto, že si dovolili se narodit jako   Američané. A druhá skupina zase naopak   fanaticky obdivuje cokoliv amerického, znám   osobně i pána, který jakékoliv téma (byť by   se jednalo o shnilé listí na kompostu) převede   na Ameriku a tluče každému do hlavy, kterak je   tam úžasný život. Ani tato zfanatizovanost   není podle mne dobrá. Na Spojené státy   pohlížím spíše z neutrálního hlediska.   Udělaly ve světové politice hodně   negativního, ale příčí se mi na druhé   straně říkat, že cokoliv, co je americké, je   špatné. I přes veškeré nesympatie k   prezidentu Bushovi jsem mu rozhodně nezáviděla   jeho pozici, jakou musel zaujmout těsně po   teroristických útocích. Nemyslím si, že se v   tu chvíli považoval za spasitele svého národa,   spíše to bylo opačně - národ se obracel ke   svému prezidentovi a hledal pomoc a pomstu za   své mrtvé...nevím, nechci soudit, ono se dobře   soudí z klidu domova, když se nás tragické   události bezprostředně netýkají, než   kdybychom se sami stali jejich součástí. Pokud   jde o snímek samotný, já jsem z něj měla   dojem spíše opačný, Bush se mi zde nejevil   být vylíčený jako zachránce a hrdina, spíše   na mě působil rozpačitě, jakoby sám   nevěděl, jak se správně rozhodnout. Nezískal   tím ale ani mé sympatie, ani nesympatie, ani   filmaři nemohli stoprocentně v tomto hraném   dokumentu vylíčit minutu po minutě a myšlenky   prezidenta, jak se vše opravdu odehrálo. Film   sám o sobě má v mnoha ohledech nedostatky,   působí místy chaoticky, přesto jej hodnotím   jako lehký nadprůměr i ve snaze o neutralitu a   objektivitu k citlivým událostem, o nichž   hovoří.
Steve997
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Dost velká nuda, ale co je horší, dělají tu z   Bushe pomalu superhrdinu, který spasí ameriku a   celý svět. Je fakt že tragédie z 11.září   zasáhla celý svět, ale takhle na ní propagovat   ameriku a její "hrdiny" je trochu   slabé.
pavel.potkan
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Že by cenzura
Nevím proč, ale mám divnej pocit, že cenzura   funguje už i tady. Už je to nějakej pátek, co   jsem tady psal k tomuhle rádoby filmu dost   negativní komentář. Tak jsem si takhle   vzpomněl, že se kouknu co a jak a ejhle -   komentář smazaný...
BinLADIN
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Je velká škoda že Amerika tak brzo   zapomněla na svou tragediji a natočila tak   slabej dokument o tragické události
Reklama
Rocky4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.7.2009
Jeden z mnoha filmů o 11. září. Nicméně   jeden z těch nejslabších. Viděl jsem asi před   5 lety a stačilo. Film se věnuje hlavně   příběhu teroristů před nálety.
Jen chci   dodat, že oficiální verzi útoku na New York   už delší dobu nevěřím.
Petr1984
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Zdá se, že přiznat se veřejně k tomu, že mě   film zaujal, je jako jít na šibenici. Samý   odsuzující komentář. Jenže mně to nepřišlo   špatné. Zdůrazňuji, že Bush není mou   oblíbenou osobností a jistě sám napáchal zla   víc než dost. Jenže tragédie, co se stala 11.   září 2001, byla především o obyčejných   lidech a o situaci, která se ten den odehrála.   Dění v Bílém domě k tomu patřilo, ať už   máme na Bushe názor, jaký chceme. Mně tento   film přišel jako výborná dokumentární   rekonstrukce. Případné americké velikášství   v tom nehrálo roli.
veverka-zrzka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.12.2008
??? ANO ???
Nechápu, proč filmaři dělají z 11. září   takový poprask. Zasáhlo to celou zem, když   Newyorkská dvojčata spadla k zemi, ale film a   ještě tam tolik propagovat terorismus? Místo,   aby se s tím něco začalo dělat, aby nějaká   Al-kajda či jak se ta teroristická organizace   jmenuje, nemohla znovu zaútočit. Ale to je jen   volné tlachání do větru. Místo toho radši   udělají film, aby světu poukázali, jak Newyork   trpí.
xerno2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.7.2008
Nikdo by si z této tragédie neměl dělat srandu   - toto se tak musí nazvat, jelikož horší   dokument na tohle téma udělat už nemohli !!!   Jsem absolutně znechucen, kdo by chtěl takovou   pitomost vůbec koupit ??? Naprosto samosřejmě   naše nejhorší a nejkomerčnější televize -   NOVA !!! Za to by se mělo zavírat, ještě, že   to dávaj v čase menší pozorovatelnosti, v   opačném případě bych se neudržel a tu svou   bednu zvanou televizor roztřískal na padrť !   Jak se mohou být amíci tak panovační a   samolibí ?! Pche...
Z tragédie se nedolují   peníze prosím, a kdo to dělá, je ten   největší zlořád na tomto poďobaném světě   prorostlém takovými pijavicemi, které se jen   vezou a když můžou, začnou vysávat, dokut   neprasknou. Chcípněte   vyžírkové!
Samozřejmě je mi líto obětí,   cítím s pozůstalymi a plivu na radikalistický   teroristy poháněný utopickými myšlenkami, jen   že exituje více dokumentu, které nám to   řeknou lépe. Tak si říkám, jestli toto taky   nedělali egoističtí lidé s utopickými   myšlenkami. O teroristech ani slovo, ale režie a   produkce evidentně byla ovládána slaboduchými   jedinci! Jen tací mohou zveřejňovat své   povrchní a diskreditující myšlenky.
Reklama
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Dá se obdivovat zpracování
takového lidského hnusu a hajzlovství, jakým   byly události toho dne? Ani náhodou, těm   bastardům bych nevěnoval ani minutu na to, abych   se obtěžoval zpracováním jejich příběhu.   Jsou pro mě odpad. Ale jinak ten film působí   jak má, otevírá staré rány a vyvolává v   lidech stejnou nenávist, o níž jsem se právě   zmínil ve svém přípdě.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6660minih6660Doktor smrt (2005) 
The Final Patient n
minih46636minih46636Kadetka Kelly (2002) [TV film] 
Cadet Kelly n
minih24631minih24631Přijela k nám pouť (1973) 
n
minih12193minih12193Mazací hlava (1977) 
Eraserhead n
minih49599minih49599Faces of Death (1978) 
n
minih19596minih19596Starci na chmelu (1964) 
Starci na chmelu n
minih9284minih9284Jak se budí princezny (1977) 
Jak se budí princezny n
minih15523minih15523Pat a Mat (1976) [TV seriál] 
...a je to! n
minih20219minih20219Šišouni v New Yorku (1993) 
Coneheads n
minih36654minih36654Okno naproti (2003) 
La finestra di fronte n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
11. září 2001: Čas krize (2003) [TV film]dopisovateldopisovateldopisovatel
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dale Malley

Malley Dale

Ženy, víno, Hvar

Ženy, víno, Hvar
Ženy, víno, Hvar

I Cover Chinatown

I Cover Chinatown
I Cover Chinatown

Two Years Before the Mast

Two Years Before the Mast
Two Years Before the Mast

Theodore von Eltz

von Eltz Theodore

West of Broadway

West of Broadway
West of Broadway

Tři mušketýři (Les trois mousquetaires: I. Les Ferrets de la Reine,         II.  La vengeance de Milady)

Tři mušketýři
Les trois mousquetaires: I. Les Ferrets de la Reine, II. La vengeance de Milady

Bernard Woringer

Woringer Bernard

Ali MacGraw

MacGraw Ali

Jenny Fulle

Fulle Jenny

Naposled navštívené:
Dale Malley

Malley Dale

Ženy, víno, Hvar

Ženy, víno, Hvar
Ženy, víno, Hvar

I Cover Chinatown

I Cover Chinatown
I Cover Chinatown

Two Years Before the Mast

Two Years Before the Mast
Two Years Before the Mast

Theodore von Eltz

von Eltz Theodore

West of Broadway

West of Broadway
West of Broadway

Tři mušketýři (Les trois mousquetaires: I. Les Ferrets de la Reine,         II.  La vengeance de Milady)

Tři mušketýři
Les trois mousquetaires: I. Les Ferrets de la Reine, II. La vengeance de Milady

Bernard Woringer

Woringer Bernard

Ali MacGraw

MacGraw Ali

Jenny Fulle

Fulle Jenny