Cerven
ohodnotit

17 hodin

23-F: la película

Další název:
17 hodín
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
97 minut
„Když se tvoří historie, rozhoduje každá minuta.“
Popis / Obsah / Info k filmu 17 hodin
Španělský režisér Chema de la Pena se zkušenostmi s tvorbou dokumentárních filmů tentokrát přináší rekonstrukci dramatických faktů na pozadí politického převratu 23. února 1981 ve Španělsku, o kterém se doteď mlčelo. Snímek 17 hodin je vůbec první film, který se snaží komplexně zobrazit události z období násilného španělského převratu od převzetí kongresu až po sesazení jednotlivých poslanců.

Na jedné straně barikády stojí Terejo a jeho muži a na druhé král, který se snaží ze své pozice řídit vojenské a civilní síly. Mezi nimi se ocitá námořnictvo a armáda, z nichž každý tahá za své nitky. A zbytek Španělska žije a jedná podle toho, co slyší v rádiu a co vidí v televizi. V Penově filmu sledujeme a znovu prožíváme 17 hodin, které otřásly základem mladé španělské demokracie.

Snímek byl nominovaný na cenu Grand Prix na MFF ve Varšavě a Juan Diego, který ztvárnil postavu Alfonse Armadu, na národní filmovou cenu Goya.

Zdroj: Film Europe CZ


Popis / Obsah / Info k filmu 17 hodin
„Každá minúta rozhoduje, ak ide o vytváranie histórie.”

Španielsky režisér Chema de la Pena so skúsenosťami s tvorbou dokumentárnych filmov tentoraz prináša rekonštrukciu dramatických faktov na pozadí politického prevratu 23. februára 1981 v Španielsku, o ktorom sa doteraz mlčalo. Snímka 17 hodín je vôbec prvý film, ktorý sa snaží komplexne zobraziť udalosti z obdobia násilného španielskeho prevratu od prevzatia kongresu ako predvoja až po zosadenie jednotlivých poslancov.

Na jednej strane barikády stojí Terejo a jeho muži a na druhej zase kráľ, snažiaci sa zo svojej pozície riadiť vojenské a civilné sily. A medzi nimi sa ocitne námorníctvo a armáda, z ktorých každý ťahá za svoje nitky. A napokon celé Španielsko žije a koná podľa toho, čo počuje v rádiu a čo vidí v televízii. V Penovej snímke sledujeme a znovu prežívame 17 hodín, ktoré otriasli základmi mladej španielskej demokracie.

Film bol nominovaný na cenu Grand Prix na MFF vo Varšave a Juan Diego, ktorý stvárnil postavu Alfonsa Armadu, na národnú filmovú cenu Goya Award.

Film Europe SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

06:59 - 09:00

90 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Magický Omán

07:50 - 08:40

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

08:20 - 09:35

9 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:00 - 08:30

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mariano Venancio

Venancio Mariano

Naposled navštívené:
Mariano Venancio

Venancio Mariano