Cerven
ohodnotit

5 pekelných mužů

5 per l'inferno

Další název:
Pět pekelných mužů / Five Into Hell / Five for Hell
Žánr:
Země:
Rok:
1969
Délka:
89 minut
„Sebevražední špioni dobývají nacistickou pevnost.“

Obsah filmu 5 pekelných mužů

 
Hvězdy stříbrného plátna Klaus Kinski a John Garko excelují ve válečném dramatu o hrstce statečných vojáků, kteří se snaží proniknout do centra německého velitelství. Americký nadporučík Hoffman je pověřen životně důležitou misí – s dalšími čtyřmi druhy má proniknout do fašistické pevnosti Villa Verde a z přísně střeženého sejfu pořídit kopii nacistického plánu „K“. Téměř nesplnitelný úkol se daří naplňovat také díky půvabné německé dívce Helze, která je americkou špionkou. Společnými silami pronikají do Villa Verde, kde musí čelit několikanásobné přesile, vedené fanatickým kapitánem SS Muellerem (KLAUS KINSKI). A brzy je jasné, že tato...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2016
Typický válečný příběh o malé jednotce   skládající se tentokráte z pěti mužů   snažící se proniknout do centra německého   velitelství avšak v typickém italském   provedení. Nevím jestli by bylo vhodné použít   přívlastek ´Spaghetti´, ale je fakt, že   motivů ze Spaghetti westernů tu je více než   dost. A nejen to. Dnešní divák to sice už   tolik nerozpozná, ale je tu i spousta odkazů či   citací na různé snímky své doby. Asi   nejznámější je ´Angelika´. Ano, zní to   podivně, ale je to tak. Jeden záběr jakoby byl   z Angeliky přímo vystřižený. Který to je? To   bych už prozrazoval moc. Dále je na příběhu   patrný ledabylý humor známý spíše z   francouzské kinematografie. Takže co z toho   nakonec vzniklo? Zajímavý snímek bohužel   velice těžko uchopitelný, neboť dnešní   divák má ohromný problém pochopit cíl   tvůrců takového ražení. Má se to brát   vážně nebo s odstupem, jde o zábavu či   komedii nebo se to jen prostě nějak nepovedlo?   Každopádně snímek značně zestárnul, takže   ony citace z různých snímku už tolik   nevyniknou a tak mnohé scény již vypadají   nejen podivně, ale i značně až amatérsky. Za   shlédnutí však ještě stále stojí, už z   principu historie Itálie v době války a jejího   pohledu na americkou armádu v 60.letech.
Erkul
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Dlouho jsem přemýšlel, kdy jsem naposledy vidě   něco tak naivně přitroublého. Zkrátka je to   jedeno z béček, které wsi přivlastnilo   válečnou story. Ztracený čas se jmenuje Five   for Hell.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Hloupoučké, naivní, dětské. Chvílemi jsem   měl pocit, že sleduji komedii nebo parodii. Ale   zase musím přiznat, že to mělo švih a o akce   není nouze. Mimo to se ale také na diváka valí   nesmysl za nesmyslem. Ale protože jsem se bavil,   nedávám nulu i když vím, že snímek již   podruhé nevyhledám. Tak to dopadne, když   člověk zahne oblíbenému žánru. 31102010
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Tento italský film by spíše měl být označen   jako dobrodružný. Ta válka je jen jakousi   kulisou k nevěrohodnému příběhu. Ač se filmu   účastní i hvězdy stříbrného plátna, je to   béčko. Kinski zde hraje zase dalšího   záporňáka a taky tak nakonec skončí. Napřed   si však užije.
Reklama
řepešínský
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.4.2009
z italských válečných archivů byla vyjmuta   příhoda, kdy se pětice vojáků snaží dostat   k ceným informacím z plánu "k", jenž   jsou uloženy v sejfu nacistické vily Verde;   stručný nástin děje, na jehož základě   vzniknul koncem 6o. let film 5 pekelných mužů.   Prostinký, ale skutečný námět z historie   filmaři však na filmovém pásu zcela promrhali.   určitě zajímavý příběh ale autoři   převedli v nezáživné snímání pětice   vojáků tak, že diváka zaujmou snad pouze   scény s použitím minitrampoliny. Protože   hudebním motivem zmiňovaného vojenského   kvinteta je jakási variace na cirkusovou znělku,   je výsledný efekt v konkrétních scénách   zcela opačný. Film 5 pekelných mužů,   postrádá pekelný spád a pokus o záchranu   činí posledních zhruba 3o minut, kdy kinski   coby hlavní fašoun nechá popravit ženu s níž   strávil celou noc, protože mu asi dojde, že je   špionka, i když to si musí divák domyslet   sám; a kdy většina hlavních hrdinů za svůj   úkol zaplatí životem.
cicis
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Talianska paródia , veselohra ? Pripomína mi to   sovietske filmy z mojich študentských čias keď   dvaja mužíci vystrieľali zo skrýše v kukurici   celú nemeckú divíziu.Ešteže tvorcova sú   odborníci - talianska armáda bola jednou "   z najstatočnejších " , vyprášili ich   ešte aj málo ozbrojení domorodci z Abesínie   (Etiópia)
Chrustyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Obával jsem se nudné podívané ale film mě   docela překvapil. Nejedná se o žádný trhák   ale rozhodně se jedná o snímek, který dokáže   zabavit. Ústřední pětičlenná parta je   sestavená ze samých sympaťáků Klaus Kinski   jako jako německý kapitán taky docela ujde. A   navíc závěrečná přestřelka dá vzpomenout   na tupé bezmozkové akčňáky 70. a 80. let a ty   já rád.
moldovan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.7.2008
Celkem souhlasím s komentářem od Faye, snad   bych dodal, že jde o slabší odvar filmu Tucet   špinavců a pod. Ale to už je pro italské   "válečné" filmy konce minulého   století dost typické. Snad jenom Klaus Kinski   stojí za zhlédnutí v tomto filmu.
Reklama
Faye
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Parta pěti pekelných mužů s trampolínou ( a   ta trampolína je snad jediná originální věc v   tomhle filmečku) poskakuje po Itálii, aby   vybrala skopčákům sejf. A jelikož Němci jsou   naštěstí ( naštěstí pro těch 5 cirkusáků)   úplně pitomoučcí a naprosto neškodní ...   „Hej, knedlíci ! Buďte hodný, hodný „   …. mohou naši udatní amíci hrdě nosit na   nepřátelském území i svoji uniformu :-))).  
P.S. V hlavičce filmu bych žánr válečný   spíš nahradila slůvkem parodie.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih111187minih111187Nezdařené zálety (1927) 
Love 'Em and Weep n
minih46986minih46986O princi, který měl smůlu (1989) [TV inscenace] 
O princi, který měl smůlu n
minih170519minih170519Sviňa (2019) 
Sviňa n
minih31970minih31970Adamovo žebro (1949) 
Adam's Rib n
minih2923minih2923Američan (1969) 
L' Américain n
minih162064minih162064Úniková hra (2019) 
Escape Room n
minih50932minih50932Jak si pan Pinajs kupoval od kocoura sádlo (1996) [TV inscenace] 
Jak si pan Pinajs kupoval od kocoura sádlo n
minih157053minih157053Sněžná past (2018) 
Braven n
minih5617minih5617Četník v New Yorku (1965) 
Le Gendarme a New York n
minih96085minih96085Tři chlapi a dáma (1989) [TV inscenace] 
Tři chlapi a dáma n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
5 pekelných mužů (1969)5 pekelných mužů (1969)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Piotr Machalica

Machalica Piotr

Andrew Jacobson

Jacobson Andrew

Iain Mitchell

Mitchell Iain

Den cvoka (Dzień świra)

Den cvoka
Dzień świra

Přátelé na sirkách

Přátelé na sirkách

Crypto

Crypto
Crypto

Naposled navštívené:
Piotr Machalica

Machalica Piotr

Andrew Jacobson

Jacobson Andrew

Iain Mitchell

Mitchell Iain

Den cvoka (Dzień świra)

Den cvoka
Dzień świra

Přátelé na sirkách

Přátelé na sirkách

Crypto

Crypto
Crypto