Cerven
ohodnotit

500 dní se Summer

(500) Days of Summer

Další název:
Byla jednou jedna láska / 500 Days of Summer (SK); 500 dní so Summer (SK)
Rok:
2009
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
8.10.2009
„Ona nevěří v lásku, on ji miluje“

Komentáře k filmu 500 dní se Summer

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Leeslie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2010
Velmi zvláštní film.Dalo by   se říci,že když si   přečtete popis k filmu,tak   vás to spíše odradí.Je to   obyčejný film o dvouch   lidech,kteří spolu   prožívají "milostný   vztah",to je v podstatě   všechno,co k popisu jde   říci...Každopádně v   tomhle jeho kouzlo   nespočívá.To ztvárnění   je opravdu   dehberoucí.Neustálé   střídání dní,nálad   hlavního hrdiny,střídání   radosti a deprese...V   člověku to opravdu zanechá   mnoho.A ve mně to zanechalo   ještě více,protože jsem v   Tomovi viděl sám sebe...A   když vidíte ty dokonalé   herecké výkony,tak opravdu   nemůžete dát méně než   deset bodů.Moje   srdcovka...

NEJLEPŠÍ SCÉNY:
Tancovací scéna na You   Make My Dreams,Muzeum s   hovínkem:-),Penis!,Očekává   ní/Realita,...
Pavka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Teda, tenhle film mi dal   opravdu pořádnou facku!   Můžu jen říct, že 500   days of Summer je pro mě   největší překvapení roku   2009. Skvělá hudba, herci a   ta pravdivost ...au :-)
zidja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2011
J. G. Levitt mě hodně zaujal   ve Sweet Jane (kterou jsem   viděla někdy v 90. letech) ,   od té doby ho trochu sleduju   a na tenhle film jsem se   opravdu těšila. Často se na   nějaký film těším a pak   jsem zklamaná, ale tady se   zklamání nekonalo. Naopak,   film byl ještě lepší než   jsem čekala.

Jsem tedy dost ovlivněná   tím, že jsem se v postavě   Toma viděla.
Podle   mě by mělo být víc   romantických filmů, které   jsou opravdu ze života, kdy   prostě nezískáme toho, o   kom si myslíme, že je ten   pravý.

Ve   filmu je několik top scén,   ale ty už tu byly popsané.   Moc ráda se na to podívám   znovu a znovu...
oxyz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Klid je asi to správné   slovo, které jsem hledala pro   vyjádření svého pocitu z   tohoto filmu. Přes veškeré   to skryté napětí, kterého   je film plný. Oba hlavní   protagonisté jsou   uvěřitelní. Příběh je   reálný. To, že sníme o   osudové lásce, nic neubírá   na kvalitě samotného   života, kdy dny jsou jeden   jako druhý bez výbuchů   hvězd. Postřeh, že moře je   plné ryb, byť někdy jde jen   o paví očka, je pro mne   jedním z mnoha momentů, kdy   mne film "dostal".   Joseph Gordon Levitt jako Tom   je pro mne překvapením. V   roli působí excelentně!
Zabuza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2009
"Az desivo   skutnocne." Takyto som   mal pocit po pozreti. Jeden z   najlepsich 'romantickych' (ak   sa vobec da nazvat   romantickym) filmov co som   videl za poslednu dobu. Herci   sa vyborne stotoznili s   postavami a podali excelentny   vykon, zhltol som im to aj s   navijakom. A Zooey...tej by   som tiez neodolal, tu proste   "zerem."
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2012
(500) Days of Summer
500 dní se Summer má všude   dosti dobré hodnocení a po   shlednutí musím říct, že   se nedivím. Romantická   komedie, která není tak   typická jako většina   romantických filmů. Dle   mého názoru je tenhle film   opravdu ze života a poukazuje   na někoho kdo věří na   pravou lásku a naopak na   někoho kdo nevěří, takhle   dvojce je rozhodně   zajímavá. Film nemá jen   dobrý příběh, ale také   soudtrack a také herecké   obsazení. Zooey Deschanel   jsem už viděla v několika   filmech, a musím říct, že   se mi dostala pod kůži,   takže na ní pravidelně   koukám v seriálu New Girl.   Co se týče Josepha   Gordona-Lewitta tenhle herec   má talent o tom není pochyb,   řadím ho mezi jednoho z   nejlepších herců vůbec a   ve filmu neměl chybu a s   Zooey tvořili vynikající   pár.Co ještě dodat, má   oblíbená scéna se nachází   na konci filmu :-)500 dní se   Summer můžu rozhodně   doporučit, i když věřím,   že každý filmu nepřijde na   chuť.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2013
500 dní se Summer
Jsou lidi, kteří   nepočítají svůj vztah na   měsíce a roky, ale na dny.   Kamarád měl na to dokonce   aplikaci v mobilu a společně   se svojí přítelkyní   slavili 100 dní co jsou   spolu, 200 dní a tak dále.   Osobně jsem to také jednou   vyzkoušel a slečnu jsem   pozval na oslavu stého dne,   avšak moc s úspěchem se to   nesetkalo.
V   romantické komedii 500 dní   se Summer nahlédneme do   obyčejného vztahu, který   nepřečnívá kýčovitě   zamilovaností (aspoň tedy z   jedné strany) a ukazuje nám,   jak to i někdy může vypadat   (a dost často i vypadá).   Přesto že se jedná o žánr   kterému spíše holdují   holky a kluci se na něj   dívají spíše z povinnosti,   u (500) Days of Summer jsem se   nenudil. Může za to i   herečka Zooey Deschanel,   kterou jak hlavní hrdina   popsal, není výjimečně   krásná, není výjimečně   sexy, přesto je to ale holka,   na které můžete celou dobu   očit nechat.
Rozhodně   pro nenáročného diváka   jako oddychovka můžu   doporučit. Večer, když   není kam zajít (nebo to   peníze nedovolují) se   rozhodně vyplatí s partnerem   tento film prubnout...
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2012
500 dní...
Ani nevím proč už jsem si   to nepustil   dřív?Neotřelá,příjemná   (ne)romantická   komedie.Nejvíc se mi líbilo   věnovaní autora hned na   začátku filmu,slečna o   který film je,a které ho   věnoval musela mít   radost.Mě se to   líbilo,zajímavej příběh   který si na nic   nehraje,takhle to v životě   prostě chodí,žádná   přiblblá červená   knihovna.Skvělá ustřední   dvojice herců které mám v   oblibě.Výborné jsou i   doprovodné songy.Já byl   snímke potěšen a jednou se   na něj mrknu určitě   znova.Za mě 80%
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2009
Letos asi největší   překvapení které se k nám   přes oceán   dostalo...Všechno jakoby   spolu souvyselo, scénář,   režie, kamera   soundtrack...Úplně jiný   druh romantických komedií,   kdy se žádný „šťastný   konec“ nekoná, alespoň v   tom správném slova   smyslu...Netradiční   zpracování - zvláště se   mi líbila pasáž realita /   očekávání...Musím také   říct, že jako u jedné z   mála současných komedií s   nádechem romantiky mě   nevytočil závěr...Celkově   to v sobě mělo   "něco", pomyslný   náboj, který film posunuje   "někam jinam"...A   navíc se film probojoval do   Top 250 na IMDB...To už musí   přece něco znamenat!!!
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Velice milá a netradičně   pojatá romantická komedie a   rozhodně nadprůměr ve svém   žánru, navíc na slunečnou   Summer se opravdu krásně   kouká a tak to okouzlení   hlavního hrdiny je opravdu   uvěřitelné. A sledování a   změna pohledu den ode dne je   svěží. Velmi příjemná   podívaná.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Po létě přijde podzim, po   podzimu zima, a tak dále.   Jestli je to osud? Pche, o tom   bych si dovolil polemizovat,   ale budu tolerantní a nechám   to na Vás. Stejně můžete   věřit na pravou lásku a   trpně čekat na úder blesku,   i když se Vaše představy a   přání možná ukáží jako   liché. Podobně tolerantní   je i tento film. Nic do Vás   nehustí, pouze s neobyčejnou   věrohodností zaznamenává   vývoj jednoho vztahu, v   němž není nic jednoznačné   a jednoduché. A pozor,   důležité otázky: co   přesně si představujete pod   pojmem „vztah“ , kde   začíná a kde končí, jaké   jsou jeho limity? Film Vám   nabídne několik možných   odpovědí na každou z   otázek a poskytne Vám   možnost volit. Shoda,   například s Vaším   protějškem, však není   zaručena. A závěr je   výborný a   volnomyšlenkářský. Filmu   rozhodně nechybí kvalitní   technické zpracování, vtip   a skvělí herci, především   Joseph Gordon – Levitt v   hlavní roli předvádí   naprosto skvělý výkon.   Scénář sám o sobě není   nijak zvlášť originální.   Jeho největší plusy tkví v   PŘIROZENOSTI a   DŮVĚRYHODNOSTI, které   umožňují, obzvlášť v   druhé půli, vtažení   diváka do příběhu.
cora22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Joseph Gordon - Levitt to   rozohral a roztancoval v   príbehu, ktorý nie je o   láske, aspoň nie o tej   naplnenej..we´re going to   these meetings, but we´re not   doing any meeting..we´re   trying to be faithful, but   we´re cheating..tak už to   býva, nie vždy to zaiskrí   na oboch stranách, ale nebol   by to americký film, aby   nemal svojho hrdinu...I´m the   hero of the story, don´t need   to be saved... smutné konce   prežili mnohí, ale ak som to   pochopila správne, tento   príbeh skončil predsa   šťastne!, alebo nie?   takže...open wide, here comes   original sin...PS: a   soundtrack má u mňa plných   **********
tschiggi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Nejde o romantiku, spíše o   popis jednoho vztahu, kde jsou   jednotlivé dny vztahu   poskládány na přeskáčku.   Takže se střídá   počáteční zamilovanost v   příštím záběru se   vztekem a smutkem z rozchodu.   Hlavní mužská postava byla   výborná, postava Summer mě   vůbec nezaujala, i když   jistá netuctovost se jí   přiznat dá. Každopádně je   ten film i ukázkou toho jak   to vypadá, když ve vztahu je   překotně zamilován jen   jeden a tahá tak za kratší   konec.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2015
Toto není romantický film s   happyendem, zazní v prvních   minutách filmu... a je to   tak. Přesto celýpříběh   vyznívá pozotovně, že pro   každého je v životě   nachystáno to, co vkládá a   co očekává.. a nebo naopak   to, co vlastně vůbec   nečeká.
V růběhu   zaznípár nečekaných   mouder, jinak film dobře   balancuje na hranic romatiky a   ironie (snad to bylo   chtěné)... nijak extra   nevyniká, ale taky neuraí,   nenítrapný. Dobrá, slušná   oddychovka.

A   opět: Joseph Gordon-Levitt   taaaak není můj typ :(
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2016
Líbilo se mi, že to nebyla   sladká lovestory a ten   zmatený děj na přeskáčku   a některé vizuálně   neotřelé scény dělají z   filmu zajímavý počin. Jinak   hrdinové za pozornost moc   nestojí. Ona mrcha, co si   hraje s mužskými city a on   totální slabošské pako,   které sebou nechá mávat.   Nejvíc mi byla odporná   scéna v práci, kdy kvůli   svému "neštěstí"   riskuje kariéru, to   nepochopím, jak se někdo   vůbec může dostat do   takového stavu. Ovšem toho   šéfa bych fakt chtěla   (Clark Gregg je sexy).
x-gill
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2010
komedie z běžného života
Od této pohodové komedie   jsem vůbec nic nečekala,   což určitě napomohlo tomu,   že se mi film ve finále   líbil. Film není zpracovaný   zrovna megazábavným stylem   (film jsem měla rozkoukaný   na více dní), tže občas   můžete mít chuť provádět   při sledování dalších XXX   věcí zároveň:))Námět je   nicméně zfilmovaný trefným   způsobem. Nejvíc se mi   určitě líbila závěrečná   část (konečně trochu   změna od ostatních   amerických romantických   komedií:))) a pak mě dostala   úplně poslední věta filmu   :-)))
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Pořád jsem přemýšlel v   jaké branži pracuje hlavní   hrdina Tom. Po půlce filmu   jsem přišel na to, že je   reklamní textař, docela   pohodová práce. Jinak   zajímavé přeskakování   děje podle jednotlivých   dní, ale ne originální. A   opravdu přesvědčivá Zooey   Deschanelová.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2012
500 dní se Summer
Kdykoliv vidím u filmu žánr   romantický, tak to začíná   smrdět průserem, nicméně   si řeknu, že může jít   třeba o výjimku, tak film   risknu. Bohužel tady se o   výjimku nejednalo. Děj mě   opravdu moc nebavil. Sem tam   se tu mihne nějaká ta   úsměvná scénka, ovšem   humoru tu na můj vkus bylo   málo. Velký plus ale dávám   za velice nezvyklý konec.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2013
Tož letné, svěží,   pobavíte se, ale že by to   byl nějak extra šlágr, to   se konstatovat nedá...   .
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Takovej normální film co   neurazí, nenadchne. Smíchy   jsem se neválel, občas jsem   se i nudil. Jednu hvězdičku   dávám za fakt, že se ve   filmu nejezdí autama a že   Toma nikam nevzali jako   architekta, protože ty jeho   hranatý baráky byly hrozný.   Tak snad přijali Podzim :D
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Film mě zaujal jak děj   přeskakoval dle dnů a to na   přeskáčku,to bylo ale asi   vše obyčejný příběh jak   né všechno skončí jak   člověk chce nebo si přeje.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Romantiku ve filmu moc   nevyhledávám a tento film   jsem shlédnul protože jsem   někde četl, že v něm je   dobrá hudba. Film je natočen   solidně, ústřední dvojci   jsem zamilovanost věřil, v   podstatě nic špatně, ale   tento druh filmů mě asi   neoslovuje natolik abych   hodnocení zvednul.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Trošku zvláštní pojetí   komedie i dramata. Líbila se   mi otevřenost děje a   zároveň byl film chvílemi   zdlouhavý a nudný. Pocity   celkově rozporuplné a   rozhodně ve filmu nic moc   nevynikalo - průměr se   vším všudy.
Angelitos
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Trochu depka na duši a zmatek   v hlavě... Asi jsem ten film   moc nepochopila. (Mmj. proč   ta holka brečela na konci   Absolventa?...Hm) Těžko se   mi ztotožňovalo s celým   tím příběhem, a to je   možná můj problém. Je   pravda, že film je trochu   odlišný od těch dnešních   rom. komedií, ale tohle nikdy   nebude můj šálek kávy a   příběh rychle upadne v mé   zapomnění.
maxmilian
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2013
Tento film mě přesvědčil,   že něco jako láska ve   světě neexistuje, že to je   jen filmový výmysl. Film   nebyl špatný, ale mě   připadal strašně smutný.
Michalenkoko
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.10.2010
Film ma sice vysoke   hodnotenia,ale ja som sa   neskutocne nudil.Film   odporucam na nedelnajsi   vecer,ked mate chut sa pri   akoze komedii zdepkovat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39376minih39376Elizabethtown (2005) 
Elizabethtown n
minih30765minih30765Deník Bridget Jonesové (2001) 
Bridget Jone's Diary n
minih6936minih6936Duch (1990) 
Ghost n
minih58135minih58135Skins (2007) [TV seriál] 
Skins n
minih42020minih42020Dawsonův svět (1998) [TV seriál] 
Dawson's Creek n
minih46815minih46815Dva a půl chlapa (2003) [TV seriál] 
Two and a Half Men n
minih47362minih47362Posel ztracených duší (2005) [TV seriál] 
Ghost Whisperer n
minih37884minih37884Zoufalé manželky (2004) [TV seriál] 
Desperate Housewives n
minih138369minih138369Dánská dívka (2015) 
The Danish Girl n
minih39396minih39396Trestná lavice (2005) 
The Longest Yard n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - My všichni školou povinní (198...

10:00 - 11:05

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Bedekr

10:05 - 10:35

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina

09:40 - 10:55

44 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

09:25 - 10:40

59 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stuart Baird

Baird Stuart

Close Up

Close Up
Close Up

Naposled navštívené:
Stuart Baird

Baird Stuart

Close Up

Close Up
Close Up