Cerven
ohodnotit

Americký zločin

An American Crime

Další název:
The Basement
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
98 minut
„Na počátku byl krutý trest, na konci ještě horší zločin.“

Komentáře k filmu Americký zločin

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2010
Neuvěřitelně silný   příběh, odehrávající se   v roce 1965 v USA, natočený   na základě skutečné   události a skutečných   svědeckých výpovědích.   Precizní režie a skvělé   herecké výkony. Člověku   fakticky běhá při   sledování mráz po zádech s   pocitem, jak může někdo   bejt taková svině...
jonny.net
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Brutální skutečnost
Je jen málo filmů, které   mě tak moc dostaly do děje.   Nestává se, že bych měl   chuť vrazit tam do dveří,   zpráskat všechny na hromadu   a tu ubohou dívenku odvést   do nemocnice. O to   hrůznější je to   podívaná, když víte, že   ji nemůžete pomoct. Člověk   až těžko věří, že se to   opravdu stalo, že tolik lidí   v davovém šílenství   týralo jedno úplně   obyčejné děvče které jen   bylo v nesprávnou dobu na   nesprávném místě. Dokonale   zfilmovaná brutální   skutečnost s perfektím   hereckým obsazením.
jarecha1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2010
Opravdu silný zážitek, je   jen smutné, že i v našem   okolí se mnohdy odehrávají   podobné tragedie které   nechceme vidět. A když už   se dostanou na povrch, tak   jsou bagatelizovány a   odsouzeny směšnými tresty.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2010
An American Crime
Tohle drama se hodně povedlo   a myslím, že hlavně díky   tomu, že je založené na   skutečné události. Film je   hodně drsný, je neskutečné   co někteří lidé dokážou.   Film ve mě vzbuzoval vlnu   emocí, hlavně lítost,   pobouření, hnus a celkově   žádný příjemný pocit.   Herecké výkony na jedničku   hlavně Ellen Page a   samozřejmě Cathrine Keener,   která se zhostila role   opravdu na jedničku. Film   myslím hodně ukazuje na   mentalitu lidí, kteří to   páchali a kteří se něčeho   takového dokázali   zúčastnovat. Tenhle film je   dokonalý důkaz toho, že   lidé jsou jako OVCE.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2012
AMERICKÝ ZLOČIN

Film je bohužel natočen   podle skutečných událostí.   Je šokující, drsný,   drastický, pro někoho   možná až nechutný.   Určitě to není hezký film   - v tom smyslu, že to nebylo   lehké oddechové téma. Ale i   takové filmy by se měly   točit. Ne pro tu krutost a   pro popis toho jak hnusní   umějí lidé někdy být, ani   proto, aby je snad za to   někdo obdivoval, ale jako   výstrahu. Právě proto, že   něco podobného se děje i   dnes. A děje se to proto, že   ostatní lidé jsou ke svému   okolí nevšímaví a   lhostejní. Proto by se občas   každý měl na podobný film   podívat. Aby si uvědomil a   připomenul si, že kolem něj   žijí i jiní lidé, kteří   se možná trápí a nebo   možná trápí někoho kolem   sebe a možná jen potřebují   pomoci. Z filmu mám mrazení   ještě teď, ale přes   nepříjemný zážitek film   doporučuji, jako memento.
Deviant_Girl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Mrazivé drama
Dobrý dramatický film podle   bohužel pravdivých   událostech. Nelze opomenout   mrazivý výkon Keener v roli   psychopatické a sadistické   macechy a chůvy dvou sester.  
Takových filmů by   mělo být natočeno více.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Velmi silné kafe i na mě!   Tolik zrůdnosti , nelidskosti   , zášti , nenávisti a   lhostejnosti vůči lidskému   životu jsem v jednom snímku   neviděl už hodně dlouho.   Ani raději nepřemýšlím o   tom co všechno si musela   Sylvie ve skutečnosti   prožít , brrr.... běhá mi   mráz po zádech. Musím   vyzdvihnout nejen excelentní   Ellen Page za roli Sylvie ,   ale také Catherine Keener za   svou nepopsatelnou bestii   Gertrudu Baniszewski a smekám   před hereckým uměním obou   hlavních protagonistek.   Velké překvapení letošní   filmové sezóny!
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2010
Už dlouho ve mě nevyvolal   žádný film tolik emocí   jako tenhle. Už od začátku   vás chytne silný a později   velmi smutný příběh mladé   holky, kterou týrá jedna   sociálně slabá rodina v   čele s pomatenou matkou.   Člověk si potom říká, jak   je možné, že jsou lidé   něčeho takového schopni. A   to jí prý ve skutečnosti   dělali ještě horší věci,   ale na to nechci ani pomyslet.   Film se obešel bez   detailních sadistických   záběrů a i přesto je to   jeden z nejpůsobivějších   filmů posledních let.   Zážitek, na který jen tak   asi nezapomenu.
anetaaneta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Působivý film o hrůzném   činu. Ellen Page jako vždy   výborná, Catherine Keener   mne překvapila svou   negativní rolí. Film stojí   za shlédnutí - chtělo by to   více filmů podle skutečné   události, mnohdy nás   překvapí více, než   nějaké americké akčňáky   :-)
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2010
Nevšímavost okolí. To je   mnohdy jedna z mnoha příčin   tragédií. Také se říká   "Nehes, co tě   nepalí.". Příběh,   zpracovný v tomto snímku je   inspirován skutečnými   událostmi. Bohužel k nim   dochází i dnes. Tento je jen   jeden z tisíce. Jeho   medializace otřásla   veřejností. Hlavní hrdinka   příběhu byla postupně   vystavována ukrutnostem v   podobě ponižování,   tělesných trestů a   mučení. Nevšímavost okolí   a účast více   spolupachatelů vedla místo k   osvobození ke smrti. Jen jsem   trochu z podivem sledoval, že   hrdinka neměla žádnou vůli   vzepřít se osudu. Podobný   příběh, jako je v tomto   filmu, je zpracován ve filmu   The girl next door.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Velice silné a překvapivě   povedené drama podle   skutečné události   ukazující, jak snadno se z   lidí stávají zvířata.   Výborné herecké výkony   Ellen Page a hlavně   odstrašující Catherine   Keener jen umocňují   atmosféru beznaděje, kterou   prožívala hlavní hrdinka.   Navíc si režisér na konec   filmu schoval překvapení,   které ještě více pomohlo   silnému vyznění příběhu.
Jarda1420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2012
Ellen Page byla oprvdu   výborná. Příjde mi, že si   libuje v samých zajímavých   filmových postavách (Juno, V   pasti, Vyfič!, ...).
Jinak drsný snímek o   nevšímavosti k okolí a ze   strachu na cokoliv poukázat.   Je opravdu mazec, co vše byla   schopna ta děcka za krutosti   dělat!!!Fakt, že se to   opradu stalo, mi náháni   hrůzu
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2011
body za skutečný námět a   za To, k jakým scénám dnes   lze použít dětské herce...   jinak film jako každý jiný   na toto téma a - nemám ráda   Ellen Page, zde mihotavého   Jamese Franca ano.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Film mě nedostal tolik,abych   udělil více bodů,nicméně   šokující na něm je   skutečnost,že se to   stalo!Naprosto bezdůvodné   trápení a mučení neviné   dívky je hnus sám o sobě a   ještě pokud ho provádí   žena a děti,které se na tom   podíleli!Na druhou stranu je   to špička ledovce a tyto   hrůzy se dějí a dít   budou,bohužel:-(((

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39462minih39462Do hlubiny (2005) 
Into the Blue n
minih47885minih47885Falco (2008) 
Falco - Verdammt, wir leben noch! n
minih46856minih46856Pojízdná kantýna (1984) 
Kuai can che n
minih49204minih49204Piráti na vlnách (2009) 
Boat that Rocked n
minih18312minih18312Řidičák (1988) 
License to Drive n
minih46224minih46224Kronika rodu Spiderwicků (2008) 
The Spiderwick Chronicles n
minih6823minih6823Dr. No (1962) 
Dr. No n
minih15227minih15227Outland (1981) 
Outland n
minih47289minih47289Určitě, možná (2008) 
Definitely, Maybe n
minih49765minih49765Půlnoční vlak (2008) 
The Midnight Meat Train n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jan Cmíral

Cmíral Jan

Kde je chladné slunce (Unde la soare a frig)

Kde je chladné slunce
Unde la soare a frig

Adina Georgescu

Georgescu Adina

Naposled navštívené:
Jan Cmíral

Cmíral Jan

Kde je chladné slunce (Unde la soare a frig)

Kde je chladné slunce
Unde la soare a frig

Adina Georgescu

Georgescu Adina