Cerven
ohodnotit

Jak si nevzít princeznu [TV film]

Další název:
Ako si nezobrať princeznú (SK)
Žánr:
Rok:
2021
Délka:
90 minut
„Pohádka o věštbě, která se musí změnit.“

Obsah filmu Jak si nevzít princeznu




 
Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí...
 
Související odkaz
 
PRVNÍ DOJMY: Jak si nevzít protivnou princeznu, zase už zakletou v čase

Ještě před dvěma lety mohla štědrovečerní premiérová pohádka Jak si nevzít princeznu působit originálně. Ale po Hodinářově učni a zejména po Princezně zakleté v čase ztratila nárok. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jak si nevzít princeznu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2022
Konečně solidní příběh a k tomu to Janák   nezkazil, dalo se tím filmem pobavit, i když   žádný hit to není. A princezna měla slušný   ohoz do lesa.
RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.12.2021
Jakmile
si diváka nezíská aspoň některá z hlavních   postav, je film o ničem. A vztah mezi princem a   princeznou mi přišel smutně plochý, nevěřil   jsem jim ani počáteční nevraživost, natož   pak výslednou zamilovanost. Prostě tomu chybí   srdce v ději i hudbě. Což vzhledem k tomu, že   se do toho montovaly zahraniční zdroje,   nepřekvapí. Sudičky, které nepoznaly že   věští jinému miminu, působily bezmála   směšně. Také mixování cest v čase se   střihem do vzpomínek mi přišlo docela   zmatečné. A mimochodem... nějak ty princezny v   poslední době vypadají divně staře.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2021
Pohádky by měly být určeny především   dětem, ale jak jsem slyšela od většiny   "dětných" sousedek a kolegyň, jejich   potomkům zrovna tahle do oka příliš nepadla. A   přiznám se, že mě taky ne... Námět kouzlení   s časem je sice zajímavý, ale dost chaotický.   Výprava a kostýmy slabší, lokace dobré, herci   (až na tu německou královnu) sympatičtí. Za   mě nic světoborného, ale na jedno zkouknutí   OK.
IndigoEye
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Na pohádku se dalo dívat, znovu bych si ji   ovšem nepustila. Pozitivní bylo, že se snažili   o nějaký humor, člověk se občas i zasmál. Co   se týče postav, bylo to slabší, tvůrci se asi   snažili přiblížit hlavní hrdiny dětem, a tak   je jejich chování a přemýšlení poněkud   dětinské. Obešla bych se bez toho, ale budiž.   A děj? No, celá zápletka by se jistě dala   vyřešit mnohem jednodušeji s trochou zdravého   rozumu, ale u pohádky se to dá překousnout.  
Co mě ovšem nejvíce vadilo, byla absence   nějakého dobrého morálního nebo praktického   poučení, které by z toho příběhu plynulo. V   pohádkách se obvykle vyzdvihují nějaké   morální hodnoty/vlastnosti a odsuzují jiné. Z   této pohádky plyne tak možná: a) až potkáte   stroj času, nesahat; b) drazí rodiče, záleží   hlavně na tom, aby dítě bylo šťastné, ne na   tom, kam to dotáhne. A pak ještě to hlavní,   že nemá smysl se vzpírat osudu, všechno je   předurčeno, člověk s tím nic nezmůže, a ani   se nemá snažit. To mi rozhodně nepřijde jako   správné poučení, které by si dítě mělo do   života odnést. Pochybný význam stranou, jako   divák bych také spíše ocenila, kdyby se na   konci hlavní postavy nevzaly, ale prostě jen   našly společnou řeč a staly se přáteli. To   romantické zakončení se mi zdálo dost náhlé   a nepřirozené.
Reklama
toaneta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Čím jsem starší, tím jsem méně kritická k   vánočním pohádkám.
Ano, byla trochu   nepřehledná, hlavně pro menší děti. Líbily   se mi sudičky. Nápad s cestováním v čase   nebyl špatný. Docela by mě zajímalo, jak   pohádku přijaly děti. Vidím to jako lepší   průměr.
New
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Opět se tu vyrojila vlna kritiků. V čem jim   dám za pravdu je, že bylo fakt těžší se   vyznat v postavách ... než se uvedla, už měla   jinačí úlohu. Jinak se mi to líbilo. Čert   Adamčik jako princ, budiž. Děrděl v roli   "neškodnýho" trotla, taky dobrý ...   Ale že by za všechno moh velitel stráží?   Jako malej jsem měl rád Kolářovou ... už   delší dobu (asi tak od doby, co byla   poslankyní) se mi to nedaří ... nemohla by zase   hrát někoho sympatickýho? Kvalitu pohádky   ukáže čas ...
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Jako
každý rok jsem byl donucen shlédnout novou   štědrovečerní pohádku.Takže ve zkratce o   této: celkem zajímavá pro mě, dost složitá   pro malé děti, herci průměr (jak výběr,tak   výkony), slabší výprava. Shrnuto žádná   bomba se opět nekonala, ale ještě to šlo. Jen   podotýkám, že nejsem milovník a znalec   pohádek, děti a ostatní, co mají rádi   pohádky, moc nadšení nebyli...
topipig
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Tak nevím. Pro děcka je to moc složitý a   přeplácaný, že pochybuju, že z toho něco   měly. Adymczyk a Fialová jako princ a princezna   byli otřesní a nějaká chemie mezi nimi   absolutně nefungovala. Tři sudičky v podání   Janžurová, Konvalinková a Kolářová byly   nesympatický báby, které měly být zřejmě   humornou vsuvkou, leč nebylo to tak. Vůbec   celkové obsazení stálo za starou belu, ani   jednu sympatickou postavu či tvář jsem   nepochytil. Karel Janák jako režisér opět   klesnul na dno, ze kterého se už vyhrabával   loňskou štědrovečerní pohádkou "O   vánoční hvězdě", která byla docela   koukatelná. Už by měl někdo vánoční   pohádky začít točit místo Janáka, jenže je   vlastně otázka kdo. Tahle zprzněná   "pohádka" už dnes skončila v   propadlišti dějin a nikdo si na ní za chvíli   ani nevzpomene.
Reklama
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Zajímavé téma, výrazné sudičky, které   svými výstupy výrazně převyšovaly ostatní   herecké výkony, slušná výprava i hezká   hlavní dvojice. V čem jsem se ale zásadně   ztrácela, tak v lidech. Veškerý herecky   ansámbl v druhém plánu mi výrazně splýval a   vyznat se ve všech vojácích/loupežnících   bylo leckdy nad moje síly.
Nebudu hnidopišsky   polemizovat o tom, co se má správně stát,   když člověk potká sám sebe v minulosti,   přeci jen to měla být pohádka. Trošku   modernější, jak je poslední dobou zvykem, ale   ta z těch lepších.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2021
Pěkná pohodová pohádka
Pohádka mne pobavila, bylo to milé překvapení,   celou dobu jsem se nenudil a užil si i srandu.   Stručně řečeno, nevšední zajímavý děj,   neokoukaní herci, interiéry parádní.
Pro   milovníky cestování časem doproučuji ještě   českolovenský film z roku 1980 Něco je ve   vzduchu / ten ale na ČT neuvidíte, ten leží v   trezoru a nesmí se vysílat
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih55292minih55292Záblesk budoucnosti (2009) [TV seriál] 
FlashForward, Flash Forward n
minih177932minih177932Očím skryté (2016) [TV film] 
To Walk Invisible: The Brontë Sisters n
minih73362minih73362Objektiv (1987) [TV cyklus] 
Objektiv n
minih34150minih34150Zahrada (1968) 
Zahrada n
minih13878minih13878Nejlepší ženská mého života (1968) 
Nejlepší ženská mého života n
minih11263minih11263Legenda o Mulan (1998) 
Mulan n
minih131720minih131720Black or White (2014) 
Black or White n
minih31198minih31198Rozvodová záležitost (1932) 
A Bill of Divorcement n
minih11251minih11251Ledoví muži (1960) 
n
minih36087minih36087Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Jak si nevzít princeznu (2021) [TV film]Jak si nevzít princeznu (2021) [TV film]Jak si nevzít princeznu (2021) [TV film]Jak si nevzít princeznu (2021) [TV film]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Láska bez konce (Sin fin)

Láska bez konce
Sin fin

Ruslan (Driven to Kill)

Ruslan
Driven to Kill

Marc Macaulay

Macaulay Marc

Hospoda

Hospoda
Hospoda

Sedmého dne večer

Sedmého dne večer
Sedmého dne večer

Vabank (Set It Off)

Vabank
Set It Off

Zvíře (L'animal)

Zvíře
L'animal

Trapasy

Trapasy
Trapasy

Bille

Bille
Bille

Gympl

Gympl
Gympl

Naposled navštívené:
Láska bez konce (Sin fin)

Láska bez konce
Sin fin

Ruslan (Driven to Kill)

Ruslan
Driven to Kill

Marc Macaulay

Macaulay Marc

Hospoda

Hospoda
Hospoda

Sedmého dne večer

Sedmého dne večer
Sedmého dne večer

Vabank (Set It Off)

Vabank
Set It Off

Zvíře (L'animal)

Zvíře
L'animal

Trapasy

Trapasy
Trapasy

Bille

Bille
Bille

Gympl

Gympl
Gympl