Cerven
ohodnotit

Angelika [DVD]

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
375 minut
Premiéra v ČR:
6.3.2007
Popis / Obsah / Info k filmu Angelika
MUZIKÁLOVÁ UDÁLOST ROKU! Příběhy krásné Angeliky, které jsou u nás absolutní diváckou klasikou, ožily na muzikálové scéně! Celkem 375 minut obsahuje novinková dvojdisková verze muzikálu Angelika na DVD! Kompletní zvukový a obrazový záznam představení muzikálu s Monikou Absolonovou jako Angelikou a Josefem Vojtkem jako Peyracem dává vyniknout nádherným kostýmům,působivé scéně a dokonalému jevištnímu ztvárnění nesmrtelného příběhu "markýzy andělů". Všechny písně, všechny herecké výkony hvězd naší hudební scény a další pohybová čísla na scéně Divadla Broadway v jedinečném hereckém obsazení! Dále DVD přináší interaktivní část, kdy si divák může navolit různé herecké alternace, písně a výstupy v různém hereckém podání a kombinacích. Nechybí ani dokument o přípravách muzikálu, videoklip a další bonusy. Dramatická romantická story v muzikálové podobě, plná dějových zvratů a překvapivých momentů, spatřila světlo světa 6.3.2007 v Divadle Broadway. Díky svému jevištnímu uchopení se stala událostí sezony a příjemně překvapila nejen odbornou kritiku ale i širokou veřejnost.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Angelika
POZOR, SPOILER

Herečka, hrající kdysi Angeliku, přichází na jeviště a zahajuje své vyprávění o filmu, kde vystupovala v hlavní roli.

Angelika je dcera chudého venkovského šlechtice de Sancé. Právě odjíždí na otcovo přání za strýcem na zámek Plessis Bellière. Měla jej obměkčit, aby přispěl na opravu jejich statku. Náhodou zde vyslechla rozmluvu svého bratrance Philippe du Plessis de Bellière a de Lorraina, králova bratra. Připravovali vraždu krále Ludvíka XIV. Poté ukryli skříňku s vitriolem a celým seznamem spiklenců. Angelika ji vezme a ukryje. Ovšem také vyzradí, že o spiknutí ví a je zavřena do kláštera.

Po čtyřech letech pro ni přijíždí její kamarád z dětství Nicolas. Ten ji má rád i jako ženu. Jenže do toho mluví otec a chce, aby si místo chudého Nicolase vzala Joffreye de Peyraca, bohatého pána, který platí jejich dluhy. Angelika se opět sejde s Nicolasem, který o Peyracovi mluví velmi škaredě. Vtom přichází její otec a dochází k boji, kde mladý a silný Nicolas otce zabije. Umírající otec žádá Angeliku o svatbu s Peyracem. A ona přísahá, že splní jeho poslední přání.

Peyrac dává najevo madam Contoire, že již o ni nemám zájem, což ji nenechá zcela chladnou. Nu a je zde den svatební, den veselí. Jenže sem Contoire vpadne a dělá pěknou rotyku. Následně se řeší u krále podivná věc, všemu tomu vévodí právě ona. Angelika seznává, že má Peyraca více a více ráda. Prostě je do něj zamilovaná.

Je zde minivstup alchymistů.

Král přijíždí k Peyracovi a je překvapen z jeho bohatství. Po jeho návštěvě přijíždí královský posel a Peyrac je odvlečen do Bastily. Angelika se za něj modlí, když za ní přichází Francois Desgrez, muž mnoha povolání. Nyní však chce dělat Joffreyovi advokáta. Jenže je problém v tom, že je obviněn z čarodějnictví, a tu je výsledek obhajoby nejistý. Proto Francois posílá Angeliku ke králi a ona uposlechne. Neuspěje. Král ji láká na lože, a ještě je navíc Angelika poznána spiklenci. Ti po ní tvrdě jdou a dochází i k vraždě. Když jí spiklenci chtějí donutit k vypití vitriolu, zasahuje Francois.

Probíhá soud s Peyracem, je odsouzen k upálení na Place de Grève. Ještě se však setkává s Angelikou. Francoisovi je vše jasné, proto posílá Angeliku do podsvětí a hned ji představuje toho prvního, jménem Gendére. V podsvětí se Angelika opět setkává s Nicolasem.

Následuje druhý vstup dvou alchymistů.

Koná se Peyracova poprava. Nicolas a jeho lidé se jej pokusí zachránit, ale upadnou do léčky a přichází pozdě. Hranice již hoří.

Těhotná Angelika rodí a smrtelně raněný Nicolas zpívá píseň smrti a loučení.

Opět přichází herečka a pokračuje ve vyprávění.

Angelika si zvykla na pobyt mezi spodinou Paříže. Její dítě je vychováváno na venkově. Znovu se setkává s Desgrezem, který je nyní vrchním velitelem tajné policie. Angelice se dvoří básník Špína a ten jí poradí, aby každý den zveřejnila jedno ze jmen na seznamu spiklenců proti králi. A tak se i stane. Básník dává první jméno a je zabit Desgrezovými lidmi. Přesto se jméno dostane až ke králi. Je to jméno jeho bratra. Ten obvinění popře a dává úkol Philippovi du Plessis de Bellière, aby seznam sehnal. On ví, že ho má Angelika. Oba se domluví na sňatku za skříňku s vitriolem. Angelika se tak po této svatbě opět dostává k majetku a postavení. Pak je navštíví král a zvěstuje Filipův odchod k vojsku. Při této příležitosti se jej pokusí bratr otrávit a Desgrez jej odhalí. Angelika předává jako důkaz králi seznam spiklenců. Ten ji po delší době pošle splnit státní úkol, totiž přemluvit perského prince Bachtiary Beje, aby podepsal diplomatickou smlouvu s Francií. Za to by měla obdržet zpět zabavené statky svého manžela Peyraca.

Jednou je Angelika zpravena Gendérem o chystané rituální vraždě nemluvněte. Je to rituál, který vede králova milenka madam de Montespan. Když se dítě Angelika pokusí zachránit, je Gendére zabit.

Smlouva s Bachtiary Bejem je podepsána a on požaduje jako odměnu pro svého pána Angeliku. Král ji však prohlásí přede všemi za svou milenku. Pak jí podepisuje vrácení majetků, ale stále by ji rád do postele. Ale Angelika trvá na manželské věrnosti. Král jí přečte dopis, ve kterém Philipp du Plessis de Bellière oznamuje svoji smrt a také tvrdí, že Peyrac zahynul při útěku z vězení. Angelika ví, že je to komplot - a také to králi řekne. Poté odjíždí na své vrácené statky do Toulose.

Jednoho večera se zde objeví Joffrey, projde soubojem, a když na něj Angelika volá, prchá před ní. Domnívá se totiž, že je opravdu milenkou krále. Hned nato je Angelika unesena Bachtiary Bejem. A protože se odmítá podvolit, je zbičována. Před dalším trestem a možnou smrtí ji zachraňuje Joffrey a odnáší si ji někam pryč…


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Žáku Kašíku, nežeň se (1985) [...

06:50 - 08:10

63 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Vltava, naše řeka

07:45 - 07:55

8 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:05 - 07:55

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:35 - 08:05

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama