Cerven
ohodnotit

Árie

Aria

Žánr:
Rok:
1987
Délka:
90 minut
„Desetinásobná velkolepá filmová pocta opernímu umění.“

Obsah filmu Árie

 
Britský producent Don Boyd přesvědčil 10 různých režisérů, aby zfilmovali 10 slavných árií a ponechal jim naprostou volnost. Přesto všechny příspěvky mají jedno společné – žádný z režisérů jej nenatočil tradičním, přímočarým způsobem.
"Árii můžete nazvat první MTV verzí opery," říká americký kritik Roger Ebert.
Franc Roddam si zvolil "Liebestod" z Wagnerova Tristana a Isoldy. Obsadil Bridget Fondovou a Jamese Matherse jako mladé milence, kteří přijíždějí do Las Vegas, pomalu projedou neóny ozářeným centrem a ubytují se v hotelu, kde se pomilují a poté spáchají sebevraždu. Kontrast mezi třpytem Las Vegas a tragickou láskou je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

moudnik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Ještě mi běhá mráz po zádech z té poslední   árie, kde John Hurt otevíral pusu, ze které mu   zpíval Enrico Caruso. Nádhera a mrazení, sehnal   jsem to na DVD v USA za 64 US Dollars, clo za 223   Kč, ale ta krása za to stojí. Kvalita,   remastered Dolby Digital 5.1, nahé Bridget Fonda,   Elizabeth Hurley i jiné plus ta hudba, ta   nádherná hudba, která tu přetrvá, až my tu   nebudem. Mladičká Tilda Swinton, nedostala   náhodou loni Oscara? Tady jí moc nebude a už   září stejně jako umění všech   zúčastněných - co se udělá z radosti a   krásy, to přetrvá věky.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama