Cerven
ohodnotit

Artemisia

Další název:
Artemisia - Passione estrema (IT); Artemisia - Schule der Sinnlichkeit (DE)
Rok:
1997
Délka:
98 minut

Obsah filmu Artemisia

 
Epizoda ze života Artemisie Gentileschiové (1593 - 1653), která je považována za první velkou malířku v dějinách umění. Film nakládá s historickými skutečnostmi poněkud volně. Ve skutečnosti se má za to, že Artemisia byla skutečně znásilněna. U soudu o ní milenec hovořil jako o promiskuitní ženě, čímž se ji snažil zdiskreditovat. Také předváděné obrazy byly namalovány v pozdějším období.

Itálie v roce 1610. Sedmnáctiletá Artemisia je dcerou známého malíře Orazia Gentileschiho. Zdědila talent a otec ji podporuje, ale na Akademii umění ve Florencii není jako žena přijata,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
1:1,85
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Artemisia >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2017
Tradičně pojatý historický film s výbornou   atmosférou a s perfektný výpravou, jak už je v   podobných evropských koprodukcí zvykem. Také   už je také zvykem upravit si historické   skutečnosti podle potřeby. V tomto případě je   to tak půl na půl. Nevadilo by to ani tak u   závěrečného soudu, kde je Tassi ukázán jako   šlechetný muž, i když šlo o pěkného   vejlupka a prostopášníka. Čert to vem! Více   mi vadilo, že film ukazuje obrazy, které byla   namalovány později. Tím vlastně zkresluje   záměr ukázat život první opravdové malířky   v dějinách umění v posloupnosti jejího   vývoje. .


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama