Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Bakaláři [TV cyklus]

Dnes už to není tajemství (1985) - 11. díl (14. série)

Další název:
Bakaláři 1985: Dnes už to není tajemství; Pozítří v deset; Světlonoš; Otec
Rok:
1985
„Cyklus malých příběhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Pozítří v deset, Světlonoš a Otec.“
Popis / Obsah / Info k filmu Dnes už to není tajemství
Otec
Blanka Nováková se vdávala v osmnácti letech, nevyzrálá stejně jako její manžel, který po narození dítěte začal pít a upřednostňovat partu. Hádky dojdou tak daleko, že jednou večer vyhodí Blanku z bytu. Na lavičce před domem ji najde důchodce Holý, který ji pozve k sobě domů na přespání. Blanka má ráno připravené na stole čisté plenky a malý finanční příspěvek. Druhý den se situace opakuje.

Blanka se starému muži stále omlouvá, potřebuje z bytu své doklady a vše nahlásit na bezpečnosti, ale manžel vyměnil zámky. Pan Holý ji ujišťuje, že může zůstat, jak dlouho chce. Do domu přijde žárlivý Novák, který chce, aby se Blanka vrátila domů. Holý po urážkách odejde z domu. Když se vrátí, zjistí, že Blanka zůstala. Důchodce se jí svěří v záchvatu upřímnosti se svou zahořklostí, žena ho opustila, dcera s vnoučetem žije v Austrálii. Žije dlouho sám a místo, aby si užíval zasloužený důchod a peníze, užírá se samotou. Blanka mu řekne, že nikdy nepoznala otce a že neví, jak se chovat jako dcera, ale bude se snažit.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Dnes už to není tajemství
Pozítří v deset (15 minut)
...

Světlonoš (28 minut)
Ve starém domě nesvítí již půl roku světlo na chodbě. Za mladou Jitkou touto chodbou pravidelně chodí starý mládenec, tma na chodbě mu vyhovuje - pro zvědavé staré sousedky je anonymním návštěvníkem. Jitka však po mladíkovi vyžaduje, aby s osvětlením chodby něco udělal...

Otec (26 minut)
Bakalářská povídka o tom, jak řešit životní situace, které mohou postihnout kohokoliv z nás... Mladé dívce s dítětem se nevydařilo manželství, opilý manžel ji i se synem vyhodí z bytu. Plačící ženu na osloví starý pán, jí poskytne ubytování v jeho rodinném domku, kde žije po odchodu rodiny sám. Počáteční nedůvěra k muži po čase opadne a mladá dívka, která v mládí nepoznala vlastního otce, si ho oblíbí a přijme za svého otce nového.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama