Cerven
ohodnotit

Barometr [TV film]

Žánr:
Rok:
1969
Délka:
64 minut
„Příběh jedné naděje ve stáří.“

Obsah filmu Barometr

 
Hlavní hrdinové televizní hry autora Alexandra Klimenta a režiséra Antonína Moskalyka z roku 1969 neplýtvají slovy. Mlčení, tak jak je rozehráli Jarmila Kurandová a Ladislav Pešek, tu není především prostorem pro fantazii, není náznakem, není zamlčením. Je výpovědí. Výpovědí o cestě dvou lidí a o jejím konci, jak si jej oba uvědomují - a jak o něm mlčí. Mlčí, protože jejich nitru je vlastní to, co odmítá každé slovo bez významu, neboť zná bezvýznamnost žvanění, překřikujícího ticho jako znak pravdy: vnitřní důstojnost. Důstojnost, kterou zachovávají i v situacích, kdy je člověk zcela sám...

Televizní film získal v roce 1969 Cenu kritiky...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize, Česká televize
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Barometr >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

New
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.7.2021
I když má film výborné obsazení, patří do   skupiny filmů "nepobaví, nepotěší"   ... ideální pro noční vysílání ČTart ...   film spíš náladu kazí.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.2.2019
No tak já nadšení všech rozhodně nesdílím.   Dva prolhaní důchodci, kde si někdy každý   mele to svoje, a to je vše. Ta pražština mi k   té staré paní vůbec neseděla, a hodně mne   iritovala. To její „starej člověk“ nebo   „choděj“ přímo rvalo uši. Dialogy, na   nichž je celý film postaven jsou někdy řádně   praštěné, ale zase nazvat děti „teplými“   neskutečně pobavilo. Dvacet ze sta, a to ještě   s hodně přimhouřenýma očima.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Barometr (1969) [TV film]
Reklama