Cerven
ohodnotit

Ben X

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
93 minut
„Odvaž se všeho. Každý konec je začátkem. Odvaha je všechno.“

Komentáře k filmu Ben X

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Milí spolulidé a protilidé,   možná jsme teď blíže   pochopení, jaké je žít jen   ze svých představ a z nich   teprve vyhodnocovat chápání   světa. Světa krutého a   nepřátelského, který se   neprávem pyšní odpoutáním   od říše zvířat, pakliže   nadále neumí ochránit svoje   slabé a odlišné. A ještě   hůř - nepochopil ani   školský systém, který nás   prostřednictvím experimentů   na lidech v podobě integrace   vrhá stále zpět a   umožňuje tak oboru   speciální pedagogiky   popírat svou filozofii. Můj   názor, ve kterém mě   "Ben X" utvrdil,   škoda nešťastného   polodokumentárního úchopu,   který částečně   vykompenzoval burcující i   katarzní závěr.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Další z variací na téma o   šikaně studenta.Tentokrát   je cílem mentálně   postižený kluk Ben.Jenomže   filmařům se povedlo na toto   téma jít trochu jinak,takže   jsem byl několikrát během   děje mile překvapen.
Příběh je neustále   přerušován monology   vystupujících lidí o   tragédii,o mrtvém a o   tom,že na škole to již   nebude jako dřív.Takže   očekáváte,že zemře   hlavní hrdina nebo jeden z   jeho tyranů.A pak když se   domníváte,že všechno bude   jinak (a ono to také bude   jinak),tak se těsně před   titulky dozvíte,jak to bylo s   Benovou přítelkyní.
Počítačové vsuvky jsou   velmi dobře doplněny i pro   odpůrce pc her a celým   filmem se line více než   nádherný soundtrack.Skvěle   natočeno.
kcobain
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Nevím jak tenhle film popsat   ale je to spíš taková forma   dokumentu o autistickém   chlapci, šikaně a   "počítačovém"   druhém já. Nějak jsem   chvílema měl pocit jakobych   nevěděl o čem zrovna děj   je, ale nehodnotím jej   nepříznivě, na to je to   vážné téma...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:25

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Cizinky na Valašsku

06:00 - 06:25

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:10 - 07:00

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:00 - 06:30

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama