Cerven
ohodnotit

Bent

Rok:
1997
Délka:
105 minut
„Spolu jsou naživu. Jeden bez druhého mrtví.“
Popis / Obsah / Info k filmu Bent
Emocionální příběh plný lásky sleduje tři homosexuály, kteří bojují o přežití tváří v tvář nacistické perzekuci. Vše začíná během Noci dlouhých nožů. Uprostřed úpadku předválečného fašistického Německa si Max s Rudim užívají večer plný zábavy v klubu. Zatímco sledují vystoupení George alias Grety, padnou do rukou Hitlerovým mužům.

Následující dva roky stráví na útěku, prosí o pomoc své přátele a příbuzné, včetně strýčka Freddieho. Nakonec je chytí a pošlou do koncentračního tábora. Mezi zdmi tábora Max potká Horsta a zamiluje se do něj. Jejich tajná milostná aféra, jež se zrodila v nejextrémnějším režimu je inspirativní a plná emocí.
Tento film zobrazuje, jak nezištná láska jednoho člověka k druhému může překonat útlak, a to i v těch nejextrémnějších podmínkách.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Obnovená premiéra: 20.09.2013 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Bent
Na počátku 2. světové války měla berlínská dekadentní smetánka možnost scházet se v podnicích pro gaye a transsexuály. Jejich návštěvníkem byl i homosexuál Max (Clive Owen), libující si ve známostech na jednu noc, v alkoholu a kokainu. Svoboda menšin ale měla brzy poznat sílu nacistické tyranie. Po střetu s gestapem je Max chycen a dopraven do koncentračního tábora Dachau. Kvůli židovskému původu musí nosit Davidovu žlutou hvězdu. Naštěstí, protože jako homosexuál by byl ocejchován růžovým trojúhelníkem. A na gaye čekala automatická smrt. Nicméně i za ostnatým drátem bylo možné poznat cit. A díky němu Max konečně začíná chápat, pro co stojí za to žít…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Bent
Max je gay a jako takový je poslán nacisty do koncentračního tábora do Dachau. On však svoji orientaci popírá a snaží se získat žlutou hvězdu pro židy, místo té své růžové pro homosexuály. V táboře se zamiluje do spoluvězně Horsta, který nosí svoji růžovou hvězdu s hrdostí.


Autor: efCZa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Klaunovo pozdní odpoledne

22:10 - 23:09

2 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

ČT2 - Křidýlko nebo stehýnko (1976)

21:50 - 23:35

22 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

NOVA - Dáma a Král (2017) [TV seriál]

21:40 - 23:00

32 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Přes prsty (2019)

20:15 - 22:25

117 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama