Cerven
ohodnotit

Bez soucitu

From Paris With Love

Další název:
Z Paríža s láskou (SK); Bez súcitu (SK); Horúce pozdravy z Paríža (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2009
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
17.6.2010
„Dva agenti. Jedno město. Žádné slitování.“
Popis / Obsah / Info k filmu Bez soucitu



Spolupracovník amerického velvyslance ve Francii James Reece má v Paříži vše, co úspěšný muž může chtít. Atraktivní přítelkyni, luxusní byt a skvěle placenou práci. Jediné, po čem touží, je pořádná akce. Jednoho dne se mu přání splní, dostane úkol spolupracovat se speciálním agentem FBI Charliem Waxem. Agent je impulsivní neřízená střela, sršící ironickými poznámkami, který nejdřív střílí a teprve pak se ptá, jestli někdo přežil. Do Paříže byl vyslán, aby zabránil teroristickému útoku. S ním se James ocitne v akčním světě, o jakém snil - v pařížském podsvětí, plném honiček a přestřelek. Banda zločinců, kterou chtějí zlikvidovat, se nezastaví před ničím a Jamesovi brzy dojde, že i on se stal cílem a že Charlie je nejspíš jedinou nadějí, jak přežít následujících 48 hodin...

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Bez soucitu



Osobní asistent amerického ambasadora v Paříži James Reece (Jonathan Rhys Meyers) má vše, co úspěšný muž může chtít. Atraktivní přítelkyni, luxusní byt a skvěle placenou práci. Jediné, po čem touží je pořádná akce.
Jeho touha zazářit a povznést se nad stíny své profese se naplní, když ho dají k ruce agentovi FBI Charliemu Waxovi (John Travolta). Z nevděčného úkolu, zmiňovaného agenta vozit po městě, se velmi rychle stává akční hon - Wax má totiž za úkol zabránit teroristickému útoku v Paříži.
James brzy poznává, že si tento kontroverzní agent libuje v násilí, zastrašování a že pro ránu nechodí daleko. Nejdřív střílí a teprve pak se ptá, jestli někdo přežil.
Když spolu tihle dva pádí při řešení protiteroristické mise Paříží, mladý muž postupně zjišťuje, že nejsmrtelnější zbraně jsou ty, které máme nejradši.
Magicbox DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Bez soucitu



Osobní asistent amerického ambasadora ve Francii, James Reece (Jonathan Rhys Meyers), vede úžasný život - bydlí uprostřed Paříže, má nádhernou francouzskou přítelkyni a skvěle placený džob. Nicméně přesto přese všechno jeho největší vášní je vedlejší zaměstnáni, kdy pracuje jako nízko-úrovňový agent CIA a stále se touží stát agentem v pravém slova smyslu a zažít akční dobrodružství. Proto ,když je mu nabídnuta první opravdová mise, nemůže věřit svému štěstí, ale pouze do chvíle, než se setká se svým parťákem, speciálním agentem Charliem Waxem (John Travolta).


Autor: salte

Popis / Obsah / Info k filmu Bez soucitu



Francouzský režisér Pierre Morel (nar. 1964), původní profesí kameraman, natočil ve spolupráci s Lucem Bessonem už svůj příznivě přijatý celovečerní debut, akční thriller 96 hodin (2007, FP 11/2008). Nyní pokračují obdobným žánrovým snímkem s českým názvem Bez soucitu. Původní titul From Paris with Love ovšem odkazuje na známou bondovku From Russia with Love, uvedenou u nás na videu jako Srdečné pozdravy z Ruska. S postavou slavného špiona má však hrdina filmu Reese společné jen křestní jméno James. Pracuje jako asistent amerického velvyslance v Paříži a bokem vykonává rutinní úkoly pro tajnou službu. To se ovšem změní v okamžiku, kdy musí na letišti dostat ze spárů celníků zvláštního agenta Charlieho Waxe. Ten je přímým protikladem mladého uhlazeného diplomata. Na první pohled připomíná spíše zločince. Také mnohem rychleji a častěji střílí než myslí. V tomto případě ovšem zdání klame. I tak během necelých dvou dnů zlikviduje přes tři desítky zlosynů. Namísto velvyslanci teď James musí asistovat jemu. Waxovým úkolem je likvidace muslimské teroristické buňky, k níž vede cesta přes čínské překupníky drog a k níž bohužel patří i Jamesova dívka Caroline. – Jednoduchý příběh, jakých Luc Besson coby autor námětu a producent může sypat z rukávu zřejmě desítky, je pochopitelně jen záminkou pro naplnění žánrových klišé, mezi nimiž tentokrát dominují absurdní střílečky. Úlohy svérázného agenta se zmocnil se zjevnou chutí John Travolta.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hugues Darmois

Darmois Hugues

Smrt v zahradě Girardinů

Smrt v zahradě Girardinů

Naposled navštívené:
Hugues Darmois

Darmois Hugues

Smrt v zahradě Girardinů

Smrt v zahradě Girardinů