Cerven
ohodnotit

Bez tváře [TV film]

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
80 minut
„Příběh milostného víceúhelníku mezi dvěma kamarády, kteří usilují o jedinou ženu. Vášnivé nevěry a kruté pomsty!“
Popis / Obsah / Info k filmu Bez tváře
Divácky prověření scenáristé/režiséři Tomáš Krejčí a Marek Epstein společně napsali psychologické drama, které vychází ze známá situace - dva kamarádi se zamilují do stejné ženy. Bez tváře je moderní milostný příběh, který nastavuje zrcadlo lidským vztahům, líčí osudová setkání a jejich zničující dopad.

O příběhu svého celovečerního filmu, který natočil v ostravském studiu České televize, mluví jeho režisér Tomáš Krejčí (Iguo-lgua, Trosečníci) jako o „milostném mnohoúhelníku" nebo „lichoběžníku". Film, k jehož napsání Krejčí opět přizval Marka Epsteina (Roming, Václav), si klade výchozí otázku, co všechno se může stát, když dva kamarádi usilují o jedinou ženu a další žena se objeví na obzoru. Líčí tak příběh o kompromisech, o lásce ze soucitu, o nevěře a pomstě. Kamarádi a vysokoškolští spolužáci Petr a Mirek se seznámí se studentkou výtvarné akademie Katkou. Citlivý Petr se do půvabné malířky zamiluje, ale Katka dá nakonec přednost spontánnějšímu Mirkovi. Jejich krátké milostné soužití přeruší hádka i Mirkova stáž v zahraničí. Toho Petr
využije jako příležitosti nabídnout Katce rodinné i citové zázemí. Po nějakém čase, kdy už oba bydlí v jednom domě společně s jejími rodiči a kde Petr trpělivě snáší příkoří nesamostatného soužití, se z ciziny náhle vrací Mirek. Do školy, kde Petr učí, navíc přijíždí zahraniční lektorka Anna. Petr jí pomáhá lépe se zorientovat v novém prostředí, což je spolu postupně sblíží. Filmu dominuje nenápadná žánrová režie a typově přesné herecké obsazení ústřední trojice - lehce melancholický Petr v podání Petra Lněničky (El Paso, Tobruk), suverénnějšího Mirka hraje Jaromír Nosek (Román pro ženy, Bathory) a v roli osudové dívky Katky se představí Lenka Zahradnická (Ordinace v Růžové zahradě).
(Ik)
katalog 1. Festivalu nad řekou


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Joe MacLeod

MacLeod Joe

Naposled navštívené:
Joe MacLeod

MacLeod Joe