Cerven
ohodnotit

Bledé modré oko

The Pale Blue Eye

Rok:
2022
Délka:
128 minut
„Christian Bale po boku Harryho Mellinga v mysteriózním thrilleru Scotta Coopera podle úspěšného románu Louise Bayarda.“

Obsah filmu Bledé modré oko

 
Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe.

Netflix

 
Související odkaz
 
RECENZE: Nevermore! Jméno E. A. Poea krášlí nezajímavou detektivku s Balem

Christian Bale se objevil v hlavní roli žánrové detektivky Bledé modré oko. Ač snímek, ve kterém jako jedna z postav vystupuje i mladý E. A. Poe, začíná lákavě a slibuje stylově temnou jízdu zasněženým West Pointem poloviny 19. století, diváka výsledkem patrně neuspokojí. Film je od ledna k vidění na Netflixu. číst dál

Hodnocení: 40 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Scott CooperScott Cooper  
hraje:
Christian BaleChristian Bale.....Augustus Landor [48]   
Harry MellingHarry Melling.....kadet Edgar Allan Poe [33]   
Simon McBurneySimon McBurney.....kapitán Hitchcock [64]   
Timothy SpallTimothy Spall.....superintendent Thayer [65]   
Toby JonesToby Jones.....MUDr. Daniel Marquis [54]   
Robert DuvallRobert Duvall.....Jean Pepe [91]   
scénář:
Scott CooperScott Cooper  
námět:
Louis BayardLouis Bayard.....stejnojmenná kniha [58]   
hudba:
Howard ShoreHoward Shore  
kamera:
Masanobu TakayanagiMasanobu Takayanagi  
střih:
Dylan TichenorDylan Tichenor  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazykové verze:
anglická, francouzská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bledé modré oko >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2023
Příběh se porovnává s tvorbou Edgara Allana   Poa a vskutku oprávněně. Ony jsou totiž   přítomny lecjaké odkazy na jeho díla, a to   prý úmyslně, aby se přikrášlil duch   příběhu a aby emocionálně souzněly s   dramatickou tíhou. Použití jeho jména pro   mladého vojenského kadeta tak není náhoda.   Tentokrát byl scénář zpracován na základě   stejnojmenného románu Louise Bayada a celé to   skutečně hraničí až s temnou stránkou   hororu. Příběh se vypráví s respektem k   pravidlům žánru, což znamená, že se   nehonosí nutností přitáhnout diváka napjatým   dějem a dobře podtrženými zvraty. To může   být u někoho chyba, u někoho přednost.   Každopádně příběh dostává zvláštní punc   metafory. Hybnou silou děje je sice   vyšetřování vraždy, ale své přednosti má i   hloubka vztahu otce a syna, kteří jsou po celou   dobu středem pozornosti. Zasněžené prostředí   místa děje už jen věrně poukazuje mrazivý   pocit ze souběhu událostí. Naznačuje se   šílenec pohybující se na svobodě lovící   kadety Vojenské akademie USA, následně se děj   obrací k satanským praktikám ovlivňující   danou věc a nakonec se to všechno odebere k   prvku pomsty, kdy dojde k překvapujícímu   finále. Snímek je vcelku solidní, ale i přesto   v jistém smyslu navozuje pocit zklamání.   Obzvlášť na konci, který sice uspokojivý je,   ale přesto stále zůstávají nezodpovězeny   mnohé otázky. Snad i úmyslně, aby se zapojila   fantazie diváků. Tajemná atmosféra,   přijatelné herecké výkony, dobře sladěný   náběh na finále s určitým pocitem   zdánlivého napětí a určitě nečekaným   zvratem, i když se náznaky objevují. Vyloženě   se o filmovou pecku nejedná, ale své kouzlo to   má.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.2.2023
Bleďemodrý hnus
Filmový příběh který má být ponurým   vyprávěním o rozpolcené duši , nejen E.A.   Poea. Krimi rovina není klasickým sledováním   vyšetřování detektivem ale spíš obrázkové   leporelo které příliš nedává smysl. Mystery   je zase postaveno na jedné zaprášené knize,   kde naprosto chybí napínavost příběhu.   Mrazivost mají dodat záběry na sníh z   polystyrénu. Temná atmosféra se nebuduje tím,   že na placu je tma a divák toho moc   nevidí.Velmi slabé a odfláknuté zpracování   jinak celkem zajímavého námětu. Film na jedno   shlédnutí který není proč si dále pamatovat   , je nudný a plný klišé.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama