Cerven
ohodnotit

Bouřlivý mys [TV film]

The Thunder Point

Další název:
Útes búrok
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
95 minut
„Nacistické impérium je opět na vzestupu. Zastavit ho může jen jediný muž.“

Obsah filmu Bouřlivý mys

 
Při potápění v Karibiku objeví britský emigrant Henry Baker korály pokrytý nacistický kufřík obsahující plány z doby 2.světové války, díky nimž má Třetí říše opět povstat z popela. Baker a jeho adoptivní dcera Jenny kufřík po návratu do Mentrealu vyfotografují. Fotografie se stanou extrémně zajímavými pro cynického britského brigádního generála Charlese Fergusona, který pověří Seana Dillona (Kyle MacLachlan) tím, aby zabránil tomu, aby tento kufřík padl do rukou nacistům. Baker je zavražděn při pokusu o útěk před nacistickým nájemným vrahem, díky čemuž se Jenny dostane do rukou nejhledanější kufřík na světě. Dillon a Jenny zažijí mnoho...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
George MihalkaGeorge Mihalka  
hraje:
Kyle MacLachlanKyle MacLachlan.....Sean Dillon [38]   
Pascale BussièresPascale Bussières.....Jenny [30]   
John ColicosJohn Colicos.....Heinzer [69]   
Alan ThickeAlan Thicke.....Joplin Hardy [51]   
Macha GrenonMacha Grenon.....Catherine Durgin [30]   
Cedric SmithCedric Smith.....Henry Baker [54]   
Chris WigginsChris Wiggins.....Charles Ferguson [67]   
Michael SarrazinMichael Sarrazin.....Crawford [58]   
scénář:
Morrie RuvinskyMorrie Ruvinsky  
námět:
Jack HigginsJack Higgins.....román [69]   
hudba:
Stanislas SyrewiczStanislas Syrewicz  
kamera:
Peter BenisonPeter Benison  
střih:
David R. McLeodDavid R. McLeod  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bouřlivý mys >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Je to asi tři roky, co jsem viděl první film s   postavou Seana Dillona. Upřímně to nebyl   žádný výjimečný zážitek, ale i tak mi pár   fragmentů uvízlo. Tohle pokračování je   prequelem k Windsorskému protokolu. Což mi   došlo až na samotném konci i když – pořád   mi nějak nehrálo, že se mluví o tom samém   souboru dokumentů jako v o dva roky starším   bratříčkovi. Ale k samotnému snímku – v   hlavní roli se opět objevuje Kyle MacLachlan.   Tenhle chlap má docela charisma a určitě má   navíc než účinkovat v levných televizních   filmech. Pascale Bussieres je nezbytný ženský   element. Není to vyloženě kráska, ale je   rozhodně zajímavá. Co už tak zajímavé není,   je vlastní provedení. Levnost odevšad přímo   čiší (akční scény jsou i na TV film dost   bídné, u nich to bije do očí asi nejvíce).   Příběh mohl být hlavní devizou, vzhledem k   tomu, že film zpracovává literární předlohu.   Jenže ne všichni spisovatelé jsou zárukou   kvality (nebo je tohle zpracování šíleně   nepovedené, těžko říct, každopádně   románům Haggise se asi radši vyhnu).   Nejvtipnější je, že to, co mě na snímku   nejvíce lákalo – totiž téma Čtvrté říše   není vůbec, ale opravdu vůbec důležité a   nebýt jedné scény z Hitlerova bunkru z   pětačtyřicátého, asi bych si snad ani   neuvědomil, o co že tady jde. Navíc ani ona   nepatří k tomu nejpovedenějšímu, co je zde k   vidění (už jenom ten představitel Bormanna je   typově velká chyba, nehledě na to, že vypadá   jako druhořadý gestapák). Zkrátka, kdyby byl   záminkou pro veškeré dění starodávný   artefakt, tajné vládní dokumenty, vzácné   morče nebo první kadibouda na světě, vůbec na   tom nezáleží. Zkrátka je to tom, že   bezvýznamný člověk se dostane k něčemu, co   chce i někdo jiný, realizující své tužby   skrze pár zabijáků s jasným úkolem. Ale je tu   samozřejmě náš kladný (super)hrdina, který   to jen tak nenechá. Tak se mi zdá, že jsem   ještě nenapsal jediný klad, takže – i přes   všechny výše zmiňovaný výhrady jsem se   docela dobře bavil. MacLachlan to zkrátka svým   charismatem dost táhne. A jsou tu kozy (to není   typický klad, ale ve filmech tohoto filmu se tak   často nevyskytují :-)
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2008
Poměrně slušná podívaná, plná dramatických   zápletek. Záhady nacistických tajných   dokumentů a plánů jsou stále vděčným   tématem literatury i filmu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Peter Benison

Benison Peter

Orson Chaplin

Chaplin Orson

Caddie

Caddie

Helen Morse

Morse Helen

Naposled navštívené:
Peter Benison

Benison Peter

Orson Chaplin

Chaplin Orson

Caddie

Caddie

Helen Morse

Morse Helen