Cerven
ohodnotit

Broken

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
110 minut

Obsah filmu Broken

 
Mladá osamělá maminka s malou dcerkou sní svůj sen, že jednou najde spolehlivého muže a spolu vytvoří harmonickou milující rodinu. Za svého snu je tvrdě a rychle postavena do kruté reality. Probudí se v plytkém hrobě s krvácející ranou na břiše. Jen myšlenka na dítě ji pohání k tomu, aby se vyhrabala ven. Krvácející, zbídačená se vydává nazdařbůh temným lesem za světlem. U stromu s lampou leží plyšáček, který dělával společnost její maličké holčičce v postýlce. Rána pažbou do hlavy na krátkou chvíli ukončí její strach, nejistotu i beznadějné trápení. Když se žena probere, zjistí že její život se proměnil v noční můru, která zdaleka nekončí…

Autor: prvosenka
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Simon BoyesSimon Boyes  
Adam MasonAdam Mason  
hraje:
Nadja BrandNadja Brand.....Hope [30]   
Eric ColvinEric Colvin.....muž [40]   
Abbey StirlingAbbey Stirling.....Holly   
Megan Van KerroMegan Van Kerro.....Jennifer   
Chesse DavesChesse Daves.....Chesse   
scénář:
Simon BoyesSimon Boyes  
Adam MasonAdam Mason  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Broken >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2013
BROKEN

Brutalita. Odvážná, provokující,   zajímavá, lákavá a žádaná. Je zajímavé,   kolik lidí čím dál tím víc baví sledovat   utrpení a fyzickou bolest jiných bytostí. Čím   více a lépe je brutalita předkládána, čím   více je detailně a názorně ukazována a čím   věrohodněji působí, tím lépe je hodnocena…  

Podotýkám, že film jsem viděla omylem   (chtěla jsem jiný film se stejným názvem).  
Film se ohání okřídlenou větou: natočeno   podle skutečné události. Myslím, že   skutečné je jen to, že muž unesl ženu do lesa   a tam ji věznil. Nejsem lékař, ale takový   tělocvik s nebezpečným dárečkem uvnitř   dutiny břišní by rozhodně nepřežila žádná   oběť ani náhodou, ale to je jen na okraj,   nakonec o to v tom filmu vůbec nejde.

Z   filmu, který je považován za typický příklad   týrání unesené oběti, se nakonec vyklube   něco docela jiného. Většina lidí zřejmě   sleduje film s očekáváním nechutných gore   efektů, což je ovšem základní chyba. Film   sice od začátku šokuje drastickými a   nechutnými záběry a rozhodně v tomto směru   patří k těm odvážnějším. Zobrazené   násilí a jeho důsledky vypadají velmi   reálně. Neskutečně krutá podívaná   naštěstí postupně přejde do roviny   psycho-hororu zasazeného do prostředí   nekonečně velkých lesů. Nakonec vidíme   komorní psychologické drama. Sledujeme vlastně   jen dvě postavy, dva zoufalce, v různých   rolích, kteří hledají sami sebe.

Na jedné   straně neznámý psychopat, který v touze po   rodinném zázemí unáší ženy k sobě do lesa,   aby je podrobil zkoušce. Pokud přežijí jeho   drastický test, jsou uznány jako vhodné   kandidátky pro přírodní život v divočině po   jeho boku. Na druhé straně žena, matka, která   neví, kde je její dcera a co se s ní stalo. A   ON je zřejmě jediný, kdo to ví. A proto   snáší neúprosný psychologický teror v   naději, že časem přece jen nějak získá   informace o svém dítěti. Samotu a nudu si   může zpestřit jen mytím nádobí a   pečováním o zahrádku. Trocha fyzické práce   ji drží nad vodou, aby se nezbláznila z   beznadějné a bezvýchodné situace. Postupně se   vzdává a rezignuje i na možnost útěku i   napadení agresora, volí spíše jiné metody k   tomu, aby dosáhla svého.

Co se stane, když   vám někdo vezme úplně všechno? Jak se změní   žebříček životních hodnot když se psychicky   vyšinutý jedinec pokusí zlomit vůli jiného   člověka mučením, bitím a bolestí, co už   zbývá? Resignuje úplně nebo se ještě   dokáže upnout na maličkost, která pomáhá   přežít, když se celý svět scvrkne do kruhu   kolem stromu vymezeného délkou řetězu? Třeba   malý červený brambořík?

Ale ani agresor   není šťastný, když se mu nedaří, co si   naplánoval. Tolik úsilí a vše se obrátí   vniveč během pár chvil. Celý svět se náhle   zhroutí jako domeček z karet. A přestože není   vystaven žádnému teroru, je paradoxně zlomen   víc, než jeho oběť. A to ještě zdaleka není   konec!

Broken je drama o psychologii a zejména   o vztazích jednotlivých postav mezi sebou.   Nabízí spoustu námětů na přemýšlení.   Psychický teror a prožitá tragédie vytváří   neuvěřitelně silný film s úžasně mrazivou   atmosférou. Mistrovský pohled do nitra únosce i   oběti. Geniální, nekompromisní, úžasný,   inteligentní, šokující... a hodně   zneklidňující. Asi dlouho nezapomenu na   červený brambořík ve stínů stromů…
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2013
"The slave girl is reared in an atmosphere of   fear".
Trailer - ten mě dostal. Říkal   jsem si tak-tohle-musím-ihned-vidět. Na   začátku mě dostala muzika - tak úderná a   hodící se k situaci chudinky,která se náhodou   probudila se sešitým břichem v lese. Líbil se   mi hlas Erica Colvina - tak tichý a nenápadný,   ale vlastně tak trochu pro ně vražedný. Nadja   skvělý herecký výkon, celou tu dobu lační po   Jennifer a na konci to vypadalo pro ni i   nadějně, ale jsem za to hodně rád, že konec   překvapil a zvrátil onen happy end.Navíc les   byl fantastický,ta hrůzná atmosféra by se dala   krájet.Výborný horor. Jo a Jennifer už   nejspíše neuvidí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama