Cerven
ohodnotit

Buratino [TV film]

Priključenija Buratino

Další název:
Приключения Буратино; Priklyucheniya Buratino; The Adventures of Buratino
Země:
Rok:
1975
Délka:
130 minut, 2 díly

Obsah filmu Buratino

 
Tento televizní film byl natočený na motivy pohádky Alexeje Tolstého „Zlatý klíček aneb dobrodružství Buratina“. Starý řezbářský mistr Giuseppe vyřezal z lipového dřeva legračního panáčka, zábavného klučinu a dal mu jméno Buratino. Dřevěný chlapec náhle ožije, ale než se stane opravdovým mužem, musí projít mnohými dobrodružstvími a nejednou zkouškou odvahy. Svou laskavostí, odvahou a vynalézavostí poráží krutost a nenasytnost a při tom si nachází spoustu věrných a nezištných kamarádů. Předností tohoto běloruského filmu – je, samozřejmě hudba, proto se řadí mezi dětské muzikály.

Autor: Asmodej
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.7.2021
Více pohádkový muzikál než klasická   pohádka, která se hodně nepovedla. Natočeno   podle předlohy Alexeje Nikolajeviče Tolstého   (neplést s Lvem Nikolajevičem Tolstým), který   sám přiznává, že příběh dřevěného   panáčka Pinocchia opsal z pera Carla Collodiho,   který knihu vydal již v roce 1883. Zařadil   několik novinek, čímž původní příběh   zčásti znehodnotil. Například se Buratinovi   při lhaní neprodlužuje nos a nestane se nakonec   člověkem, přidal i další osoby (Piero).   Celkové vyznění pohádkového příběhu je   slabé, většina postav se pitvoří od počátku   do konce. Ono koukat na oduševnělé východní   tváře přes dvě hodiny dá jednomu zabrat.
surfmeda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2012
Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek z   dětství. Tento film jasně dokazuje, že i bez   zvláštních efektů a mimořádných kulis se   dá natočit krásná věc. Naprostou většinu   všech postav včetně zvířat hrají lidští   představitelé a jejich často geniální   hlášky a vystupování se v Rusku velmi často   objevují dodnes a staly se takřka   legendárními. Ovšem na můj vkus se ve filmu   až moc často zpívá a já bych jej spíš   zařadil pod pohádkový muzikál. Jinak se jedná   o velice dobrosrdečnoný snímek, který mě jako   dítě pokaždé dokázal rozveselit a hlavně je   bez stupidního
"tělesného" humoru   převážně se vyskytujícím v americké   tvorbě.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alexandr Bespalyj

Bespalyj Alexandr

Baadur Culadze

Culadze Baadur

Naposled navštívené:
Alexandr Bespalyj

Bespalyj Alexandr

Baadur Culadze

Culadze Baadur