Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Canone inverso - milostný příběh

 
Toto hudební drama natočil v českých lokalitách italský herec, scénárista a režisér Ricky Tognazzi, jež si v tomto svém filmovém počinu přidělil i menší roli - zahrál si barona Blaua, otce nadaného houslisty. Hlavní roli vytvořil skotský herec Hans Matheson, jež se kvůli své roli naučil hrát na housle. Film byl velmi úspěšný, posbíral na přelomu let 2000 a 2001 celkem 9 cen ( za všechny např. Jury Award a Audience Award) v kategorii "nejlepší celovečerní film" a dále za střih, hudbu a výrobní design. Získal rovněž 8 nominací. Premiérově byl film uveden 11.2.2000 v Itálii.

Ryze dotýkající se film

Když se podivně vyřezávané housle...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Canone inverso - milostný příběh >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.6.2009
Působivé drama, které se vás dotkne
Coby fanynka vážné hudby i dobře vymyšlených   milostných dramat s inteligentním dějem jsem   nemohla tomuto filmu odolat. Obzvláště, když   se tento působivý film natáčel roku 1999 v   různých lokacích přímo v České republice,   které jsem sama kdysi osobně navštívila.   Možná se někomu bude zdát, že režisér a   scénárista v jedné osobě Ricky Tognazzi   příběh až moc překombinoval (já osobně byla   ale moc spokojena) - 1. a 2. světová válka,   neklidný rok 1968, smutný osud talentovaného   hudebního nadšence, židovského chlapce jménem   Jeno Varga, jehož učarují v jeho dětství   trochu zvláštně vypadající housle, údajně   patřící jeho otci, kterého nikdy nepoznal...   Do toho drama ve stáji, kdy při komplikacích   při porodu umírá jeho matka i s dítětem. Po   srdceryvném pohřbu Jeno utíká z jeho rodné   vesničky a začne se živit jako závozník masa   a uzenin, ale ne nadlouho, osud tomu chtěl jinak   a tak se Jeno přes úsměvné peripetie nakonec   seznamuje s nadanou a slavnou klavíristkou   Sophií Levi, do které se beznadějně zamiluje   na první pohled... Dál tento příběh není   vůbec úsměvný ani humorný, naopak,   citlivější dušičky určitě uroní slzu. Dál   nebudu příběh prozrazovat a ani jak dopadne   konec, koukněte se sami.;-) Já hodnotím 10 /   10.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Canone inverso - milostný příběh (2000)Canone inverso - milostný příběh (2000)Canone inverso - milostný příběh (2000)Canone inverso - milostný příběh (2000)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert Picardo

Picardo Robert

Já se nebojím (PYSE)

Já se nebojím
PYSE

Naposled navštívené:
Robert Picardo

Picardo Robert

Já se nebojím (PYSE)

Já se nebojím
PYSE